telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Η Virgin Orbit του Branson σε συνομιλίες για δημόσια εγγραφή 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η Virgin Orbit, η θυγατρική δορυφορικών εκτοξεύσεων της Virgin Galactic του Sir Richard Branson, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για εισαγωγή στο χρηματιστήριο με αξία περίπου 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσω μιας εταιρείας απόκτησης ειδικού σκοπού (SPAC) με επικεφαλής έναν πρώην συνεργάτη της Goldman Sachs, σύμφωνα με διεθνή μέσα.

Η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλία για μια συμφωνία με το NextGen Acquisition II, η οποία είναι μια εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού υπό την ηγεσία του George Mattson, ο οποίος προηγουμένως ηγήθηκε του παγκόσμιου βιομηχανικού ομίλου Goldman, και του πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της PerkinElmer, Gregory Summe.

Η Sky News ανέφερε για πρώτη φορά τις συνομιλίες το Σάββατο, αναφέροντας ότι μια συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Η εταιρεία είναι θυγατρική της εταιρείας διαστημικού τουρισμού Branson Virgin Galactic. Η Virgin Orbit ανήκει ιδιωτικά στον πολυεθνικό όμιλο Virgin Group του Branson, με μερίδιο μειοψηφίας από το κρατικό ταμείο του Abu Dhabi, Mubadala.

Η Virgin Orbit χρησιμοποιεί ένα τροποποιημένο αεροσκάφος Boeing 747 για να εκτοξεύσει τους πυραύλους του. Αντί να εκτοξεύει πυραύλους από το έδαφος, όπως ανταγωνιστές όπως η Rocket Lab ή ηAstra, τα αεροσκάφη της εταιρείας μεταφέρουν τους πύραυλους LauncherOne έσε ύψος περίπου 45.000 ποδών και τα αφήνουν λίγο πριν πυροδοτήσουν τον κινητήρα και επιταχυνθούν προς το διάστημα – μια μέθοδος που η εταιρεία προτείνει ως πιο ευέλικτη από ένα επίγειο σύστημα.

Το LauncherOne έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει μικρούς δορυφόρους που ζυγίζουν έως και 500 κιλά, ή περίπου 1.100 λίβρες, στο διάστημα. Η Virgin Orbit ολοκλήρωσε τη πρώτη της επιτυχημένη εκτόξευση τον Ιανουάριο και σκοπεύει να πραγματοποιήσει τη δεύτερη αργότερα αυτό το μήνα.

Η NextGen Acquisition II συγκέντρωσε 350 εκατομμύρια δολάρια όταν ολοκλήρωσε την αρχική δημόσια προσφορά του τον Μάρτιο, καθώς και ένα πρόσθετο κλείσιμο υπεράριθμων κατανομών ύψους 33 εκατομμυρίων δολαρίων τον Απρίλιο, για συνολικά 383 εκατομμύρια δολάρια. Τα κεφάλαια προορίζονται σε μεγάλο βαθμό για να βοηθήσουν την Virgin Orbit να επεκτείνει τις δραστηριότητές της. Ο διευθύνων σύμβουλος της Virgin Orbit, Dan Hart, δήλωσε στο CNBC τον Οκτώβριο ότι η εταιρεία επιδιώκει να συγκεντρώσει περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια σε νέο κεφάλαιο.

Ο Branson εισήγαγε την Virgin Galactic μέσω μιας συμφωνίας SPAC το 2019 με τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Chamath Palihapitiya.

Related posts

Αυτά είναι όλα τα Xiaomi, Poco, Redmi, και Black Shark, που θα αναβαθμιστούν στο Android 12

NEWSROOM

Αυτό είναι το Samsung Galaxy A22

NEWSROOM

Η Sony παραμένει ο ηγέτης στους αισθητήρες κάμερας για smartphones

NEWSROOM

Skype: Πώς να κρατήσεις για πάντα τη βιντεοκλήση που έκανες

tele

Ποια streaming υπηρεσία είναι η πιο value for money αυτή τη στιγμή;

NEWSROOM

O Νέος Πόλεμος των Κόσμων: Τα Δεδομένα

NEWSROOM

12 επί πληρωμή παιχνίδια στο Android και 16 icon packs εντελώς δωρεάν για λίγο διάστημα

NEWSROOM

Η WestNet ενισχύει το χαρτοφυλάκιο της με τα νέα MateBook της Huawei

tele

Αυτή είναι η αιτία για τα πολλαπλά crash του WebView στα Android smartphones

NEWSROOM

Στο module του ZTE Axon 30 Pro υπάρχουν τρεις 64MP αισθητήρες που προσφέρουν full focal length

NEWSROOM

Οι ήρωες του Star Wars γίνονται γραμματόσημα

NEWSROOM

Η βασίλισσα Ελισάβετ ψάχνει υπάλληλους για το παλάτι και πληρώνει… πολύ καλά

NEWSROOM