telecomsnews.gr
Image default
APPLE

Το Apple Device Analytics περιέχει αναγνωριστικά δεδομένα χρήστη του iCloud σύμφωνα με ερευνητές ασφαλείας

Μια νέα έρευνα ισχυρίστηκε ότι τα αναλυτικά στοιχεία συσκευών της Apple περιέχουν πληροφορίες που μπορούν να συνδέσουν απευθείας πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης μιας συσκευής, την απόδοσή της, τις δυνατότητες της και πολλά άλλα, απευθείας σε έναν συγκεκριμένο χρήστη, παρά τους ισχυρισμούς της Apple για το αντίθετο.

Στο Twitter, οι ερευνητές ασφαλείας Tommy Mysk και Talal Haj Bakry ανακάλυψαν ότι τα δεδομένα ανάλυσης συσκευών της Apple περιλαμβάνουν ένα αναγνωριστικό που ονομάζεται “dsId”, το οποίο σημαίνει Αναγνωριστικό υπηρεσιών καταλόγου. Η ανάλυση διαπίστωσε ότι το αναγνωριστικό dsId είναι μοναδικό για κάθε λογαριασμό iCloud και μπορεί να συνδεθεί απευθείας με έναν συγκεκριμένο χρήστη, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος, της ημερομηνίας γέννησης, του email και των σχετικών πληροφοριών που είναι αποθηκευμένες στο iCloud.

🚨 New Findings:

🧵 1/6

Apple’s analytics data include an ID called “dsId”. We were able to verify that “dsId” is the “Directory Services Identifier”, an ID that uniquely identifies an iCloud account. Meaning, Apple’s analytics can personally identify you 👇 pic.twitter.com/3DSUFwX3nV

— Mysk 🇨🇦🇩🇪 (@mysk_co) November 21, 2022

Στη νομική σελίδα αναλυτικών στοιχείων συσκευών και απορρήτου της Apple, η εταιρεία λέει ότι καμία πληροφορία που συλλέγεται από μια συσκευή για σκοπούς ανάλυσης δεν μπορεί να εντοπιστεί σε συγκεκριμένο χρήστη. “Το iPhone Analytics μπορεί να περιλαμβάνει λεπτομέρειες σχετικά με προδιαγραφές υλικού και λειτουργικού συστήματος, στατιστικά στοιχεία απόδοσης και δεδομένα σχετικά με τον τρόπο χρήσης των συσκευών και των εφαρμογών σας. Καμία από τις πληροφορίες που συλλέγονται δεν σας προσδιορίζει προσωπικά”, ισχυρίζεται η εταιρεία.

Σε ένα πιθανό στοιχείο διαφοροποίησης, η Apple λέει ότι εάν ένας χρήστης συμφωνήσει να στείλει πληροφορίες αναλυτικών στοιχείων από πολλές συσκευές που είναι συνδεδεμένες στον ίδιο λογαριασμό iCloud, μπορεί να “συσχετίσει ορισμένα δεδομένα χρήσης σχετικά με τις εφαρμογές της Apple σε αυτές τις συσκευές συγχρονίζοντας χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο”. Ωστόσο, ακόμη και με αυτόν τον τρόπο, η Apple λέει ότι ο χρήστης παραμένει απροσδιόριστος για την Apple.

Η Apple έχει κρατήσει ιστορικά σκληρή στάση σχετικά με το απόρρητο των χρηστών, υποστηρίζοντας επανειλημμένα ότι πιστεύει ότι το απόρρητο είναι ένα «θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα». Οι αξιώσεις απορρήτου της Apple υπόκεινται σε αυξανόμενο έλεγχο τους τελευταίους μήνες, με την εταιρεία να αντιμετωπίζει τώρα μια ομαδική αγωγή που την κατηγορεί για παρακολούθηση χρηστών χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Related posts

Δείτε τα νέα διαφημιστικά σποτ της Apple για τα iPhone 13

tele

Οι προμηθευτές της Apple αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εύρεση εργαζομένων για το iPhone 13

tele

Η Apple κυκλοφόρησε την 4η public beta της iOS 14

tele

Samsung Galaxy Z Fold3 και Galaxy Z Flip3 διαθέσιμα από σήμερα στην Ελλάδα

tele

H Apple έχει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μια νέα μαγνητική συνδεσμολογία που μπορεί να αντικαταστήσει την Lightning θύρα των iPhone

tele

Η Apple κοινοποίησε το ‘Nian,’ την νέα Shot on iPhone ταινία για τον εορτασμό της νέας χρονιάς στην Κίνα

tele

iPhone 13 vs. iPhone 13 Pro: Ποιο να αγοράσω;

tele

YouTube Shorts: Ξεκίνησε το παγκόσμιο λανσάρισμα των mini videos και στις τηλεοράσεις

tele

Facebook: Ίσως υποχρεωθεί να πουλήσει τη Giphy μόλις έναν χρόνο μετά την εξαγορά της

tele

Το WRC 10 στο Steam Next Fest με το Ράλλυ Ακρόπολης

tele

Και τα τρία 2020 iPhones μπορεί να είναι OLED, αλλά δύο μοντέλα θα έχουν καλύτερη οθόνη

tele

Reuters: H Foxconn θα έχει μεγάλο πρόβλημα στην παραγωγή iPhone αν πάρει παράταση το κλείσιμο των εργοστασίων της

tele