telecomsnews.gr
Image default
Top Stories

ΟΤΕ: Ένας στους 10 έλληνες με οπτική ίνα το 2022 – 150.000 έως το τέλος του έτους

optikes ines

Στη νέα ψηφιακή εποχή οι επαναστατικές τεχνολογίες αλλάζουν την καθημερινότητα με εκθετικούς ρυθμούς και δημιουργούν ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης, με συνολική επίδραση στην οικονομία και την κοινωνία. Απαραίτητες προϋποθέσεις για την ψηφιακή ανάπτυξη είναι τα δίκτυα νέας γενιάς, που αποτελούν τις «ψηφιακές λεωφόρους» πάνω στις οποίες θα «τρέχουν» οι υπηρεσίες του μέλλοντος, οι λύσεις πληροφορικής, που βοηθούν κάθε οργανισμό (από μια επιχείρηση έως μια πόλη) να λειτουργεί αποτελεσματικότερα, αποδοτικότερα και με χαμηλότερο κόστος και τέλος η υιοθέτηση ψηφιακής κουλτούρας.

Ο Όμιλος ΟΤΕ, ως η μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας στην Ελλάδα, δείχνει το δρόμο για την επιτυχημένη μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή, με τις τεχνολογικές υποδομές που δημιουργεί και τις ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής που διαθέτει. 

Δίκτυα Νέας Γενιάς: οι σύγχρονες ψηφιακές λεωφόροι

Ο Όμιλος ΟΤΕ επενδύει εντατικά σε Δίκτυα Νέας Γενιάς, αναπτύσσοντας υποδομές που θα δώσουν ώθηση στην ελληνική οικονομία και θα δημιουργήσουν προοπτικές ανάπτυξης. Μόνο την περασμένη εξαετία, οι επενδύσεις αυτές στη χώρα ξεπέρασαν τα €2 δισ., ενώ υλοποιεί επενδυτικό πλάνο, ύψους €2 δισ. έως το 2022, σε δίκτυα οπτικών ινών και κινητής νέας γενιάς.

Χάρη σε αυτές τις επενδύσεις, το COSMOTE Fiber είναι το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα, μήκους άνω των 43.000 χλμ, δίνοντας πρόσβαση σε ταχύτητες internet έως και 200Mbps σε περισσότερα από 3 εκατ. νοικοκυριά κι επιχειρήσεις.

Fiber to the Home

Κοιτάζοντας μπροστά, προς την Κοινωνία των Gigabit, ο Όμιλος ΟΤΕ ξεκίνησε την επέκταση του δικτύου Fiber to the Home (FTTH), φέρνοντας την οπτική ίνα μέχρι το σπίτι. Στο τέλος του 2018 ο Όμιλος διέθετε τη μεγαλύτερη κάλυψη Fiber To The Home στη χώρα, καθώς οι ταχύτητες με 100% οπτική ίνα ήταν διαθέσιμες σε 22.000 νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, σε περιοχές των Δήμων Παλαιού Φαλήρου, Παπάγου-Χολαργού και Αμαρουσίου. Πρόσφατα, ανακοινώθηκε η επέκταση του FTTH στο νομό Θεσσαλονίκης. 15.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε περιοχές των Δήμων Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς έχουν πλέον πρόσβαση σε εγγυημένες ταχύτητες Internet 100 & 200Mbps, με δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης σε 1Gbps.  Μέχρι το τέλος του χρόνου, η υποδομή Fiber Τo Τhe Home της COSMOTE θα επεκταθεί στο Πανόραμα, την Ευκαρπία και το Ωραιόκαστρο, αυξάνοντας σταδιακά την κάλυψη στον νομό σε πάνω από 55.000 γραμμές. Μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ο επόμενος σταθμός για το COSMOTE FTTH είναι η Πελοπόννησος και συγκεκριμένα η Σπάρτη.

Συνολικά, έως το τέλος του 2019, η κάλυψη FTTH της COSMOTE θα περιλαμβάνει περίπου 150.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα. Σταδιακά, η κάλυψη FTTH αναμένεται να φθάσει το 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις το 2022. Το δίκτυο αυτό θα καλύπτει με οπτική ίνα και εγκαταστάσεις μεγάλης κοινωνικής σημασίας, όπως πανεπιστημιακά ιδρύματα, κέντρα μεταφορών, βιομηχανικά πάρκα και δημόσια κτίρια.

Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι πρωτοπόρος και στις κινητές τηλεπικοινωνίες αναπτύσσοντας συνεχώς τα δίκτυά του. Είναι μακράν Νο.1 σε πληθυσμιακή κάλυψη 4G στην Ελλάδα με 98%, αλλά και 4G με πληθυσμιακή κάλυψη 95%. Παράλληλα, ο Όμιλος προετοιμάζεται εντατικά για την επόμενη γενιά της ασύρματης επικοινωνίας, το 5G, το οποίο αναμένεται να εγκαινιάσει μια εποχή υψηλών ταχυτήτων και απεριόριστων δυνατοτήτων. Πρόσφατα, η COSMOTE υλοποίησε το πρώτο δοκιμαστικό δίκτυο 5G στην Ελλάδα, πετυχαίνοντας live ταχύτητες πάνω από 12Gbps, 60 φορές μεγαλύτερες από τις σημερινές ταχύτητες 4G. Η δοκιμή έγινε στον Δήμο Ζωγράφου, όπου η COSMOTE αναπτύσσει πιλοτικό δίκτυο 5G. Ο Όμιλος ΟΤΕ συμβάλλει εδώ και χρόνια στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, υποδομών και υπηρεσιών 5G, με τη δυναμική του συμμετοχή σε 15 ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα.

Συνεργάτης επιλογής για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων

Πέρα από τη δημιουργία των υποδομών του μέλλοντος, ο Όμιλος ΟΤΕ συμβάλλει στη δυναμική μετάβαση των επιχειρήσεων στη νέα εποχή, προσφέροντας προηγμένες επιχειρηματικές λύσεις ICT. Οι λύσεις αυτές μπορούν να αλλάξουν τις επιχειρήσεις «από μέσα», ώστε να λειτουργούν αποτελεσματικότερα, αποδοτικότερα και με χαμηλότερο κόστος, βοηθώντας τις να κερδίσουν το «στοίχημα» της νέας ψηφιακής εποχής.

Έχοντας υλοποιήσει μία σειρά από μεγάλα και σύνθετα έργα, ο Όμιλος ΟΤΕ έχει αποδείξει πως διαθέτει το μέγεθος και την τεχνογνωσία να συμβάλλει ουσιαστικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό κάθε οργανισμού. Αποτελεί συνεργάτη επιλογής για όσες επιχειρήσεις αναζητούν καινοτόμες λύσεις στους τομείς της υγείας, του τουρισμού, της ασφάλειας πληροφοριών, της ενέργειας, των Data Centers, του Cloud και του Internet of Things (IoT).

Related posts

Το Facebook διαγράφει λογαριασμούς με βίαιο ή αντισημιτικό λόγο

tele

Τα 10 πιο δημοφιλή smartphones για το πρώτο τρίμηνο του 2020 | Το iPhone 11 έρχεται πρώτο

tele

Remember Skyrim’s radiant AI? It’s got the potential to revolutionise RPGs

tele

Πώς το Facebook κινδυνεύει να έχει την… τύχη του Yahoo

tele

Τα κορυφαία οικονομικά gaming phones για το 2020

NEWSROOM

Telecompaper: Η Ελλάδα πιο ακριβή στη Δυτική Ευρώπη στα συμβόλαια κινητής

tele

4 στα 5 κορυφαία premium smartphones σε πωλήσεις το 1ο τρίμηνο του 2020 ανήκουν στην Apple

tele

Απειλεί η Huawei την Ευρώπη;

tele

Κ. Πιερρακάκης: Μπαίνει τέλος στο γκρίζο καθεστώς στις κεραίες κινητής

NEWSROOM

Πώς το WeChat συνδέει τον κόσμο με την Κίνα

tele

Το 73% των Ελλήνων προτιμά πλέον τις ανέπαφες συναλλαγές λόγω COVID-19

tele

40 χρόνια Δίκτυο Καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ

tele