telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Η πανδημία «φέσωσε» με 200 δισ. ευρώ τη βιομηχανία των εκθέσεων

Στα 200 δισ. ευρώ εκτιμάται η «τρύπα» που δημιούργησε η πανδημία στην παγκόσμια βιομηχανία των εκθέσεων η οποία στηρίζει τη δραστηριότητά της κατεξοχήν στη φυσική παρουσία εκθετών και υποψήφιων συνεργατών – πελατών, αλλά και στο δια ζώσης networking που γίνεται μεταξύ τους.

Η στέρηση εσόδων κατά 68% σε σύγκριση με το 2019, συντηρεί ένα κλίμα έντονης ανησυχίας στους επαγγελματίες του κλάδου οι οποίοι εκτιμούν ότι τα λουκέτα θα είναι πολλά και διαδοχικά εάν δεν επιτραπούν, έστω και με μικρότερο αριθμό επισκεπτών, οι εκθέσεις. Εκτός από τις επιχειρήσεις που, μέσω περιπτέρων, κάνουν  αισθητή την παρουσία τους στο ευρύ κοινό και τις 2,4 εκατομμύρια θέσεις πλήρους απασχόλησης που διακυβεύονται, πλήγμα από τη μη υλοποίηση εκθέσεων δέχονται και οι τοπικές οικονομίες οι οποίες στηρίζουν μέρος της ανάπτυξης στον εισερχόμενο επαγγελματικό τουρισμό.

Μην ξεχνάμε ότι οι άνθρωποι αυτοί θα ξοδέψουν χρήματα για διαμονή, σίτιση, καφέδες, ποτά, αλλά και για τα προσωπικά τους ψώνια αγοράζοντας δώρα και σουβενίρ για τον εαυτό τους και τους οικείους τους. Ενώ μέρος του budget θα πήγαινε και στις αεροπορικές εταιρείες για την μεταφορά τους στις περιοχές που φιλοξενούν τις εν λόγω εκθέσεις.

Τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η UFI, η Παγκόσμια Ένωση της Εκθεσιακής Βιομηχανίας, αναφορικά με το μέγεθος της ζημίας λόγω COVID-19 το 2020, πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη διότι, αν τα δεδομένα δεν αλλάξουν, το οικονομικό χτύπημα θα αφήσει ανεξίτηλα σημάδια που δύσκολα θα επιτρέψουν στις επιχειρήσεις να ορθοποδήσουν.

Αξιοποιώντας στοιχεία που παρέχονται στο “UFI Global Exhibition Barometer”, στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι τα έσοδα του 2020 αντιπροσώπευαν μόνο το 23% αυτών από το 2019 στην Κεντρική και Νότια Αμερική, το 24% στη Μέση Ανατολή και Αφρική, το 27% στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, το 32% στην Ευρώπη και το 36% στη Βόρεια Αμερική.

Ομολογουμένως, το μεγαλύτερο «χαστούκι» δέχτηκαν η αγορά της Αμερικής και της Ευρώπης. Ειδικότερα, από τα 200 δισ. ευρώ, από το «χειρόφρενο» των εκθέσεων χάθηκαν 80δισ. ευρώ στη Βόρεια Αμερική, 65 δισ. ευρώ αποτιμήθηκε το μέγεθος της καταστροφής στην Ευρώπη και 46 δισ.. ευρώ στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Όπως επισημαίνει ο Kai Hattendorf, Διευθύνων Σύμβουλος και γενικός διευθυντής της UFI, οι χαράσσοντες την οικονομική πολιτική θα πρέπει να δουν τη μεγάλη εικόνα στην οποία δεν συμπεριλαμβάνονται μόνο οι εκθέτες, αλλά και πλήθος managers και επιχειρηματιών που συρρέουν στις εκθέσεις για να κλείσουν προσοδοφόρες οικονομικές συμφωνίες. Αν συνυπολογίσουμε και αυτούς, τότε η ζημιά εκτοξεύεται στα 330 δισ. ευρώ.

«Ο COVID-19 είχε σημαντικό αντίκτυπο στη βιομηχανία των εκθέσεων, καθώς και σε εκείνους τους τομείς που επωφελούνται από τις εκδηλώσεις πρόσωπο με πρόσωπο. Ο αντίκτυπος δεν έχει γίνει αισθητός μόνο στους εκθέτες, οι οποίοι παρουσιάζουν τα προϊόντα τους και αναπτύσσουν τις πωλήσεις τους, αλλά και από εκείνους που εμπλέκονται σε δραστηριότητες που σχετίζονται με τον τουρισμό. Ανυπομονούμε όλοι για την άρση των τρεχόντων περιορισμών και την ανάκαμψη των οικονομιών μας, όπου οι εκθέσεις θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο» τονίζει ο κ. Hattendorf.

– Η πανδημία «φέσωσε» με 200 δισ. ευρώ τη βιομηχανία των εκθέσεων – -.

Related posts

Samsung Galaxy S22: Τα πρώτα 3D product renders με 200MP Olympus camera

NEWSROOM

Επίσημο το HTC Wildfire E3 με τετραπλή κάμερα και 4.000 mAh μπαταρία

NEWSROOM

Παρατείνεται έως 8 Φεβρουαρίου η Notam για τις πτήσεις εξωτερικού- Επτά μέρες καραντίνα

NEWSROOM

Η τεχνολογία συνεργάτης για κάθε επιχείρηση που κοιτά στο μέλλον

NEWSROOM

Πουλάνε κουπόνια για αγορά Samsung Galaxy S21 συσκευών: Μην δώσεις ούτε 1 ευρώ

NEWSROOM

Πιερρακάκης: Η ψηφιακή διακυβέρνηση μειώνει τις ανισότητες

NEWSROOM

Το OnePlus Nord CE 5G έχει SD750G 5G, 12GB RAM, 64MP κάμερα, και 90Hz Fluid AMOLED

NEWSROOM

ECDC: Τέλος το πράσινο χρώμα για τη χώρα μας- Στο «κόκκινο» όλη η Στερεά Ελλάδα

NEWSROOM

Sony Xperia 1 III και Xperia 5 III: Μόλις ανακοινώθηκαν επίσημα με εξαιρετική τεχνολογία zoom

NEWSROOM

17 επί πληρωμή παιχνίδια εντελώς δωρεάν στο Android για λίγο διάστημα

NEWSROOM

Η Samsung έφτιαξε ένα OLED έμπλαστρο για τον καρπό που λειτουργεί σαν fitness tracker

NEWSROOM

Procam X: Επαγγελματικού επιπέδου φωτογραφία στο Android – Εντελώς δωρεάν από τα 4.99 ευρώ

NEWSROOM