telecomsnews.gr
Image default
INTERNET

Η Microsoft φέρεται έτοιμη να εξαγοράσει τη Nokia… ξανά;

Η Microsoft φέρεται να είναι ένας από τους επικρατέστερους αγοραστές για τη Nokia, εταιρεία που δραστηριοποιείται τόσο στον τομέα των δικτύων όσο και της κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με κορυφαία εταιρεία ανάλυσης της αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία CCS Insight προβλέπει ότι εντός του 2021 η Nokia θα εξαγοραστεί από κορυφαία αμερικανική τεχνολογική εταιρεία, με τις Microsoft και Nokia να θεωρούνται οι επικρατέστερες.

Το ενδιαφέρον σημείο της ιστορίας είναι ότι η Microsoft και η Nokia είναι δύο εταιρείες με σημαντική προϊστορία. Να υπενθυμίσουμε ότι το 2013 η Microsoft είχε πληρώσει πάνω από επτά δισεκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει το τμήμα κινητών τηλεφώνων της Nokia θέλοντας με τον τρόπο αυτό να δημιουργήσει μία τρίτη εναλλακτική, τα Windows Phone, μετά τα iPhone και τα Android. Προφανώς η προσπάθεια απέτυχε και το 2015 η Microsoft ανακοίνωσε την αποχώρησή της με αποτέλεσμα την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Έκτοτε η Nokia επανήλθε, με αρκετή επιτυχία, στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας αλλά κάτω από την εταιρική ομπρέλα της HMD Global. Ωστόσο, δεν είναι αυτός ο τομέας δραστηριότητας στον οποίο αναφέρεται η εκτίμηση της CCS Insight. Αντίκειμενο ενδιαφέροντος είναι πλέον ο τομέας δικτύων της Nokia, τον οποίο αμερικανικές εταιρείες θέλουν να αποκτήσουν σαν ένα αξιόπιστο αντίβαρο απέναντι στους Κινέζους προμηθευτές, όπως είναι η Huawei.

Όπως αναφέρεται στο Forbes μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η Nokia κατάφερε να έρθει σε συμφωνία προμήθειας δικτυακού εξοπλισμού με τον μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό πάροχο της Βρετανίας, την British Telecom. Σύμφωνα με τους αναλυτές της CCS Insight αυτή η εξέλιξη δεν πέρασε απαρατήρητη στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

“Θεωρούμε ότι η Nokia θα ήταν σχετικά ευάλωτη σε μία προσπάθεια εξαγοράς”, αναφέρει ο Kester Mann, διευθυντής του τομέα καταναλωτικών προϊόντων και συνδεσιμότητας της CCS Insight. “Η Microsoft επιδεικνύει πραγματικό ενδιαφέρον για τον χώρο των τηλεπικοινωνιών καθώς ήδη έχει προχωρήσει σε δύο ανάλογες εξαγορές των Metaswitch και Affirmed Networks” αναφέρει το στέλεχος της CSS. Η εταιρεία θεωρεί στην ανάλυσή της ότι η Microsoft συγκεντρώνει προσβάσεις στον χώρο του 5G και των τηλεπικοινωνιών, ενώ θεωρεί βέβαιο ότι η Nokia συγκεντρώνει σοβαρές πιθανότητες να προσελκύσει το ενδιαφέρον της αμερικανικής εταιρείας.

“Είναι ξεκάθαρο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ψάχνουν σοβαρές εναλλακτικές απέναντι στην Huawei και η Nokia θα μπορούσε να αποτελέσει μία πραγματική ευκαιρία” καταλήγει η ανάλυση της CSS, ενώ τονίζεται ότι εάν η Microsoft όντως στραφεί προς τη Nokia θα αντιμετωπίσει σοβαρό ανταγωνισμό από την επίσης αμερικανική Intel η οποία επίσης δραστηριοποιείται στον τομέα των τηλεπικοινωνιών τα τελευταία χρόνια.

-- Η Microsoft φέρεται έτοιμη να εξαγοράσει τη Nokia… ξανά; - --.

Related posts

Ποιες είναι οι οικονομικές απειλές του 2020, σύμφωνα με την Kaspersky

tele

H Google προειδοποιεί εναντίον των επεκτάσεων του Chrome στον Edge

tele

ESET: Για δεύτερη συνεχή χρονιά αναγνωρίζεται ως «Ηγέτιδα» από την IDC MarketScape

tele

Συνεργασία των Avira και TP-Link για την προστασία του «έξυπνου» σπιτιού

tele

eBay: Οι ελληνικές προτιμήσεις για μαθητές, εργαζόμενους και οικογένειες

tele

Διαθέσιμες στην Ελλάδα οι Ομαδικές Βιντεοκλήσεις στο Viber

tele

Ποιοι πιστεύουν ότι είναι πολύ βαρετοί για να πέσουν θύματα ψηφιακού εγκλήματος;

tele

Google: Έκθεση αποτελεσμάτων του Digital News Innovation Fund (DNI)

tele

Το Twitter δίνει εντολή στο προσωπικό του να εργάζεται από το σπίτι

tele

Ο νέος κορωνοϊός τετραπλασίασε τον όγκο κλήσεων μέσω Rakuten Viber

tele

Στήριξη λιανικού εμπορίου από Google Ελλάδος και Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

tele

Τι συστήνει η ΕΕ για τα δίκτυα 5G: Οδηγίες άνευ «μπλόκου» στη Huawei

tele