telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Με τη στήριξη της Sanofi η παραγωγή του εμβολίου της Johnson & Johnson στη Γαλλία

Η Sanofi θα παράγει στη Γαλλία το εμβόλιο κατά της Covid-19 της αμερικανικής ανταγωνίστριάς της Johnson & Johnson, όπως ετοιμάζεται να κάνει και για τις Pfizer-BioNTech, καθώς δεν μπορεί να προτείνει σε αυτό το στάδιο το δικό της εμβόλιο για το οποίο ξεκίνησε σήμερα μια νέα κλινική δοκιμή σε εθελοντές.

Η Sanofi θα επιφορτιστεί με τη διαμόρφωση και το γέμισμα των φιαλιδίων στο εργοστάσιό της στο Μαρσί-λ’Ετουάλ, κοντά στη Λιόν, «από το τρίτο τρίμηνο», «με ρυθμό περίπου 12 εκατομμυρίων δόσεων τον μήνα», αναφέρει σε μια ανακοίνωση η εταιρία που διευκρινίζει πως διατηρεί ως «προτεραιότητα» την τελειοποίηση των δύο υποψήφιων εμβολίων της.

«Φιλοδοξία μας είναι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, αν μπορούν να γίνουν και περισσότερα γιατί όχι», διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Sanofi Pasteur, του τμήματος εμβολίων της Sanofi, Τομά Τριόμφ.

Είναι η δεύτερη φορά που η Sanofi θέτει στην υπηρεσία του ανταγωνισμού τα μέσα παραγωγής της: από το καλοκαίρι θα παρασκευάσει στο γερμανικό εργοστάσιό της στη Φραγκφούρτη τουλάχιστον 125 εκατ. δόσεις του εμβολίου με αγγελιοφόρο RNA που επεξεργάστηκαν οι Pfizer και BioNTech.

Η εταιρία ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι θα αρχίσει μια νέα έρευνα φάσης 2 του κύριου υποψήφιου εμβολίου της που αναπτύσσει με τη βρετανική GlaxoSmithKline (GSK) και χρησιμοποιεί την τεχνολογία της ανασυνδυασμένης πρωτεΐνης, ελπίζοντας ότι θα είναι διαθέσιμο στο τέταρτο τρίμηνο. Η διάθεσή του προβλεπόταν αρχικά για το καλοκαίρι του 2021.

«Αυτή η νέα έρευνα φάσης 2 θα εξελίξει τη δυνατότητα ενός βελτιωμένου σχηματισμού αντιγόνων με σκοπό την απόκτηση βέλτιστης ανοσοαπόκρισης, ιδιαίτερα στους ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας», εξηγεί.

Η εταιρία αναπτύσσει επίσης ένα δεύτερο υποψήφιο εμβόλιο με την αμερικανική εταιρία Translate Bio, που στηρίζεται στην πιο πρόσφατη τεχνολογία του αγγελιαφόρου RNA, αυτήν που χρησιμοποιείται από τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech και της Moderna και τα οποία έχουν ήδη λάβει έγκριση.

– Με τη στήριξη της Sanofi η παραγωγή του εμβολίου της Johnson & Johnson στη Γαλλία – -.

Related posts

Ταραντίλης: Δεν υπάρχει ένδειξη για σκληρό lockdown- Τα δεδομένα αξιολογούνται μέρα-μέρα

NEWSROOM

«Μήδεια»: Πρωτόγνωρες εικόνες στην Αττική – Δείτε τα βίντεο

NEWSROOM

Αποκλειστικό! Αυτή είναι η τιμή του Samsung Galaxy A52 5G στην Ελλάδα

NEWSROOM

Έρχεται το 5nm mid-range chip Snapdragon 775 με flagship επιδόσεις

NEWSROOM

Λαγκάρντ: «Αδιανόητη» η διαγραφή χρέους εξαιτίας της πανδημίας

NEWSROOM

Accenture: Tο 2021 θα επαναπροσδιορίσει τον τρόπο λειτουργίας των οικονομιών και της κοινωνίας στο σύνολό της

NEWSROOM

OnePlus 9 Pro / DisplayMate: Από τις καλύτερες οθόνες της αγοράς με A+ βαθμολογία

NEWSROOM

H Xiaomi υποδέχεται με μεγάλη χαρά τη νέα δικαστική απόφαση – σταθμό!

NEWSROOM

ΓΕΡΜΑΝΟΣ: Προσαρμοστικότητα και ευελιξία το 2020 με τον πελάτη στο επίκεντρο

NEWSROOM

Βρετανία: Εντός του 2021 η άδεια κυκλοφορίας σε αυτόνομα αυτοκίνητα

NEWSROOM

Κορωνοϊός: 436 νέα κρούσματα και 286 διασωληνωμένοι

NEWSROOM

Vodafone: απεριόριστα δεδομένα για 10 ημέρες

NEWSROOM