telecomsnews.gr
Image default
NEWS

O «έρωτας» της Tesla με την Κίνα μεταφράζεται σε μεγάλα κέρδη

του Eamon Barrett

Η Tesla Motors εμφάνισε για πρώτη χρονιά κέρδη, ανακοινώνοντας την Τετάρτη εισόδημα που αποδίδεται στους μετόχους ύψους 721 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 28% στα 31 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μερικά από αυτά τα κέρδη προήλθαν από την πώληση από την Tesla ρυθμιστικών πιστώσεων εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε αυτοκινητοβιομηχανίες στις ΗΠΑ και στην ΕΕ που δεν πληρούν τα τοπικά περιβαλλοντικά πρότυπα. Αλλά ίσως ο πιο σημαντικός τροφοδότης ήταν οι ακμάζουσες πωλήσεις της Tesla στην Κίνα.

«Είμαστε πλέον ο ηγέτης στην κινεζική αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, οπότε νομίζω ότι λογικά πρέπει να κάνουμε κάτι σωστά εφόσον διαθέτουμε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Κίνα», δήλωσε ο CEO της Tesla, Elon Musk, κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης κερδών την Τετάρτη, αν και η εταιρεία δεν δημοσιεύει τις πωλήσεις της ανά περιοχή.

Σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας της Κίνας Ways, η Tesla κατέλαβε την πρώτη θέση στην κινεζική αγορά ηλεκτρικών οχημάτων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020, παραδίδοντας 50.000 οχήματα και εξασφαλίζοντας το 21% της αγοράς. Σύμφωνα με το Reuters, η Tesla παρήγαγε (αυτό δεν σημαίνει ότι τα πούλησε όλα) 150.000 αυτοκίνητα στην Κίνα για το σύνολο του 2020. Η Tesla αναφέρει ότι παρήγαγε 509.737 αυτοκίνητα συνολικά πέρυσι.

Η ολοκλήρωση του τεράστιου εργοστασίου της Tesla στη Σαγκάη τον Σεπτέμβριο του 2019, το οποίο επέτρεψε στην Tesla να αποφύγει τους φόρους εισαγωγής και τις καθυστερήσεις αποστολής στα αυτοκίνητα που πωλούνται στην Κίνα, αναμφίβολα επιτάχυνε την ανάπτυξη της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κίνα.

Πριν από την άνοδο της Tesla, εμπορικοί στόλοι, όπως ηλεκτρικά λεωφορεία και ταξί, αντιπροσώπευαν την πλειονότητα των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα. Η ορμή της Tesla προς τα εμπρός αντανακλά το άνοιγμα της καταναλωτικής αγοράς. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων Κίνας, οι συνολικές πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα έφτασαν τις 1,3 εκατομμύρια μονάδες το 2020 – από 1,1 εκατομμύρια μονάδες το προηγούμενο έτος.

«Η ιστορία ανάπτυξης της Κίνας παραπέμπει σε τιμή 100 δολάρια ανά μετοχή της Tesla, σε ένα αισιόδοξο σενάριο, καθώς αυτή η διείσδυση των ηλεκτρικών οχημάτων πρόκειται να αυξηθεί σημαντικά τους επόμενους 12 έως 18 μήνες», δήλωσε ο αναλυτής της Wedbush, Dan Ives, σε σημείωμά του πριν από την ανακοίνωση κερδών της Tesla, αποκαλώντας την Κίνα «την καρδιά και τους πνεύμονες» της ανοδικής πορείας της μετοχής της Tesla.

Ωστόσο, ο ανταγωνισμός στην Κίνα εντείνεται, με τους τοπικούς κατασκευαστές Xpeng και Li Auto να είναι γεμάτοι μετρητά από αρχικές δημόσιες προσφορές ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, ενώ και η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης Nio εξασφάλισε 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια από έναν γύρο χρηματοδότησης στις αρχές του μήνα.

– O «έρωτας» της Tesla με την Κίνα μεταφράζεται σε μεγάλα κέρδη – -.

Related posts

Η Χρ. Παρασκευοπούλου στη διεύθυνση Εμπορικών Λειτουργιών της Vodafone Ελλάδας

NEWSROOM

ΣΕΒ: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει το σκηνικό στην αγορά εργασίας

NEWSROOM

Επιτροπή ειδικών ΠΟΥ: Μη αξιόπιστη η θέση περί διαρροής του κορωνοϊού από κινεζικό εργαστήριο

NEWSROOM

«Grow»: Ένα εντυπωσιακό installation για την ομορφιά της γεωργίας

NEWSROOM

«Μήδεια»: Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας ενόψει της δεύτερης φάσης της κακοκαιρίας

NEWSROOM

ΔΝΤ: Με 5,5% αναμένεται να «τρέξει» η παγκόσμια οικονομία φέτος -Στο 4,2% η ευρωζώνη

NEWSROOM

Επιβεβαιώθηκε η 64MP Sony IMX682 του Realme GT Neo και δημοσιεύθηκαν δείγματα

NEWSROOM

Τομ Χανκς – Aπέρριψε την πρόταση του Τζεφ Μπέζος να ταξιδέψει στο Διάστημα

NEWSROOM

Κόντρα Κακλαμάνη- Γεροβασίλη για πανδημία και εμβολιασμούς

NEWSROOM

Η Ιταλία πάει την Pfizer στα δικαστήρια για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμβολίων

NEWSROOM

Τα updates βλάπτουν τις τηλεδιασκέψεις

NEWSROOM

Επικυρώθηκε η Βίβλιος Ψηφιακού Μετασχηματισμού

NEWSROOM