telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Το χρονικό των εμβολιασμών: Πότε εκτιμάται πως θα επιτευχθεί ανοσία σε κάθε χώρα

Ο δρόμος προς την αποκαλούμενη ανοσία της αγέλης σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορωνοϊού φαίνεται πως θα είναι πολύ μακρύς και για κάποιες χώρες, σύμφωνα με την έκθεση του Economist Intelligence Unit ενώ ο χάρτης που βάσει αυτών των στοιχείων, δημιούργησε το Statista δείχνει παραστατικά τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας.

Αυτό καθώς οι πολλοί διαφορετικοί χρόνοι σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό πληθυσμών σε ικανοποιητικό βαθμό, από τη μια σημαίνει πως σε πάρα πολλές χώρες του πλανήτη πολλοί άνθρωποι θα νοσούν και θα πεθαίνουν λόγω Covid-19 για περισσότερο καιρό αλλά και πως όσο ο ιός θα εξαπλώνεται μεγάλες περιοχές του πλανήτη κανείς δεν θα μπορεί να πει πως είναι ασφαλείς. Πρόσφατη άλλωστε απόδειξη αποτελούν και οι πιο γνωστές, πρόσφατες μεταλλάξεις που έχουν εμφανιστεί.

Η έκθεση δείχνει ότι σε πολλές περιοχές θα χρειαστούν χρόνια πριν η πλειονότητα του ενήλικου πληθυσμού καταφέρει να εμβολιαστεί.

Ενώ οι μεγάλες οικονομίες στη Λατινική Αμερική αναμένεται να έχουν εκτεταμένη εμβολιαστική κάλυψη έως τα μέσα του 2022, η εικόνα στην Ασία μοιάζει θλιβερή όπου οι περισσότερες αναδυόμενες οικονομίες εδώ αναμένεται να χρειαστούν έως το τέλος του 2022 για να επιτύχουν κάτι ανάλογο.

Ακόμα και στις προηγμένες οικονομίες της περιοχής, οι εμβολιασμοί ξεκινούν πιο αργά.

Η Ιαπωνία θα ξεκινήσει την εκστρατεία εμβολιασμού της τέλη Φεβρουαρίου και αναμένεται να φτάσει στο επιθυμητό ποσοστό εμβολιασμού του πληθυσμού μέσα του 2022, όπως και η Νότια Κορέα και το Βιετνάμ.

Η Ταϊβάν πάλι αναμένεται να έχει εμβολιάσει το 60%-70% των ενηλίκων έως το τέλος του 2021. Τα περισσότερα ευρωπαϊκά έθνη, καθώς και οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και τα κράτη του Κόλπου βρίσκονται στην ίδια τροχιά, σύμφωνα με το EIU.

Ωστόσο, το πρόβλημα της προσφοράς και (δίκαιης) διανομή των εμβολίων Pfizer και AstraZeneca θα μπορούσε να προκαλέσει ορισμένες καθυστερήσεις και σε αυτές τις χώρες.

Επί του παρόντος, το Ηνωμένο Βασίλειο προπορεύεται σε ταχύτητα εμβολιασμού των χωρών της ηπειρωτικής Ευρώπης, αλλά κατηγορείται ότι ευνοείται από την AstraZeneca (του οποίου το εμβόλιο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης).

Σε πολλές από τις αναπτυσσόμενες χώρες του κόσμου, το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμού αναμένεται να επεκταθεί έως το 2023. Αυτό αφορά πολλές χώρες της Αφρικής.

Στο μεταξύ ενώ το φθηνότερο και ευκολότερο στην αποθήκευση εμβόλιο της AstraZeneca θα δοθεί σε φτωχότερες χώρες μέσω της πρωτοβουλίας Covax, η Ρωσία, η Ινδία και η Κίνα ανταγωνίζονται επίσης για τη σύναψη συμβάσεων περί διάθεσης εμβολίων και όπως επισημαίνει η έκθεση βλέπουμε μια εντεινόμενη ”διπλωματίας εμβολίων” όπως όμως και έναν αυξανόμενο εθνικισμό των εμβολίων όπως θα μπορούσε να προσθέσει κανείς.

Ενώ το κινεζικό εμβόλιο από την Sinopharm έχει ήδη εγκριθεί στην Αίγυπτο και αναμένεται επίσης να πάει στο Περού, το Μαρόκο και την Ουγγαρία, το δεύτερο της Sinovac θα αποσταλεί σε μεγάλες ποσότητες στην Ινδονησία, τη Βραζιλία, τη Χιλή, την Τουρκία και τις Φιλιππίνες.

Τα μεγαλύτερα συμβόλαια της Ρωσίας είναι με την Ινδία και το Βιετνάμ, ενώ η Ινδία θα διαθέσει εμβόλια και στη Βραζιλία.

– Το χρονικό των εμβολιασμών: Πότε εκτιμάται πως θα επιτευχθεί ανοσία σε κάθε χώρα – -.

Related posts

Αύξηση 29% των κυβερνοεπιθέσεων κατά εκπαιδευτικών οργανισμών

NEWSROOM

Η πανδημία «ροκάνισε» τις εισπράξεις του τουρισμού- Μόλις στα 4,28 δισ. ευρώ το 2020

NEWSROOM

Μια μετοχή που κάνει ακόμη και το Bitcoin να μοιάζει «νάνος»

NEWSROOM

Διάστημα: Lockheed και General Motors θα κατασκευάσουν ηλεκτροκίνητα σεληνιακά ρόβερ για τη NASA

NEWSROOM

Ελευθερία επιλογής router στην Ελλάδα για τις συνδέσεις μας! Ξεκίνησε η διαβούλευση

NEWSROOM

Το Netflix θα μετατρέψει πρώην στρατιωτική βάση σε στούντιο παραγωγής

NEWSROOM

Facebook – Αλλάζει και έρχεται το Meta

NEWSROOM

Η Tesco και 17 ακόμη μεγάλα ονόματα του λιανεμπορίου ζητούν επιβολή φόρου στο ηλεκτρονικό εμπόριο- Ο λόγος

NEWSROOM

Canalys – Σημαντική επιβράδυνση της αγοράς PC το γ’ τρίμηνο

NEWSROOM

Πλαστικός χειρούργος του TikTok εξηγεί: Το μέσο μέγεθος του πέος είναι μικρότερο από όσο νομίζατε

NEWSROOM

ΟΑΕΔ – Έως τις 17 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα ψηφιακής κατάρτισης

NEWSROOM

Με μήνυμα στα ελληνικά η Κομισιόν εκταμιεύει τα πρώτα δάνεια για τις τεράστιες απώλειες στην απασχόληση

NEWSROOM