telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Η Tencent επικεφαλής της λίστας του top 10 των χαμένων

Ότι αρχίζει ωραία τελειώνει με πόνο. Οι στίχοι του τραγουδιού περιγράφουν απόλυτα την ιστορία της Tencent, της κινεζικής εταιρείας που από αγαπημένη της χρηματιστηριακής αγοράς έγινε ο μεγαλύτερος χαμένος στη διάρκεια του μήνα.

Ο κινεζικός γίγαντας Διαδικτύου είδε την μετοχή του να υποχωρεί κατά 23% τον Ιούλιο, χάνοντας περίπου 170 δις δολάρια από τη χρηματιστηριακή του αξία. Πρόκειται για την ταχύτερη εξαέρωση μετοχικής αξίας παγκοσμίως, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, ενώ χαρακτηριστικό του τι συμβαίνει στα χρημαιστήρια της Κίνας είναι ότι 9 στους 10 μεγάλους χαμένους σε κεφαλαιοποίηση στη διάρκεια του μήνα, είναι κινεζικές εταιρείες, όπως Meituan, Alibaba.

Οι μετοχές της Tencent ανέκαμψαν κατά 7,1% την Πέμπτη, ακολουθώντας τη γενική άνοδο του χρηματιστηρίου καθώς το Πεκίνο προσπάθησε ξανά να καθησυχάσει τους επενδυτές σχετικά με την παρέμβασή του στη βιομηχανία ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Η εταιρεία, με έδρα την Σενζέν, είναι ένας από τους μεγάλους χαμένους της κυβερνητικής εκστρατείας να βάλει στο μικροσκόπιο μερικές από τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας της χώρας, τις οποίες θεωρεί πιθανή απειλή στην ασφάλεια δεδομένων της Κίνας και στην χρηματοπιστωτική ασφάλεια. Το κύμα πωλήσεων που ξέσπασε για τις μετοχές της εταιρείες επιταχύνθηκε στη διάρκεια της εβδομάδας όταν το Πεκίνο διεύρυνε το ρυθμιστικό έλεγχο για να συμπεριλάβει την ιδιωτική εκπαίδευση.

«Δεν βλέπω τέλος σ΄ αυτή τη ρυθμιστική παρέμβαση. Η ασφάλεια δεδομένων είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Είναι η νέα κανονικότητα,» δήλωσε ο Πολ Πονγκ, της Pegasus Fund Managers Ltd. «Οι αποτιμήσεις θα πρέπει να προσαρμοστούν σ΄αυτή την κανονιότητα, ειδικά για τεχνολογικούς γίγαντες όπως η Tencent.»

Η ρυθμιστική καταιγίδα οδήγησε στην επιβολή ποινών όπως η απώλεια των αποκλειστικών δικαιωμάτων streaming μουσικής και αντιμονοπωλιακών προστίμων στην Tencent. Αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την εγγραφή νέων χρηστών για τις δημοφιλείς υπηρεσίες WeChat και ότι διετάχθει να διορθώσει τα σχετικά θέματα εφαρμογών.

Παρά τις ανησυχίες για περαιτέρω τιμωρητικά μέτρα, η μετοχή της εταιρείας αρχίζει να δείχνει φθηνή και η πλειονότητα των αναλυτών αποφεύγουν να μειώσουν κι άλλο τις τιμές-στόχους. Από τους 68 αναλυτές που αξιολογούν την Tencent, οι 62 εξακολουθούν να συστήνουν αγορά της μετοχής, ενώ η μέση τιμή-στόχος είναι 736,3 δολάρια Χονγκ Κονγκ, δηλαδή 65% πάνω από το κλείσιμο της Τετάρτης (447,2 δολάρια ΗΚ). Στα σημερινά της επίπεδα, η μετοχή της Tencent διαπραγματεύεται στις 22,5 φορές τα μελλοντικά κέρδη, αρκετά κάτω από τον ιστορικό μέσο όρο των 30 φορών.

«Η μετοχή της Tencent στα επίπεδα κάτω των 500 δολαρίων ΗΚ είναι ελκυστική, όμως τα επερχόμενα κέρδη θα είναι κλειδί για την πορεία,» δήλωσε ο Πονγκ. Η Αλίσια Γιαπ, της Citigroup, εκτιμά ότι μια πιθανή σημαντική επαναγορά μετοχών από την εταιρεία θα συμβάλει αποφασιστικά στην μεταστροφή του σημερινού αρνητικού περιβάλλοντος.

Related posts

Dev έφτιαξε custom Android 11 One UI 3.1 ROM για τα Galaxy A7, A8, και A8+ του 2018

NEWSROOM

Αυτό είναι το επόμενο σου fitness band!

NEWSROOM

Διαρροή προσωπικών δεδομένων από τα συστήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης

NEWSROOM

Edge Startup Boost: Αυτή η ρύθμιση απογειώνει την ταχύτητα εκκίνησης του Microsoft Edge

NEWSROOM

Πόσο χρόνο χρειάζεται ένας Έλληνας για να βγάλει τα λεφτά που βγάζει ο Έλον Μασκ σε ένα λεπτό

NEWSROOM

Το Redmi gaming smartphone θα έχει Dimensity 1200, 144Hz Ε4 AMOLED, και τιμή ~250€

NEWSROOM

Xiaomi Mijia: Αυτή η λάμπα της Xiaomi έχει κόστος μόλις 17 ευρώ

NEWSROOM

Τουρισμός: Μαζί με τα ταξίδια ξεκίνησαν και οι απάτες – Τρόποι προστασίας

NEWSROOM

Η στροφή στα δίκτυα NGA ανέβασε ταχύτητες στο διαδίκτυο

NEWSROOM

Οι μισοί κάτοικοι ελληνικών πόλεων θα μετακόμιζαν στην ύπαιθρο

NEWSROOM

Sharp Aquos R6: Τρομερά τα πρώτα δείγματα από το πρώτο smartphone του κόσμου με 1 ιντσών αισθητήρα

NEWSROOM

Η Apple ετοιμάζει rugged Apple Watch που θα κυκλοφορήσει το 2021

NEWSROOM