telecomsnews.gr
Image default
NEWS

ΕΤΕ: Τελετή βράβευσης στο διαγωνισμό για την καινοτομία

Με την τελετή βράβευσης 10 νέων καινοτόμων επιχειρήσεων ολοκληρώθηκε ο  Διαγωνισμός  «Καινοτομίας & Τεχνολογίας», που διοργάνωσε για ενδέκατη συνεχή χρονιά η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds. Το πρόγραμμα αυτό είναι μία ξεχωριστή πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας,  για την ανάδειξη και την ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Στην ουσία πλέον πρόκειται για  έναν θεσμό, από τους σημαντικότερους που έχουν διαμορφωθεί στην Ελλάδα, για τη στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Στον τελευταίο ενδέκατο Διαγωνισμό, υπεβλήθησαν 264 καινοτόμες επιχειρηματικές προτάσεις: Από αυτές 158 αφορούσαν στην κατηγορία Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα, 84 αφορούσαν στην κατηγορία Περιβάλλον και Τεχνολογία και 22 στην κατηγορία Πολιτισμός και Τεχνολογία. Η Εθνική Τράπεζα, σημειώνεται ότι μέσω στρατηγικών συνεργασιών με διεθνείς οργανισμούς και πανεπιστημιακούς φορείς παρέχει στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα NBG Business Seeds mentoring και χρηματοδοτικά εργαλεία, που προάγουν την καινοτόμο και εξωστρεφή επιχειρηματικότητα.

Κατά την τελετή της απονομής των Βραβείων στους νέους επιχειρηματίες, ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Κώστας Μιχαηλίδης, τόνισε ότι το πρόγραμμα που δημιουργήθηκε το 2010 για την ενίσχυση της καινοτομίας στην Ελλάδα, «αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι η Τράπεζα επενδύει συστηματικά και με διάρκεια στη στήριξη και στη χρηματοδότηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας». «Για την ΕΤΕ», πρόσθεσε ο κ. Μιχαηλίδης, «η καινοτομία και η τεχνολογία είναι τα εργαλεία για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των πελατών μας, των ανθρώπων μας και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας». Ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, αφού ευχαρίστησε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για τη στενή συνεργασία, συνεχάρη τους 468 φετινούς συμμετέχοντες για την προσπάθεια τους, υπογραμμίζοντας ότι το μέλλον είναι στα χέρια τους.

Η Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, Χριστίνα Θεοφιλίδη,  προέβη στον απολογισμό της φετινής χρονιάς του προγράμματος NBG Business Seeds υπογραμμίζοντας σχετικά: «Οι δώδεκα μήνες που πέρασαν από την προηγούμενη τελετή βράβευσης σημαδεύτηκαν από σημαντικά γεγονότα. Το πρώτο αφορά στην απόφαση συμμετοχής της τράπεζας σε δύο νέα funds τα οποία είναι σε διαδικασία ίδρυσης. Το δεύτερο είναι η δημιουργία του Greek Fintech Hub, μιας πρωτοβουλίας 7 σημαντικών φορέων για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στον χρηματοοικονομικό κλάδο. Μια άλλη σημαντική αλλαγή που εν μέρει οφείλεται στην πανδημία είναι η λειτουργία του πρώτου διαδικτυακού Seeds Βοotcamp για επιλεγμένες ομάδες του διαγωνισμού από όλη την Ελλάδα».

Η καινοτομία είναι πλέον στο DNA της Εθνικής μας Τράπεζας, τόνισε η κ. Θεοφιλίδη και επισήμανε: «Στα 11 χρόνια στον διαγωνισμό Καινοτομίας έχουμε υποδεχθεί σχεδόν 4.000 προτάσεις που έχουν υποβληθεί από 6.800 συμμετέχοντες. Έχουμε απονείμει 550.000 ευρώ σε βραβεία σε 110 νικητές. Χρηματοδοτήσαμε με δικά μας κεφάλαια ύψους 4,65 εκατ. ευρώ, 21 εταιρείες ενώ μέσω της συμμετοχής μας στα funds έχουμε συμμετέχει στην χρηματοδότηση ακόμη 85 εταιρειών».

Βραβεία

Οι νικητές του 11ου Διαγωνισμού «Καινοτομίας & Τεχνολογίας», στους οποίους απονεμήθηκαν από την τράπεζα τα 10 βραβεία είναι:

-Πρώτο χρηματικό βραβείο €20.000  για την εταιρεία Optistructure

-Δεύτερο χρηματικό βραβείο €10.000 για την εταιρεία Docandu

-Τρίτο χρηματικό βραβείο €6.000 για την Εταιρεία Gaming Brotherhood

-Τέταρτο χρηματικό βραβείο €4.000 Ερευνητική ομάδα Time is Brain. Απονεμήθηκαν επίσης για το πέμπτο βραβείο, 6 χρηματικά ποσά, €1.500 έκαστο, στις προτάσεις των Kleesto, 12GODS, Robenso, EDEN, EV Loader και φwater.

Τέλος, ανακοινώθηκε η έναρξη του 12ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας στις 14 Ιουλίου 2021.

Related posts

Ξεκινά η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στους πολίτες 60-64 ετών- Πώς θα εμβολιαστούν οι πολίτες

NEWSROOM

Οι Samsung ISOCELL 2.0 αισθητήρες μπορεί να φτάσουν τα 600MP

NEWSROOM

Τα 20 iPhone και Android passcodes που χρησιμοποιούνται πιο συχνά

NEWSROOM

Ώρες πριν το event διέρρευσαν οι τιμές των OnePlus 9, το Pro κάτω από 1.000 ευρώ

NEWSROOM

Κυβερνοεπίθεση: Kαμία διαπραγμάτευση με τρομοκράτες

NEWSROOM

Yahoo: Πωλήθηκε για 5 δισεκατομμύρια δολάρια

NEWSROOM

Βρετανία: Χρηματοδότηση δορυφόρων με νέα τεχνολογία μετάδοσης σήματος

NEWSROOM

Σταϊκούρας: Από την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η καταβολή των ποσών για την «επιστρεπτέα προκαταβολή 5»

NEWSROOM

Ο Τζεφ Μπέζος θα πετάξει με την πρώτη επανδρωμένη πτήση της Blue Origin

NEWSROOM

Η Βρετανία πενθεί τον «ήρωα του lockdown», τον κάπταιν Τομ Μουρ

NEWSROOM

ΣΕΠΕ: Το 40% των μικρών εταιρειών στην Ελλάδα δεν χρησιμοποιεί ψηφιακά εργαλεία

NEWSROOM

Έρχεται το e-shop του TikTok

NEWSROOM