telecomsnews.gr
Image default
INTERNET

Αντίθετος με τη νέα πολιτική προσωπικών δεδομένων του WhatsApp, o CEO του Viber

Η Rakuten Viber, με επίσημη ανακοίνωση, εκφράζει την αγανάκτησή της για την πρόσφατη ανανέωση των όρων της πολιτικής προσωπικών δεδομένων του WhatsApp.

Αιτία για την έκδοση της ανακοίνωσης είναι το γεγονός ότι ενώ στο παρελθόν οι χρήστες του WhatsApp μπορούσαν να επιλέξουν να μην κοινοποιείται ο αριθμός τους στο Facebook, πλέον αυτό θα είναι υποχρεωτικό. Οι χρήστες θα πρέπει να συμφωνήσουν με τους καινούργιους όρους μέσα στις επόμενες 30 ημέρες, αλλιώς δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους λογαριασμούς τους.

Μάλιστα, για να τονίσει η Viber τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται οι χρήστες του WhatsApp, προτείνει να δούμε τη συνέντευξη του συνιδρυτή του WhatsApp, Brian Acton, στην Parmy Olson για το Forbes, το 2018. Εκεί συζητά τη λογική πίσω από την αποχώρησή του και το tweet του όπου συμβούλευε τους χρήστες να σβήσουν το λογαριασμό τους στο Facebook: «Πούλησα την ιδιωτικότητα των χρηστών μου για ένα μεγαλύτερο όφελος. Έκανα μια επιλογή και ένα συμβιβασμό και πρέπει να ζω με αυτό κάθε μέρα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την πρόσφατή του ανανέωση, το WhatsApp ολοκλήρωσε την αφομοίωσή του από το Facebook.

Ακολούθως, η ανακοίνωση της Viber κάνει μία εκτενή αναφορά στις δικές του πρακτικές και λειτουργίες. Αυτές οι λειτουργίες περιλαμβάνουν:

Προεπιλεγμένη κρυπτογράφηση endtoend για δωρεάν προσωπικές κλήσεις και συνομιλίες, χωρίς την ανάγκη για κάποια ειδική ρύθμιση: Κανείς δεν έχει πρόσβαση στις κλήσεις και τις συνομιλίες πέραν των συμμετεχόντων -ούτε καν το ίδιο το Viber.

Τα παραδομένα μηνύματα δεν αποθηκεύονται στο Viber και το αντίγραφο στο Cloud είναι απενεργοποιημένο ως προεπιλογή: Οι χρήστες που θέλουν να δημιουργήσουν αντίγραφα των συνομιλιών τους μπορούν να επιλέξουν να ενεργοποιήσουν στο cloud backup, αλλά το Viber δεν κρατά αντίγραφα των μηνυμάτων ή των κλήσεών τους.

Προστασία οθόνης: Το Viber προσφέρει κορυφαία προστασία οθόνης, επιτρέποντας στους χρήστες να στέλνουν αυτοκαταστρεφόμενα μηνύματα σε μια συνομιλία, αλλά και ολόκληρες συνομιλίες να παραμένουν κρυμμένες και να εμφανίζονται μόνο με τη χρήση κωδικού.

Μη κοινοποίηση δεδομένων στο Facebook: Το Viber έχει διακόψει κάθε επιχειρηματική σχέση με το Facebook. Καμία πληροφορία σχετικά με το χρήση δεν κοινοποιείται, ούτε θα κοινοποιηθεί ποτέ, στο Facebook.

«Η πρόσφατη, εξοργιστική ανανέωση στους όρους της πολιτικής ιδιωτικού απόρρητου του WhatsApp μετατρέπει τη λέξη “ιδιωτικότητα” σε ανέκδοτο. Η ανανέωση όχι μόνο δείχνει ότι η προστασία των δεδομένων δεν έχει καμία σημασία για το WhatsApp, αλλά μοιάζει και με νέο ρεκόρ στην ασέβεια προς τους χρήστες, ρεκόρ που σίγουρα θα ξανασπάσει στο μέλλον. Σήμερα είμαι πιο περήφανος από ποτέ με την πολιτική προστασίας δεδομένων που έχουμε στο Viber και καλώ όλους όσοι βλέπουν τους εαυτούς τους σαν κάτι παραπάνω από data προς πώληση σε όποιον πληρώνει περισσότερο να μεταφέρουν τα μηνύματα και τις κλήσεις τους στο Viber», σχολίασε ο Djamel AgaouaCEO της Rakuten Viber.

-- Αντίθετος με τη νέα πολιτική προσωπικών δεδομένων του WhatsApp, o CEO του Viber - --.

Related posts

Vodafone: Επανεκκίνηση επιχειρήσεων με 3 μήνες δωρεάν λύσεις

tele

Kaspersky: Νέα υπηρεσία βοηθά στην ανάκτηση του ελέγχου των προσωπικών δεδομένων

tele

Ο νέος κορωνοϊός τετραπλασίασε τον όγκο κλήσεων μέσω Rakuten Viber

tele

Το 42% των γυναικών ενημερώνεται μέσω Internet, μόνο 25% προφυλάσσεται από τους κινδύνους

tele

Η Ε.Ε. για την ανάγκη προστασίας προσωπικών δεδομένων στην εποχή του κορωνοϊού

tele

Αποκάλυψη της οικογένειας trojan malware KryptoCibule από την ESET

tele

Ημερομηνία γέννησης ζητά από τα νέα μέλη του το Instagram

tele

Αντέχει το Διαδίκτυο τις αυξημένες απαιτήσεις χρήσης της εποχής του κορωνοϊού;

tele

Vodafone TV: Μένουμε σπίτι με αποκλειστικές σειρές της HBO και δωρεάν ταινίες Disney

tele

Η Vodafone ενεργοποιεί το Vodafone Giga Network 5G

tele

Προειδοποιήσεις για τον ανερχόμενο κίνδυνο των λογισμικών παρακολούθησης

tele

Η εφαρμογή DreamLab βοηθά σε έρευνα του Imperial College London

tele