telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Το WhatsApp καθυστερεί την αλλαγή της πολιτικής απορρήτου μετά την φυγή των χρηστών προς Signal και Telegram

του Jonathan Vanian

Το Facebook καθυστερεί την ενημέρωση της πολιτικής απορρήτου στην υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp, αφού οι χρήστες άρχισαν να μεταφέρονται σε ανταγωνιστικές υπηρεσίες όπως το Signal και το Telegram λόγω φόβων για τις αλλαγές.

Το WhatsApp μεταθέτει την ενημέρωση της πολιτικής απορρήτου από τις 8 Φεβρουαρίου στις 15 Μαΐου. Σε εκείνη την ημερομηνία, οι χρήστες πρέπει να συμφωνήσουν με τους όρους της πολιτικής για να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το WhatsApp.

Το Facebook είπε ότι αποφάσισε να καθυστερήσει την ενημέρωση, ώστε να αντιμετωπίσει τη «σύγχυση» και την «παραπληροφόρηση» σχετικά με την προγραμματισμένη αλλαγή πολιτικής, η οποία έχει κάνει ορισμένους χρήστες να ανησυχούν ότι το WhatsApp θα μοιράζεται περισσότερα δεδομένα με τη μητρική του εταιρεία.

Το Facebook τόνισε ότι τόσο το WhatsApp όσο και το Facebook δεν μπορούν να διαβάσουν ιδιωτικά μηνύματα που αποστέλλονται μέσω WhatsApp, το οποίο τα κρυπτογραφεί. Ορισμένοι χρήστες πίστευαν ότι οι προγραμματισμένες αλλαγές θα επιτρέψουν στο Facebook να διαβάζει μηνύματα στο WhatsApp, γεγονός που προκάλεσε αναστάτωση.

Αλλά η αλλαγή της πολιτικής απορρήτου σχετίζεται μόνο με τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες μπορούν να «στέλνουν μηνύματα σε μια επιχείρηση στο WhatsApp» και οι αλλαγές πολιτικής αποσκοπούν απλώς στην παροχή «περαιτέρω διαφάνειας σχετικά με τον τρόπο συλλογής και χρήσης δεδομένων», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

«Θα κάνουμε επίσης πολλά περισσότερα για να αντιπαλέψουμε την παραπληροφόρηση σχετικά με το πώς λειτουργεί το απόρρητο και η ασφάλεια στο WhatsApp», προσέθεσε η εταιρεία. «Στη συνέχεια, θα απευθυνθούμε στα άτομα σταδιακά για να εξοικειωθούν με την πολιτική με τον δικό τους ρυθμό προτού διατεθούν νέες επιχειρηματικές επιλογές στις 15 Μαΐου».

Τις τελευταίες ημέρες, οι ανταγωνιστικές ιδιωτικές υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων Signal και Telegram παρουσίασαν αύξηση χρηστών, πιθανότατα από υποστηρικτές του Τραμπ που αναζητούσαν εναλλακτικές προς το Facebook και το Twitter, αφού πρόσφατα οι εταιρείες αυτές κατήργησαν το λογαριασμό του Τραμπ με την κατηγορία της υποκίνησης βίας.

Παρά το γεγονός ότι το Facebook λέει ότι δεν διαβάζει τα μηνύματα στο WhatsApp, οι επί σειρά ετών παραβιάσεις του απορρήτου των δεδομένων έχουν βλάψει τη φήμη της εταιρείας σε ορισμένους χρήστες, και ειδικά εκείνους που ήδη είναι δύσπιστοι απέναντι στο Facebook και σε άλλους τεχνολογικούς γίγαντες λόγω ζητημάτων πολιτικής.

– Το WhatsApp καθυστερεί την αλλαγή της πολιτικής απορρήτου μετά την φυγή των χρηστών προς Signal και Telegram – -.

Related posts

Το Redmi K40 Game Enhanced Edition έχει 12 κεραίες, ειδικό lightning flash, και πολλά άλλα

NEWSROOM

Πονοκέφαλος ασφαλείας για τις επιχειρήσεις τα σύνθετα περιβάλλοντα εργασίας

NEWSROOM

Κυκλοφορεί πολύ σύντομα το Realme GT Neo με τον MediaTek Dimensity 1200

NEWSROOM

Μπέρνι Σάντερς: Πώς κατάφερε με τη viral φωτογραφία του να συγκεντρώσει 1,8 εκατ. δολάρια για άπορους ηλικιωμένους

NEWSROOM

Διαμάχη για App Store – «Ικανοποίηση» Apple για το ότι «δεν είναι μονοπώλιο», έφεση από Epic Games

NEWSROOM

Δωράκια αξίας 89€ για όσους προ-παραγγείλουν το Samsung Galaxy Z Fold 3

NEWSROOM

Xiaomi Greece: Δεν έχουμε 18W φορτιστή στο Xiaomi Mi 11 επειδή έχετε πολλούς από αυτούς!

NEWSROOM

Σι Τζινπίνγκ: «Όχι» σε ένα νέο ψυχρό πόλεμο- Αιχμές κατά Τραμπ

NEWSROOM

Μόνο με αρνητικό τεστ PCR η είσοδος στη Γαλλία από χώρες μέλη της ΕΕ

NEWSROOM

Μια από τις τελευταίες πράξεις του Τραμπ ήταν να δώσει χάρη σε καταδικασμένο πρώην δικηγόρο του

NEWSROOM

H Κίνα παρουσιάζει το ταχύτερο τρένο του κόσμου

NEWSROOM

Αμερικανική απάντηση στην Κίνα με επενδύσεις 110 δισ. σε έρευνα και τεχνολογία

NEWSROOM