telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Μπιλ Γκέιτς: Οι δύο μεγάλες καταστροφές που προβλέπει μετά την πανδημία (Βίντεο)

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας και ο συνιδρυτής της MicrosoftΜπιλ Γκέιτς, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για δύο ακόμη καταστροφές που θα μπορούσαν να πλήξουν ολόκληρο τον κόσμο. Υπενθυμίζεται ότι ο Γκέιτς, ήδη από το 2015 είχε προβλέψει το ξέσπασμα μίας πανδημίας αυτή της νόσου Covid -19 που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

Ο Mr. Microsoft δήλωσε στον Ντέρεκ Μούλερ, ο οποίος «τρέχει» το δημοφιλές κανάλι στο YouTube «Veritasium», ότι «η κλιματική αλλαγή» και η «βιοτρομοκρατία» είναι δύο καταστροφές για τις οποίες η ανθρωπότητα δεν είναι προετοιμασμένη.

Μιλώντας για τη βιοτρομοκρατία, ο Γκέιτς ανέφερε ότι ένα άτομο μπορεί πλέον εύκολα να δημιουργήσει έναν θανατηφόρο ιό και οι πιθανότητες να βρεθούμε αντιμέτωποι με τέτοιου είδους ιούς είναι περισσότερες, από εκείνες να αντιμετωπίσουμε επιδημίες που προκαλούνται φυσικά όπως η νόσος COVID-19.

Επιπλέον σημείωσε, ότι αν προκύψει μια καταστροφή όπως αυτή, το ανθρώπινο είδος πιθανότατα θα θρηνήσει έναν αριθμό ανθρώπινων απωλειών μεγαλύτερο από την τρέχουσας πανδημία. Και δεδομένου ότι προκαλείται από τον άνθρωπο, είναι πιθανό συμβαίνει κάθε χρόνο.

Σχετικά με την πανδημική κρίση, είπε ότι «δεν υπάρχει καλή αίσθηση» με κάτι τέτοιο. «Οι αναπνευστικές ασθένειες είναι πολύ πιο τρομακτικές, επειδή εξακολουθείτε να περπατάτε, να μπαίνετε σε αεροπλάνο, λεωφορείο, όταν είστε μολυσματικοί. Σε αντίθεση με κάποιες άλλες ασθένειες, όπως ο Έμπολα, που βρίσκεστε ως επί το πλείστον σε νοσοκομειακό κρεβάτι τη στιγμή που το ιικό φορτίο μολύνει άλλους ανθρώπους», είπε ο Γκέιτς.

Το 2015, ο Μπιλ Γκέιτς κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ένα Ted Talk είχε πει ότι ένας πολύ μολυσματικός ιός θα καταστρέψει την ανθρωπότητα στο εγγύς μέλλον. Ο Γκέιτς προχώρησε στην παραπάνω πρόβλεψη αμέσως μετά το ξέσπασμα του Έμπολα στη Δυτική Αφρική το 2014.

«Ο κόσμος απλά δεν είναι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει μια ασθένεια, μια ιδιαίτερα μολυσματική γρίπη, για παράδειγμα, που μολύνει μεγάλο αριθμό ανθρώπων πολύ γρήγορα», είπε. «Από όλα τα πράγματα που θα μπορούσαν να σκοτώσουν 10 εκατομμύρια ανθρώπους ή περισσότερους, το πιο πιθανό να συμβεί είναι μία επιδημία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

– Μπιλ Γκέιτς: Οι δύο μεγάλες καταστροφές που προβλέπει μετά την πανδημία (Βίντεο) – -.

Related posts

LIVE: Η ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν

NEWSROOM

HarmonyOS ή EMUI 11; Ποιο είναι καλύτερο; Δείτε το βίντεο που τα συγκρίνει

NEWSROOM

Ψηφιακός Μετασχηματισμός : Ενα παιχνίδι λέξεων και εννοιών με τον Κυριάκο Πιερρακάκη

NEWSROOM

Προστασία των παιδιών με κάλυψη της κάμερας σε υπολογιστή και κινητό

NEWSROOM

Τρεις νεκροί από την κακοκαιρία «Μήδεια»

NEWSROOM

Παράταση μιας εβδομάδας στα περιοριστικά μέτρα – Πού ανακοινώθηκαν αλλαγές

NEWSROOM

Έρευνα: Θετική η αποδοχή του 5G – Η χρήση του Internet από το κινητό είναι καθολική

NEWSROOM

Το Honor 50 Pro έχει την ίδια κύρια κάμερα με το Samsung Galaxy S21 Ultra

NEWSROOM

Η Samsung δίνει δυνατότητα δοκιμής 100 ημερών για τα Galaxy Z Fold 2 5G και Z Flip 5G

NEWSROOM

NASA: Το Voyager 1 «άκουσε» για πρώτη φορά τον απόκοσμο βόμβο του μεσοαστρικού διαστήματος

NEWSROOM

Το Realme Narzo 30 5G είναι εδώ με Dimensity 700, 90Hz οθόνη, 5.000mAh μπαταρία, και άλλα

NEWSROOM

O «έρωτας» της Tesla με την Κίνα μεταφράζεται σε μεγάλα κέρδη

NEWSROOM