telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Pornhub: Μαζική αγωγή «εκατοντάδων εκατ. δολαρίων» για μη συναινετικά βίντεο

Ακόμα 34 γυναίκες αξιώνουν αποζημιώσεις από το Pornhub για την εμπορική εκμετάλλευση ροζ βίντεο που τις εικονίζουν χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Η συλλογική αγωγή αξιώνει αποζημιώσεις «εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων» κατηγορώντας την ιδιοκτήτρια εταιρεία Mindgeek ότι λειτουργεί ως «εγκληματική επιχείρηση».

Από τις 34 γυναίκες, αναφέρει το δίκτυο CBS, οι 14 υποστηρίζουν ότι ήταν ανήλικες όταν τα βίντεο αναρτήθηκαν παρά τη θέλησή του στο Pornhub -έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του Διαδικτύου. Ακόμα 14 δηλώνουν ότι έπεσαν θύματα ατόμων που κατηγορούνται ή έχουν καταδικαστεί για σεξουαλική επίθεση.

Μία από  τις ενάγουσες, γνωστή με το ψευδώνυμο Ισαμπέλα, δηλώνει πως ήταν 17 ετών όταν ο φίλος της την έπεισε να γυρίσει ένα γυμνό βίντεο. Όταν πια η Ισαμπέλα φοιτούσε στο πανεπιστήμιο, έμαθε από φίλους της ότι το βίντεο είχε ανέβει στο Pornhub χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεσή της.

Μια άλλη περίπτωση είναι η Όμπρεϊ, η οποία δηλώνει πως ο πρώην σύζυγός της τράβηξε κρυφά ένα βίντεο όταν έκαναν σεξ και μετά το ανέβασε στο Pornhub. Ο άνδρας κατηγορείται τώρα για βιασμό και μη συναινετική διάδοση εικόνων με προσωπικές στιγμές.

Το Pornhub υποστηρίζει ότι εξυπηρετεί 130 εκατομμύρια χρήστες την ημέρα, περισσότερους από το Netflix ή η Amazon. Η Mindgeek έχει στην ιδιοκτησία της κι άλλους πορνογραφικούς ιστότοπους όπως οι RedTube, YouPorn και Xtube.

Η αγωγή έρχεται να προστεθεί στην αποκάλυψη των New York Times τον περασμένο Δεκέμβριο ότι το Pornhub φιλοξενεί βίντεο σεξουαλικών επιθέσεων και παιδικής πορνογραφίας. Η θύελλα που ξέσπασε ανάγκασε την Mindgeek να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του Pornhub και να αφαιρέσει εκατομμύρια βίντεο που είχαν αναρτηθεί από μη πιστοποιημένου χρήστες –συνολικά το 80% του περιεχομένου του.

Από την πλευρά της, η Mindgeek αρνείται τις κατηγορίες.

«Απαγορεύσαμε το ανέβασμα βίντεο από μη πιστοποιημένους χρήστες, καταργήσαμε το κατέβασμα βίντεο, επεκτείναμε τις διαδικασίες ελέγχου και συνεργαστήκαμε με δεκάδες μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο, μέτρα που ξεπερνούν όσα έχει κάνει οποιαδήποτε άλλη μεγάλη πλατφόρμα στο Διαδίκτυο» διαβεβαίωσε η Mindgeek σε ανακοίνωσή της προς το CBS.

Πράγματι, το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Αγνούμενων και Κακοποιημένων Παιδιών, αρμόδιο για υποθέσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων, επιβεβαίωσε στο αμερικανικό δίκτυο ότι η Mindgeek αναφέρει ύποπτα περιστατικά από τον Απρίλιο του 2020 και μέχρι τα τέλη του 2020 είχε αναφέρει πάνω από 13.000 περιπτώσεις βίντεο που εμφάνιζαν ανηλίκους.

Όμως το Pornhub δεν ζητά από τους χρήστες να δηλώσουν την ηλικία τους, ούτε ρωτά τους εικονιζόμενους στα βίντεο αν είχαν συναινέσει στη βιντεοσκόπησή τους και την ανάρτηση του υλικού στο Διαδίκτυο.

Όπως υποστήριξε ο Μάικλ Μπόουι, δικηγόρος που εκπροσωπεί τις ενάγουσες, η βιομηχανία πορνογραφικών ταινιών εφαρμόζει ως πάγια πρακτική την επιβεβαίωση της ηλικίας των πρωταγωνιστών και την παραχώρηση ρητής συγκατάθεσης. Η αγορά του Διαδικτύου, όμως, τείνει να αγνοεί αυτές τις απαιτήσεις.

Related posts

Έχουμε το πιο αργό internet στην Ευρώπη

NEWSROOM

Ελένη Σουράνη (SOCIALDOO): Το νέο επικοινωνιακό αφήγημα των εταιρειών πρέπει να κοιτά μπροστά και θετικά

NEWSROOM

Το AnTuTu αφαίρεσε το Realme GT 5G και κατηγορεί την εταιρεία για πειραγμένα scores

NEWSROOM

Παράνομες οι τακτικές διαφήμισης στο Android

NEWSROOM

Τα Red Magic 6 έχουν RAM Boost τεχνολογία που κάνει τα 12GB να λειτουργούν σαν 18GB

NEWSROOM

GameStop: Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής-Trolls καταστρέφουν hedge fund

NEWSROOM

Οι κινεζικοί δασμοί πιέζουν τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής κρασιού στον κόσμο

NEWSROOM

Έως το 2035 η General Motors θε εγκαταλείψει τους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου

NEWSROOM

Στο «τραπέζι» επανέρχεται το σενάριο μιας πιθανής συνεργασίας μεταξύ Hyundai και Apple

NEWSROOM

Τέλος η μάχη με τα MP για τη Samsung! Ξέχνα τα 200MP στα Galaxy S22

NEWSROOM

Έως το 2035 η General Motors θα εγκαταλείψει τους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου

NEWSROOM

HONOR: Ανακοινώνει την χρήση του Snapdragon 888 Plus και αποκαλύπτει το Design Concept της σειράς Magic3 ]

NEWSROOM