Περιοχή: Θεσσαλονίκη (Δυτικά)
Μηνύματα: 17.032
Εγγραφή: Δεκ. 2006
Η Apple γεύτηκε μια δικαστική ήττα στην Βραζιλία την κατηγόρησαν για την πώληση του iPhone χωρίς την παρουσία φορτιστή στο κουτί. Η ενάγουσα
στην όλη υπόθεση Mariana Morales Oliveira, απαίτησε μέσω του δικαστηρίου το δικαίωμα να της δοθεί δωρεάν το αξεσουάρ φόρτισης για το δικό της iPhone 12.
Μέχρι στιγμής ειναι η πρώτη περίπτωση απώλειας αγωγής στην πολιτεία του Σάο Πάολο για αυτόν τον λόγο. Ο δικηγόρος της Mariana, Rafael Quaresma, εξηγεί ότι η υπόθεση αποτελεί μέρος μιας “δεμένης πώλησης”, καθώς το κινητό τηλέφωνο δεν συνοδεύεται από φορτιστή και ο αγοραστής του iPhone είναι υποχρεωμένος να τον αγοράσει ξεχωριστά.
Προσθέτει ότι ο ισχυρισμός προστασίας του περιβάλλοντος είναι σχετικός, καθώς η εταιρεία δεν έχει σταματήσει να εμπορεύεται ή να κατασκευάζει το προϊόν, απλά το πουλάει ξεχωριστά για χρηματικό όφελος. Ο Quaresma έδωσε κι άλλα παρόμοια παραδείγματα, όπως η χρέωση για τις πλαστικές σακούλες, κ.ά.
[via]