telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Νέο πακέτο μέτρων στήριξης για επιχειρήσεις και νοικοκυριά- Τι περιλαμβάνει

Με τον κορωνοϊό να εξακολουθεί να «δείχνει τα δόντια» του και τα περιοριστικά μέτρα να παρατείνονται, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα στις 9 το πρωί και να εξειδικεύσει ένα ακόμη πακέτο μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

Το πακέτο των μέτρων στήριξης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων από άμεσες επιδοτήσεις και δάνεια για τις εταιρείες έως τις παρεμβάσεις για τη στήριξη της απασχόλησης και των ανέργων.

Ειδικότερα:

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Εντός του Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί ο 6ος κύκλος με τις πληρωμές να γίνονται στους δικαιούχους στις αρχές Μαρτίου.

ΦΠΑ: Διατηρείται ο μειωμένος ΦΠΑ σε καφέ και μη αλκοολούχα ποτά έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2021 και επεκτείνεται στις μεταφορές, στα θέατρα, στους κινηματογράφους, όταν αυτοί θα λειτουργήσουν, αλλά και στο τουριστικό πακέτο ως και το Δεκέμβριο.

Ενοίκια: Διατηρείται και για τον Μάρτιο η πλήρης απαλλαγή από την καταβολή ενοικίων για επιχειρήσεις που ήταν κλειστές με κρατική εντολή. Οι ιδιοκτήτες θα αποζημιωθούν με καταβολή του 80% του μηνιαίου συμφωνημένου μισθώματος (60% για νομικά πρόσωπα).

Επιταγές: Ενεργοποιείται η διευκόλυνση για την πληρωμή επιταγών, συναλλαγματικών και γραμματίων σε διαταγή για επιχειρήσεις με μείωση τζίρου τουλάχιστον 40%.

Χρέη: Προς το παρόν διατηρείται μέχρι τις 30 Απριλίου η αναστολή στην πληρωμή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων από νοικοκυριά και επιχειρήσεις και η ρύθμισή τους σε 12 άτοκες δόσεις ή σε 24 δόσεις με χαμηλό επιτόκιο. Πιθανή νέα παράταση του χρόνου αναστολής, ίσως μέχρι το τέλος Ιανουαρίου προκειμένου να επανασχεδιαστεί η ρύθμιση για την εξόφληση των οφειλών.

Γέφυρα 2: Προχωρά η επιδότηση των τόκων των δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων για το διάστημα από 1η Ιανουαρίου έως 31 Μαρτίου 2021, αλλά και ο σχεδιασμός του προγράμματος Γέφυρα 2 για τα επιχειρηματικά δάνεια.

Δόσεις δανείων: Διατηρείται η αναστολή πληρωμής δόσεων τραπεζικών δανείων, σε συνεννόηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών για τους πληττόμενους

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Παρατείνεται χρονικά ενώ υπάρχουν σκέψεις επέκτασης και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους που δεν καλύπτονται μέχρι σήμερα και πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας παράλληλα με την οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

Επίδομα ελεύθερων επαγγελματιών: Τρέχει η διαδικασία για τη καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης 400 ευρώ σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες.

Ανεργία: Παρατείνονται χρονικά τα επιδόματα ανεργίας και προωθούνται 3 νέα προγράμματα επιδοτούµενης απασχόλησης και επιχειρηµατικότητας για συνολικά 15.000 ανέργους από τον ΟΑΕΔ.

– Νέο πακέτο μέτρων στήριξης για επιχειρήσεις και νοικοκυριά- Τι περιλαμβάνει – -.

Related posts

Η Starlink εμποδίζει το κατέβασμα torrent ή παράνομου περιεχομένου

NEWSROOM

Η παγκόσμια κυκλοφορία των Redmi K40 πλησιάζει, μπήκαν στο Google Play Console

NEWSROOM

Αυστραλία: Εξερράγη iPhone X – Εγκαύματα 2ου βαθμού – στρέφεται στη δικαιοσύνη ο χρήστης

NEWSROOM

Η Apple σχεδιάζει την πώληση συνδρομών podcast

NEWSROOM

Huawei P30 Pro: Η (τελευταία) καλύτερη επιλογή για τους οπαδούς της Huawei

NEWSROOM

Έρευνα Allianz: Οι τρεις κορυφαίοι κίνδυνοι για τις επιχειρήσεις συνδέονται με τον Covid-19

NEWSROOM

Apple: Αγωγή από καταναλωτές στην Ιταλία- Για τι κατηγορείται

NEWSROOM

Ξεκίνησε η κακοκαιρία «Μήδεια»- Ποια είναι τα σημαντικότερα επεισόδια χιονόπτωσης στην Αθήνα

NEWSROOM

Πώς η νέα μείωση εκπομπών ρύπων επιταχύνει την κούρσα της ηλεκτροκίνησης

NEWSROOM

Τα χαρακτηριστικά της κάμερας του Xiaomi Mi 11 Ultra

NEWSROOM

Έκλεισε προσωρινά το αμερικανικό Καπιτώλιο μετά από φωτιά στο κτιριακό συγκρότημα

NEWSROOM

Διευθύντρια ECDC: Να προετοιμαστούμε για το ενδεχόμενο να ζούμε με τον κορωνοϊό

NEWSROOM