telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Η ερώτηση – παγίδα που λατρεύει να κάνει ο Έλον Μασκ σε όσους του ζητούν δουλειά

Κάθε επιτυχημένος διευθύνων σύμβουλος γνωρίζει πως μία μόνο πρόσληψη αρκεί για να οδηγήσει μια επιχείρησή στην κορυφή ή να την καταστρέψει.

Όταν έρχεται η στιγμή για μια νέα πρόσληψη, ο Έλον Μασκ δεν δίνει τόση σημασία στα πανεπιστημιακά πτυχία, ούτε  όμως στο απολυτήριο λυκείου. Φαίνεται πως ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla κάτι άλλο πιο σημαντικό θέλει να δει στα βιογραφικά των υποψηφίων και αυτό είναι το «ιστορικό επιτευγμάτων».

Όπως άλλωστε ο ίδιος είχε δηλώσει σε συνέντευξή του το 2014: «Eάν έχουν πετύχει κάτι σημαντικό έστω και μία φορά στην μέχρι τώρα επαγγελματική τους πορεία τότε αυτό είναι πολύ πιθανό να ξανασυμβεί στο μέλλον.»

Εντοπίζοντας έναν ψεύτη

Το πρόβλημα είναι ότι σε μια τέτοια ερώτηση, ο καθένας θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι είναι ο καλύτερος. Ποιος όμως από όλους αυτούς τους υποψηφίους λέει πράγματι την αλήθεια; Ο Έλον Μασκ ως γνήσιος οραματιστής μας δίνει τη λύση.

Σύμφωνα με το CNBC, υπάρχει μία συγκεκριμένη ερώτηση που ο δισεκατομμυριούχος λατρεύει να κάνει στους υποψηφίους κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων. Από την απάντηση που θα δώσουν κρίνονται πολλά.

«Πες μου μερικά από τα πιο δύσκολα προβλήματα που κλήθηκες να αντιμετωπίσεις και με ποιον τρόπο τα έλυσες».

Όπως υποστηρίζει, οι άνθρωποι που έλυσαν πραγματικά ένα πρόβλημα, είναι σε θέση να το περιγράψουν ακόμη και με την πραγματική λεπτομέρεια. Είναι πράγματι περήφανοι για το επίτευγμα τους και δεν θέλουν να παραλείψουν τίποτα.

Αντίθετα, ο Μασκ θεωρεί ότι όποιος αξιώνει ψευδώς ότι έχει επιλύσει σοβαρά προβλήματα, δεν είναι σε θέση να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του. Ως εκ τούτου, αφήνει τους υποψηφίους να φανερώσουν τον πραγματικό τους χαρακτήρα. Λένε την αλήθεια ή έχει να κάνει με ψεύτες;

Έχει δίκιο ο Μασκ;

Σύμφωνα με μελέτη δημοσιεύθηκε στην Journal of Applied Research of Memory and Cognition η πρακτική που ακολουθεί ο δισεκατομμυριούχος για να εντοπίσει έναν ψεύτη είναι πράγματι αξιόπιστη και συγχρόνως αποτελεσματική. 

Μερικές απλές τεχνικές αρκούν σύμφωνα με τους επιστήμονες προκειμένου να βεβαιωθεί εάν κάποιος λέει αλήθεια ή ψέματα. Η επονομαζόμενη «ασύμμετρη διαχείριση πληροφοριών» έχει σχεδιαστεί ώστε ο ερωτώμενος να αποδεικνύει με έναν ξεκάθαρο τρόπο την αθωότητα ή την ενοχή του, παρέχοντας λεπτομερείς πληροφορίες σε αυτόν που θέτει τα ερωτήματα. Έχει αποδειχθεί ότι όσοι είναι «αθώοι» και λένε την αλήθεια, παρουσιάζουν πιο σαφείς πληροφορίες και λεπτομέρειες στις απαντήσεις τους. Αντίθετα, όσοι λένε ψέματα επιθυμούν να κρύψουν την ενοχή τους και αποκλείουν βάσει… στρατηγικής κρίσιμες πληροφορίες.

– Η ερώτηση – παγίδα που λατρεύει να κάνει ο Έλον Μασκ σε όσους του ζητούν δουλειά – -.

Related posts

Έρευνα: Η συχνή χρήση smartphone κάνει τους έφηβους παχύσαρκους

NEWSROOM

«Τέλος» στον ανταγωνιστικό διάλογο για το mega-ΣΔΙΤ του UFBB

NEWSROOM

Οι ηλεκτρικές μηχανές Segway διαθέσιμες στην ελληνική αγορά

NEWSROOM

Οπτικές ίνες: Έρχονται deals υπερυψηλών ταχυτήτων

NEWSROOM

Κανονικά η λειτουργία των λαϊκών αγορών το επόμενο ΣΚ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

NEWSROOM

LS-MIN Mini Drone: Με μόλις 24.64 ευρώ

NEWSROOM

Airbnb: 100 αλλαγές για μεγαλύτερη ευελιξία – Τι νέο φέρνει για επισκέπτες και οικοδεσπότες

NEWSROOM

Xiaomi Mijia G1: Η must have ρομποτική σκούπα σε εξαιρετικά χαμηλά προσιτή τιμή

NEWSROOM

TCL European Brand Ambassadors: Displaying Greatness μέσω του Αθλητισμού

NEWSROOM

Κλειστή μέχρι τις 07:00 αύριο το πρωί η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας

NEWSROOM

Το Samsung Galaxy Z Fold 3 υποστηρίζει το S Pen Pro και Air actions με Bluetooth LE

NEWSROOM

Η βρετανική οικονομία βρέθηκε στη χειρότερη ύφεση των τελευταίων 300 ετών

NEWSROOM