telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Microsoft: Υπάλληλοι κοιμήθηκαν σε κέντρα δεδομένων στη διάρκεια του lockdown

Ενώ πολλές κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας έδωσαν οδηγίες στους υπαλλήλους τους να εργάζονται από το σπίτι τους μετά την εμφάνιση της Covid-19 στις ΗΠΑ το 2020, ορισμένοι υπάλληλοι ήταν τόσο σημαντικοί καθώς εργάζονταν σε κομβικά πόστα, που έπρεπε να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από το χώρο εργασίας τους.

Σε αυτή την κατηγορία ήταν οι εργαζόμενοι σε εγκαταστάσεις με σέρβερ για διαδικτυακές υπηρεσίες όπως το Microsoft Teams, καθώς και υποδομές δημόσιου cloud που τροφοδοτούσε εφαρμογές τρίτων πελατών.

«Άκουσα εκπληκτικές ιστορίες για ανθρώπους που κοιμούνται πραγματικά σε κέντρα δεδομένων», δήλωσε η Κρίστεν Ρόμπι Ντίμλοου, αντιπρόεδρος της εταιρείας για τις συνολικές ανταμοιβές, τις επιδόσεις και τις επιχειρηματικές πληροφορίες ανθρώπινου δυναμικού, κατά τη διάρκεια συνομιλίας με τους αναλυτές της Morgan Stanley, Τζος Μπάερ και Μαρκ Καρλούτσι.

«Σε ορισμένες χώρες υπήρξε πολυήμερο lockdown και έτσι θα θέλαμε οι δικοί μας υπάλληλοι να μπορούν να επιλέξουν αν ήθελαν να κοιμηθούν στο data center, επειδή ανησυχούσαν ότι θα κολλήσουν τον ιό προσπαθώντας να πάνε σπίτι τους.»

Data center: Αφιλόξενα για… ύπνο

Γενικά τα κέντρα δεδομένων δεν είναι χώροι όπου κοιμούνται άνθρωποι. Οι διάδρομοι μπορεί να είναι ζεστοί από τον αέρα που βγαίνει από τους διακομιστές και κρύοι λόγω του κλιματισμού που υπάρχει για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση των συσκευών. Ένας εκπρόσωπος της Microsoft δεν θα έλεγε ότι εργαζόμενοι κοιμόνταν σε κέντρα δεδομένων ή πόσοι όντως το έκαναν.

Η εταιρεία άλλαξε διάφορες απόψεις όσον αφορά στην εργασία στα κέντρα δεδομένων της λόγω της πανδημίας, δήλωσε η Νόελ Γουόλς, αντιπρόεδρος του τμήματος Cloud Operations and Innovation της εταιρείας, σε συνέντευξή της στο CNBC τον Απρίλιο.

Οι εργαζόμενοι είχαν τη δυνατότητα να εργάζονται από το σπίτι, εάν ένιωθαν ανήσυχοι να έρθουν και να εργαστούν σε κέντρα δεδομένων, δήλωσε η Γουόλς. Αν οι άνθρωποι δεν ήθελαν να πάρουν το λεωφορείο, η εταιρεία παρείχε μεταφορικό μέσο από και προς τα κέντρα δεδομένων, ενώ επέτρεπε στους εργαζομένους της να διαμείνουν ακόμα και σε ξενοδοχεία, είπε.

«Σε ορισμένες περιπτώσεις έπρεπε να πάμε στη δουλειά, και να παραμείνουμε ένα μερόνυχτο προκειμένου να ολοκληρώσουμε τη δουλειά μέσα στο προγραμματισμένο διάστημα», κατέληξε η Γουόλς.

Related posts

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στη Ναύπακτο

NEWSROOM

Γερμανική δημοσκόπηση αποκαλύπτει: Ποιος είναι ο καταλληλότερος διάδοχος της Μέρκελ

NEWSROOM

Σε τροχιά κινέζικο ρομπότ που μαζεύει διαστημικά σκουπίδια

NEWSROOM

Ακόμη και η OnePlus παραδέχεται ότι το S Pen των Galaxy τα σπάει!

NEWSROOM

Οι Xiaomi και Oppo θα κυκλοφορήσουν 5G SoC στα τέλη του 2021

NEWSROOM

Η Apple φέρεται να τερματίζει την παραγωγή του iPhone 12 mini

NEWSROOM

Το SpaceX Dragon έφτασε στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

NEWSROOM

Συναγερμός με τα κρούσματα βρετανικής μετάλλαξης- Πόσα έχουν εντοπιστεί στη χώρα μας

NEWSROOM

Μην απαντάς σε αυτά τα μηνύματα στο Facebook

NEWSROOM

Το AnTuTu αφαίρεσε το Realme GT 5G και κατηγορεί την εταιρεία για πειραγμένα scores

NEWSROOM

Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι πολίτες 60-64 ετών έκαναν εγγραφή στην άυλη συνταγογράφηση για να εμβολιαστούν

NEWSROOM

«Βαριά» ονόματα στην κούρσα για τη Wind

NEWSROOM