telecomsnews.gr
Image default
APPLE

1 από τις 3 καλύτερες επιδόσεις στο 5G πανευρωπαϊκά έχει η Ελλάδα

Με υπερ-υψηλές ταχύτητες εισέρχεται η Ελλάδα στην εποχή του 5G, πετυχαίνοντας – για μια από τις ελάχιστες φορές στην ιστορία της – μία από τις καλύτερες επιδόσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η χώρα βρίσκεται πολύ πιο πάνω από τον μέσο όρο της Ευρώπης στη διάθεση των συχνοτήτων για τα δίκτυα κινητών επικοινωνιών 5ης γενιάς, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το SEPE.

Για την ακρίβεια, υπολείπεται μόνο έναντι της Φινλανδίας και της Γερμανίας στη μέχρι σήμερα πρόοδο, που έχει κάνει για την απόδοση των συχνοτήτων, πάνω στις οποίες “πατούν” οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για το “χτίσιμο” των δικτύων 5G. Με βάση τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου της Ε.Ε. για το 5G (iDATE DigiWorld), η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει το 99% της σχετικής διαδικασίας, ενώ η Φιλανδία και η Γερμανία βρίσκονται στο 100% στη διάθεση του εναρμονισμένου φάσματος για τα δίκτυα κινητών επικοινωνιών 5G, με τον μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι 38,7%.

Στην προηγούμενη αξιολόγηση, με βάση τα στοιχεία του Δεκεμβρίου 2020, η Ελλάδα είχε εναρμονίσει και αποδώσει το 83% των συχνοτήτων, που διατίθενται για τα δίκτυα 5ης γενιάς.

“Προχωράμε στην άμεση ανάπτυξη των δικτύων 5G στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το παρατηρητήριο της Ε.Ε. για το 5G, περνάμε στην εποχή των δικτύων πέμπτης γενιάς πολύ ταχύτερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο”, υπογραμμίζει με ανάρτησή του στο Twitter, δημοσιοποιώντας τα σχετικά στοιχεία ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης.

Η αναρρίχηση της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή κατάταξη είναι πολύ σημαντική, αν ληφθεί υπόψη ότι έναν χρόνο νωρίτερα η χώρα βρισκόταν στους ουραγούς και στην ομάδα των κρατών, οι οποίες δεν είχαν εκκινήσει τη σχετική διαδικασία.

Η ευρωπαϊκή κατάταξη

Σύμφωνα με την ίδια κατάταξη του Παρατηρητηρίου της Ε.Ε. για το 5G, στην αμέσως επόμενη θέση μετά την Ελλάδα, βρίσκεται η Κύπρος, η Τσεχία και Σλοβακία, με ποσοστό 67% έκαστη (την αντίστοιχη επίδοση είχαν τα τρία κράτη και με βάση τα στοιχεία του Δεκεμβρίου 2020).

Υψηλά ποσοστά, όσον αφορά την ολοκλήρωση της εκχώρησης των απαιτούμενων για το 5G συχνοτήτων, συγκεντρώνουν επίσης η Αυστρία (με 66%), το Λουξεμβούργο και η Ουγγαρία (με 61% έκαστη), η Ιταλία (60%) και η Γαλλία (59%). Ακολουθούν η Σουηδία (49%), η Ολλανδία και η Δανία (με 33%), η Ισπανία (με 32%), η Ιρλανδία (30%) και η Λετονία, όπου το ποσοστό της απόδοσης των συχνοτήτων για το 5G ανέρχεται σε 29%.  

Στον αντίποδα των ευρωπαϊκών χωρών, που έχουν “τρέξει” τάχιστα τις διαδικασίες για την εκχώρηση του φάσματος για το 5G, βρίσκονται η Εσθονία, η Λιθουανία, η Βουλγαρία, η Κροατία, η Μάλτα, η Σλοβενία και η Πολωνία. Ειδικά, για κάποια από αυτά τα κράτη, όπως η Εσθονία και η Λιθουανία, αυτή η επίδοση αποτελεί έκπληξη, με δεδομένη την ψηφιακή τους ωριμότητα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του iDATE σε αυτά τα κράτη, μέχρι στιγμής, δεν έχει αποδοθεί καμία συχνότητα για χρήση 5G και έχουν μηδενική επίδοση.

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

Related posts

Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Apple δείχνει πως μπορεί να μειωθεί το εξόγκωμα της κάμερας στο πίσω μέρος των iPhone

tele

Η Apple συζήτησε το πώς δημιούργησε το Cinematic Mode των iPhone 13

tele

Windows 11: Διαθέσιμα τα νέα Snipping Tool, Calculator και Mail & Calendar

tele

Νέα iMac wallpapers για το iPhone, iPad, και desktop

tele

realme Book: Το πρώτο laptop της εταιρείας με οθόνη 2K και εξαιρετική τιμή

tele

Canon EOS R3: Επίσημα αποκαλυπτήρια για την κορυφαία mirrorless κάμερα της εταιρείας

tele

Hands-on: iOS 14 beta 5 αλλαγές και νέα χαρακτηριστικά [Video]

tele

Windows 11: Τα πρώτα screenshots για τη νέα taskbar και το Start Menu

tele

iPhone 13 νεότερες φήμες: Βίντεο portrait mode, always on οθόνη κ.α | Βίντεο

tele

Kuo: Η iPhone 13 σειρά θα έχει μικρότερο notch, 120Hz οθόνη, μεγαλύτερη μπαταρία κ.α

tele

Video Games: Η τέλεια πύλη για εγκληματίες του κυβερνοχώρου

tele

O σκηνοθέτης του Deadpool 2 πήρε ένα iPhone 11 Pro και παρουσιάζει έναν φανταστικό χιονοπόλεμο στο νεότερο διαφημιστικό σποτ της Apple

tele