telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Θα γίνουν πράγματι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο;

του Eamon Barrett

Το Τόκιο είναι αποφασισμένο να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2020 φέτος, αφού η πανδημία ανάγκασε την πόλη να αναβάλει τους Αγώνες πέρυσι, επαναπρογραμματίζοντάς τους για τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου 2021.

Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ τον Ιανουάριο, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Suga Yoshihide είπε στους συμμετέχοντες ότι οι αναβληθέντες θερινοί αγώνες θα χρησιμεύσουν ως «απόδειξη της νίκης της ανθρωπότητας έναντι του ιού». Το θέμα είναι ότι αυτός ο θρίαμβος δεν έχει συμβεί ακόμα.

Η διάθεση των εμβολίων ξεκίνησε στην Ιαπωνία στις 17 Φεβρουαρίου, με την κυβέρνηση να χορηγεί 40.000 εμβόλια της Pfizer σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας. Ωστόσο, σύμφωνα με ειδικούς που επικαλείται το Associated Press, η Ιαπωνία δεν θα επιτύχει την ανοσία μέσω εμβολίων πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων τον Ιούλιο.

Εντωμεταξύ, πολλές από τις πιο πυκνοκατοικημένες χώρες του κόσμου εξακολουθούν να αγωνίζονται για να περιορίσουν καθημερινά τους αριθμούς κρουσμάτων και τα εμβόλια δεν αναμένεται να διαδοθούν παγκοσμίως για τουλάχιστον ένα ακόμη έτος. Ακόμη και στην Ιαπωνία, αρκετοί νομοί βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την καταπολέμηση ενός ξαφνικού ξεσπάσματος του COVID-19.

Στις 2 Φεβρουαρίου, ο Yoshihide επέκτεινε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι τις 7 Μαρτίου, καθώς τα νοσοκομεία δέχονται πίεση παρότι τα κρούσματα μειώθηκαν. Με τον ιό να απέχει πολύ από το να θεωρηθεί περιορισμένος, οι πολίτες της Ιαπωνίας έχουν χάσει το ολυμπιακό τους …πνεύμα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Kyodo News, το 80% των ερωτηθέντων θέλει οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 – τώρα του 2021– να ακυρωθούν ή να προγραμματιστούν ξανά. Ωστόσο, ο Suga και ο πρώην επικεφαλής της Ολυμπιακής Επιτροπής του Τόκιο, Yoshiro Mori (ο οποίος παραιτήθηκε τον Φεβρουάριο μετά την κατακραυγή για τα σεξιστικά του σχόλια σχετικά με τις γυναίκες που είναι φλύαρες) δεσμεύθηκαν περί του αντιθέτου.

Στις 3 Φεβρουαρίου, η Ολυμπιακή Επιτροπή του Τόκιο απάντησε τουλάχιστον εν μέρει σχετικά με το «πώς» θα διεξαχθούν οι Αγώνες, όταν εξέδωσε ένα «βιβλίο οδηγιών» στους συμμετέχοντες αξιωματούχους των αθλητικών ομοσπονδιών, περιγράφοντας τους περιορισμούς που θα ισχύουν κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

Σύμφωνα με τους κανόνες, οι αξιωματούχοι θα πρέπει να αρχίσουν να παρακολουθούν την υγεία και τη θερμοκρασία τους δύο εβδομάδες πριν πετάξουν στο Τόκιο. Οι εκπρόσωποι θα πρέπει επίσης να επιδείξουν ένα αρνητικό τεστ COVID-19 πριν επιβιβαστούν σε πτήσεις προς την Ιαπωνία και, μόλις φτάσουν, οι αξιωματούχοι θα εξεταστούν ξανά και θα μεταφερθούν στον τόπο διαμονής τους, αλλά δεν θα χρειαστεί  να μείνουν σε καραντίνα.

Με τον κίνδυνο το Τόκιο 2021 να μετατραπεί σε ένα σημαντικό γεγονός υπερμετάδοσης, η ΔΟΕ δεν έχει ακόμη αποφασίσει εάν οι διεθνείς θεατές θα είναι ευπρόσδεκτοι στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Mori είχε αναφέρει σε δημοσιογράφους ότι η απόφαση για το θέμα θα ληφθεί το αργότερο έως τον Μάρτιο.

– Θα γίνουν πράγματι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο; – -.

Related posts

Ο πραγματικός λόγος που η Xiaomi μπήκε στη blacklist των ΗΠΑ

NEWSROOM

Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

NEWSROOM

Hellas TV Live: Εφαρμογή για live τηλεόραση στην android συσκευή σας και μόλις ενημερώθηκε

NEWSROOM

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η αυξημένη χρήση κοινωνικών μέσων κατά το lockdown προκαλεί κατάθλιψη

NEWSROOM

L6 1.28 inch smartwatch: ελκυστικό design με μόλις ένα 20αρικο

NEWSROOM

Επίσημα τα Realme 8 και 8 Pro με SD 720G, 108MP τετραπλή κάμερα, και 5.000mAh μπαταρία

NEWSROOM

Space Hellas: Νέο ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων το 2020

NEWSROOM

Αυτό είναι το Honor Play 5 σε όλο του το μεγαλείο, με 64MP τετραπλή κάμερα

NEWSROOM

Η αγοραία αξία του Bitcoin υπερβαίνει πλέον το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια

NEWSROOM

Παγκόσμια άνοδο για τη Huawei το 2020, τα HMS έχουν 2,3 εκατομμύρια προγραμματιστές

NEWSROOM

Μ. Θεοδορίδου: Ελάχιστες και ήπιες οι παρενέργειες του εμβολίου και στην Ελλάδα

NEWSROOM

Θετικός στον κορωνοϊό ο Ζινεντίν Ζιντάν

NEWSROOM