telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Tinder: Πλέον θα ρωτάει αν είμαστε βέβαιοι πριν στείλουμε κάτι «έντονο»

Διαβάζουμε, κάνουμε like, share και σχολιάζουμε με τόσο γρήγορους ρυθμούς στα social media που πολλές φορές, αν όχι όλες, το κάνουμε χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε κάνει κάτι που το έχουμε μετανιώσει και η διαχείρισή του μπορεί να κυμαίνεται από ένα απολογητικό σεντόνι ή μια ακόμα μεγαλύτερη επίθεση για λόγους εγωισμού.

Το ίδιο συμβαίνει και στα dating apps, ένα ματσάρισμα είναι αρκετό. Η ιδιαιτερότητα του να κάνεις κάτι τέτοιο στο Tinder είναι ότι μπορεί πολύ εύκολα να πεις κάτι προσβλητικό και φυσικά δεν θα έχεις τη δυνατότητα να επανορθώσεις αφού θα έχεις μπει ήδη στα μαύρα κατάστιχα.

Για να σε προφυλάξει από μια τέτοια δύσκολη κατάσταση, και κυρίως να προφυλάξει τις γυναίκες από άσχημα σχόλια, το Tinder ξεκινάει τη λειτουργία AYS. Το λογισμικό της εφαρμογής θα έχει τη δυνατότητα να σκανάρει το μήνυμα που πας να στείλεις αναγνωρίζοντας συγκεκριμένα keywords. Πριν πατήσεις το send θα βγαίνει στην οθόνη η ένδειξη “Are You Sure?” δίνοντάς σου μία ευκαιρία για επανεκτίμηση της στρατηγικής σου.

Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι μόνο ένα σκέλος μιας συνολικότερης στρατηγικής του Tinder ώστε να γίνει πιο ασφαλής στους χρήστες. Εδώ και λίγους μήνες στις ΗΠΑ τρέχει μια λειτουργία στην οποία καταχωρείς το επώνυμο και τον τηλεφωνικό αριθμό κάποιου και σε ενημερώνει αν έχει ιστορικό βίας ή κακοποίησης στα δημόσια αρχεία. Στα αποτελέσματα θα εμφανίζονται συλλήψεις, καταδίκες, περιοριστικά μέτρα καθώς και καταγγελίες για παρενόχληση.

Στις αρχικές σκέψεις να μπουν ακόμα περισσότερα αδικήματα που σχετίζονται με τη συμπεριφορά κάποιου όπως της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ ή ουσιών και αδικήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά, το Tinder αποφάσισε να μην προχωρήσει στην ένταξη αυτών καθώς τα δημόσια αρχεία δίνουν παραπλανητική εικόνα στατιστικών λόγω της υπερεκπροσώπησης μειονοτήτων και έγχρωμων σε αυτές τις λίστες.

Το background check αυτή τη στιγμή είναι ακόμα σε πιλοτικό στάδιο, και μόνο στις ΗΠΑ, όμως το Are You Sure? μπαίνει σταδιακά στις ενημερώσεις της εφαρμογής σε όλους τους χρήστες σε παγκόσμια κλίμακα.

Related posts

Δημήτρης Φραγκάκης (Γ.Γ. ΕΟΤ): «Θα τα δώσουμε όλα για να έχουμε μία τουριστική χρονιά πολύ καλύτερη από την περσινή» 

NEWSROOM

Σπάνιες γαίες: Το come back των Αμερικανών

NEWSROOM

Το botnet Emotet επηρεάζει πάνω από 4,3 εκατομμύρια email

NEWSROOM

Η Βρετανία πενθεί τον «ήρωα του lockdown», τον κάπταιν Τομ Μουρ

NEWSROOM

Το Twitter θα επιτρέπει να επιλέγεις ποιος θα απαντά στα tweets

NEWSROOM

Lenovo HE05: Αυτά τα ακουστικά της Lenovo έχουν απίστευτα χαμηλή τιμή

NEWSROOM

Πώς η επιδημιολογία των λυμάτων βοηθά στη διάγνωση του κορωνοϊού

NEWSROOM

Είναι επίσημο! Τρία χρόνια μεγάλων ενημερώσεων στα smartphones της OnePlus

NEWSROOM

Το λειτουργικό της Google για smartphones, tablets, PCs – Και η εικόνα αυτή το επιβεβαιώνει

NEWSROOM

Χαλαρώνει τα μέτρα κατά του κορωνοϊού η Ιταλία- Ανοίγει ξανά το Κολοσσαίο

NEWSROOM

Μέχρι τέλος Μαρτίου ο εμβολιασμός των ηλικιών 70-75

NEWSROOM

Δύο κύριες κάμερες θα έχει το κορυφαίο Honor Magic 3, σύμφωνα με teaser

NEWSROOM