telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Στο Κέντρο Καινοτομίας της TeamViewer στα Ιωάννινα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το Κέντρο Καινοτομίας και Ανάπτυξης της TeamViewer, στα Ιωάννινα επισκέφθηκε ο  Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.    Όπως σημείωσε «η απόφαση της TeamViewer να επενδύσει στην Ελλάδα ως βασικός κόμβος Καινοτομίας και Ανάπτυξης, επιβεβαιώνει τις συνεχιζόμενες επενδύσεις μας στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας. Γινόμαστε γρήγορα σημείο αναφοράς για ορισμένες από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας και λογισμικού στον κόσμο και το έργο που πραγματοποιείται σε αυτό το Κέντρο είναι έργο αιχμής. Σήμερα κατάφερα να γνωρίσω μερικούς από τους εξαιρετικούς μηχανικούς λογισμικού που εργάζονται εδώ. Οι περισσότεροι είναι απόφοιτοι της περιοχής που τώρα αξιοποιούν τις δυνατότητές τους εδώ στην Ελλάδα, και ταλαντούχοι μηχανικοί που επέλεξαν να έρθουν από το εξωτερικό και να εργαστούν εδώ, λόγω των ευκαιριών που τους προσφέρει τώρα η Ελλάδα. Τα Ιωάννινα επιδιώκουν να γίνουν βασικός πυλώνας της σύγχρονης οικονομίας μας και εμείς θα συνεχίσουμε να επενδύουμε. ”

Ο CEO της TeamViewer Oliver Steil δήλωσε απο την πλευρά του: «Η TeamViewer έχει εξελιχθεί σε έναν πραγματικά παγκόσμιο τεχνολογικό παίκτη τα τελευταία χρόνια – εστιάζοντας σε λύσεις για την ψηφιοποίηση ολόκληρης της αλυσίδας αξίας των πελατών σε διάφορους κλάδους. Ωστόσο, ανταγωνιζόμαστε τα πιο έξυπνα ταλέντα στη μηχανική λογισμικού παγκοσμίως. Η περιοχή γύρω από τα Ιωάννινα φιλοξενεί πολλές τεχνολογικές εταιρείες και πολλούς απόφοιτους πανεπιστημίων στον τομέα της επιστήμης των υπολογιστών και της ανάπτυξης λογισμικού. Αυτό καθιστά την πόλη ένα πολύ ελκυστικό μέρος για εμάς. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την ανάπτυξη του κέντρου μας στα Ιωάννινα και ανυπομονούμε να το αναπτύξουμε περαιτέρω στο μέλλον».

Από την ίδρυσή του στις αρχές του 2020, ο αριθμός των μηχανικών λογισμικού στην TeamViewer στα Ιωάννινα αυξήθηκε σε σχεδόν 50. Το Κέντρο Καινοτομίας και Ανάπτυξης παίζει καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση της καινοτομίας στο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της TeamViewer. Ως εκ τούτου, η εταιρεία ακολουθεί ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για το κέντρο και θα συνεχίσει να προσελκύει πολλά υποσχόμενα ταλέντα και να δημιουργεί επιτυχημένες σταδιοδρομίες. Προς το παρόν, σχεδιάζει να επεκτείνει το εργατικό δυναμικό έως και 150 – 200 μηχανικούς τα επόμενα χρόνια.

Η TeamViewer είναι μια κορυφαία παγκόσμια εταιρία τεχνολογίας που παρέχει μια πλατφόρμα συνδεσιμότητας για απομακρυσμένη πρόσβαση, έλεγχο, διαχείριση, παρακολούθηση και επισκευή συσκευών οποιουδήποτε είδους – από φορητούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα έως βιομηχανικά μηχανήματα και ρομπότ.

Related posts

Όταν το freemium θέλει να γίνει premium

NEWSROOM

Το Messenger app ακολουθεί επιτέλους τις dark mode ρυθμίσεις της συσκευής

NEWSROOM

Σοφία Μπεκατώρου: Στο αρχείο η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης λόγω παραγραφής

NEWSROOM

Η πιο σημαντική αλλαγή στην αναζήτηση από τρίτους launchers έρχεται στο Android

NEWSROOM

Έρχεται το Realme X9 Pro ως rebrand του OnePlus Nord 2 και του Reno 6 Pro+

NEWSROOM

Samsung Firmware Downloader: Ένα δωρεάν tool για κατέβασμα ενημερώσεων στα Samsung smartphones

NEWSROOM

Άδωνις Γεωργιάδης (βίντεο): Όλα είναι στο τραπέζι, ακόμη και το ολικό lockdown

NEWSROOM

Τα Realme Buds Air 2 έχουν Environmental Noise Cancellation και super-low latency, στα 32€

NEWSROOM

Η Apple ετοιμάζει rugged Apple Watch που θα κυκλοφορήσει το 2021

NEWSROOM

Ήρθαν και στην Ελλάδα τα rapid test αντιγόνου με δείγμα σάλιου

NEWSROOM

Google Chrome έλεγχος ασφαλείας: Τρέξε έναν έλεγχο ασφαλείας απευθείας μέσα από τον Chrome

NEWSROOM

Η έρευνα του ΠΟΥ στη Γουχάν ενισχύει την εκδοχή της Κίνας για την προέλευση του COVID-19

NEWSROOM