telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Facebook: Προειδοποιήσεις για επιβράδυνση της ανάπτυξης παρά τα κέρδη

Η μετοχή της Facebook έπεσε σχεδόν κατά 5% την Τετάρτη μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων με την εταιρεία να προαναγγέλλει επιβράδυνση των εσόδων στο επόμενο τρίμηνο, ακόμα και αν τα αποτελέσματα του β’ τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Τα έσοδα της Facebook, για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, έφτασαν στα 29,08 δισεκατομμύρια δολάρια (έναντι προβλέψεων για έσοδα 27,89 δισ. δολαρίων). Για το ίδιο διάστημα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι είχε 1,91 δισεκατομμύρια ενεργούς ημερήσιους χρήστες και 2,90 δισεκατομμύρια ενεργούς μηνιαίους χρήστες στην βασική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα έσοδα ήταν αυξημένα κατά 56% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ πρόκειται για την μεγαλύτερη ανάπτυξη που είχε από το 2016. Σημειώνεται ότι η αύξηση των εσόδων από τρίμηνο σε τρίμηνο είναι 48%. Παράλληλα, η Facebook σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι είχε 47% αύξηση στη μέση τιμή ανά διαφήμιση, σε συνδυασμό με αύξηση 6% στον αριθμό των διαφημιστικών καταχωρήσεων.

Ο τομέας εικονικής πραγματικότητας (που περιλαμβάνει τη μάσκα Oculus) είχε έσοδα τριμήνου της τάξης των 497 εκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά 36% σε σχέση με την περυσινή αντίστοιχη περίοδο, αλλά λιγότερα από τα 685,5 εκατομμύρια δολάρια που προέβλεπε η StreetAccount.

Επιπλέον, η Facebook ανακοίνωσε ότι κατά το β’ τρίμηνο του έτους είχε 3,51 δισεκατομμύρια μηνιαίους χρήστες στο σύνολο των εφαρμογών της, αριθμός αυξημένος από τα 3,45 δισεκατομμύρια χρήστες του α’ τριμήνου. Πρόκειται για έναν δείκτη που χρησιμοποιεί η εταιρεία για να «μετρήσει» τον συνολικό αριθμό χρηστών για όλες τις κύριες εφαρμογές της (δηλαδή και για Instagram, Messenger και WhatsApp).

Σε Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά, όπου η Facebook έχει τα περισσότερα έσοδα ανά ενεργό χρήστη, η εταιρεία ανακοίνωσε 195 ενεργούς χρήστες, ίδιους με το α’ τρίμηνο. Αντίθετα, στην Ευρώπη οι ενεργοί χρήστες μειώθηκαν στα 307 εκατομμύρια από 309 εκατομμύρια κατά το α’ τρίμηνο.

Μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, ο CEO Μαρκ Ζάκερμπεργκ μίλησε για τον στόχο της εταιρείας να αναπτύξει το metaverse, το οποίο ο ίδιος περιέγραψε σαν «ένα εικονικό περιβάλλον όπου θα μπορείς να συμμετέχεις με άλλους ανθρώπους σε ψηφιακούς χώρους».

Το συγκεκριμένο σχόλιο ήρθε δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση της Facebook για δημιουργία ομάδας που θα εργαζόταν αποκλειστικά στην ανάπτυξη του metaverse.

Τέλος, σε μια παράλληλη ανακοίνωση, η εταιρεία έκανε γνωστό ότι θα απαιτεί από τους εργαζομένους της να εμβολιαστούν πριν την επάνοδό τους στους φυσικούς χώρους εργασίας, τουλάχιστον για τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Related posts

Ελάχιστα καλύτερο το SD888 Galaxy S21+ στη φωτογραφία σε σχέση με το Exynos 2100

NEWSROOM

Android 12 (preview): Μόλις ανακοινώθηκε επίσημα και έχει το πιο ριζικά ανανεωμένο design

NEWSROOM

Η επενδυτική συμφωνία Κίνας – Ε.Ε. και τα εμπόδια υλοποίησης της

NEWSROOM

Δες πώς να λύσεις τα τυχαία crash εφαρμογών στο Android 12 εξαιτίας του WebView

NEWSROOM

Η DTMH Technologies χορηγός του ψηφιακού event «The World of Immersive Technologies»

NEWSROOM

Μητσοτάκης: Η τόλμη της Σοφίας Μπεκατώρου αφυπνίζει συνειδήσεις

NEWSROOM

«Doing Business with CERN»: Οι ελληνικές επιχειρήσεις

NEWSROOM

Samsung Gallery: Πως ενεργοποιείς το κρυφό section με τα πλούσια features που κανείς δεν γνώριζε

NEWSROOM

Το HarmonyOS 2.0 είναι εδώ και αλλάζει τον τρόπο που συνδέεσαι με τις συσκευές σου

NEWSROOM

Το τέλος του apk format στο Android δεν επηρεάζει την Huawei: Η επίσημη τοποθέτηση

NEWSROOM

ΝΔ: Αναστέλλεται η ιδιότητα μέλους του Αρ. Αδαμόπουλου που κατήγγειλε η Σοφία Μπεκατώρου

NEWSROOM

WIND ONE : Δωρεάν τεχνικό στο σπίτι όταν το θέμα δεν μπορεί να λυθεί τηλεφωνικά

tele