telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Amazon: Μπέρντ και Έρνι τα δύο ρομπότ που ετοιμάζει να εργαστούν στις εγκαταστάσεις της

Οι υπάλληλοι σε μια αποθήκη είναι έτοιμοι να υποδεχθούν δύο νέους συναδέλφους, τον Έρνι και το Μπερντ. Είναι τα νέα ρομπότ που ετοιμάζει η Amazon με στόχο τη μείωση των επίπονων κινήσεων των εργαζομένων, όπως αναφέρει το CNBC.

Η εισαγωγή των ρομπότ στους εργασιακούς χώρους εγείρει συχνά το ερώτημα, πότε οι μηχανές θα αντικαταστήσουν την ανθρώπινη εργασία. Η Amazon υποστηρίζει ότι επιτρέπουν στους εργαζομένους να επικεντρώνονται σε εργασίες που χρειάζονται περισσότερο την προσοχή τους, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τις πιθανότητες τραυματισμού τους. Προχωρώντας περαιτέρω δήλωσε ότι έχει προσθέσει πάνω από ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο από τότε που άρχισε να χρησιμοποιεί ρομποτική στις εγκαταστάσεις της το 2012.

Τον προηγούμενο μήνα μάλιστα έθεσε ως στόχο τη μείωση των εργατικών ατυχημάτων στις εγκαταστάσεις της κατά 50% ως το 2025, ενώ σχεδιάζει να επενδύσει πάνω από 300 εκατ. δολάρια σε προγράμματα ασφάλειας μέσα στο χρόνο.  Η Amazon περιέγραψε τις λειτουργίες που κάνουν 4 ρομπότ, τα οποία βρίσκονται στο στάδιο των δοκιμών για να μεταφέρουν αντικείμενα πιο κοντά στους υπαλλήλους. O Έρνι βοηθά στην αφαίρεση αντικειμένων από ένα ρομποτικό ράφι, ώστε οι υπάλληλοι να μην χρειάζεται να κάνουν αυτή την κίνηση. Η διαδικασία δεν εξοικονομεί χρόνο, εξηγεί η Amazon, αλλά οι δοκιμές έχουν δείξει μέχρι στιγμής ότι θα μπορούσε να κάνει την εργασία ασφαλέστερη για τους υπαλλήλους.

Ο Μπερτ είναι ένα από τα πρώτα αυτόνομα αυτόνομα ρομπότ (AMR) της εταιρείας, το οποίο έχει φτιαχτεί ώστε να περιηγείται ανεξάρτητο σε εγκαταστάσεις ακόμη και όταν οι εργαζόμενοι κινούνται στο χώρο. Σε αντίθεση με άλλα ρομπότ, δεν θα χρειάζεται να παραμείνει σε εναν περιορισμένο χώρο, πράγμα που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα μπορούν να του ζητήσουν να μεταφέρει αντικείμενα σε μια εγκατάσταση, ενώ σταδιακά θα μπορεί να μεταφέρει και πιο βαριά.

Ο Κέρμιτ και ο Σκούτερ είναι δύο άλλα ρομπότ που έχουν σχεδιαστεί να μεταφέρουν καρότσια. Η Amazon υπσοτηρίζει ότι αυτοί οι τύποι ρομπότ θα μπορούσαν να αναλάβουν τα καθήκοντα μετακίνησης κενών πακέτων που μέχρι τώρα πραγματοποιούνται από εργαζόμενους, ώστε οι εργαζόμενοι απαλλαγμένοι να μπορούν να επικεντρωθούν σε δραστηριότητες που απαιτούν δεξιότητες κριτικής σκέψης και να μειώσουν τη σωματικά επίπονη εργασία.

Related posts

Wind: Εντελώς δωρεάν οι κλήσεις προς το 1520 από κινητό και σταθερό

NEWSROOM

Το top ZTE Axon 30 έχει 8MP περισκοπικό τηλεφακό και Steadicam-level stabilization

NEWSROOM

H Xiaomi υποδέχεται με μεγάλη χαρά τη νέα δικαστική απόφαση – σταθμό!

NEWSROOM

Facebook: Νέες λειτουργίες μηνυμάτων και ήχου σε Messenger και Instagram

NEWSROOM

Προωθείται πρόγραμμα «Γέφυρα» για δάνεια επιχειρήσεων και προσωρινή αναστολή πλειστηριασμών

NEWSROOM

Εξαιτίας της έλλειψης επεξεργαστών το Google Pixel 5a 5G θα κυκλοφορήσει σε λίγες αγορές

NEWSROOM

Ανακοινώθηκαν τα Redmi K40, K40 Pro, K40 Pro+ και είναι τα απόλυτα VFM

NEWSROOM

Poco X3 εξερράγη ενώ φόρτιζε, αλλά η υποθέση είναι πολύ μπερδεμένη

NEWSROOM

Xiaomi Mi Mix 4: UPC (Under panel camera) τεχνολογία και curved οθόνη

NEWSROOM

Tο νέο Smartphone OnePlus 9 Pro 5G διαθέσιμο σε COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟ

NEWSROOM

Samsung: Ένα από τα καλύτερα Android smartphones του 2021 στα πρώτα επίσημα renders

NEWSROOM

Focus: Σε lockdown μέχρι τον Μάρτιο η Γερμανία, παρά τη μείωση των κρουσμάτων

NEWSROOM