telecomsnews.gr
Image default
INTERNET

Αντίθετος με τη νέα πολιτική προσωπικών δεδομένων του WhatsApp, o CEO του Viber

Η Rakuten Viber, με επίσημη ανακοίνωση, εκφράζει την αγανάκτησή της για την πρόσφατη ανανέωση των όρων της πολιτικής προσωπικών δεδομένων του WhatsApp.

Αιτία για την έκδοση της ανακοίνωσης είναι το γεγονός ότι ενώ στο παρελθόν οι χρήστες του WhatsApp μπορούσαν να επιλέξουν να μην κοινοποιείται ο αριθμός τους στο Facebook, πλέον αυτό θα είναι υποχρεωτικό. Οι χρήστες θα πρέπει να συμφωνήσουν με τους καινούργιους όρους μέσα στις επόμενες 30 ημέρες, αλλιώς δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους λογαριασμούς τους.

Μάλιστα, για να τονίσει η Viber τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται οι χρήστες του WhatsApp, προτείνει να δούμε τη συνέντευξη του συνιδρυτή του WhatsApp, Brian Acton, στην Parmy Olson για το Forbes, το 2018. Εκεί συζητά τη λογική πίσω από την αποχώρησή του και το tweet του όπου συμβούλευε τους χρήστες να σβήσουν το λογαριασμό τους στο Facebook: «Πούλησα την ιδιωτικότητα των χρηστών μου για ένα μεγαλύτερο όφελος. Έκανα μια επιλογή και ένα συμβιβασμό και πρέπει να ζω με αυτό κάθε μέρα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την πρόσφατή του ανανέωση, το WhatsApp ολοκλήρωσε την αφομοίωσή του από το Facebook.

Ακολούθως, η ανακοίνωση της Viber κάνει μία εκτενή αναφορά στις δικές του πρακτικές και λειτουργίες. Αυτές οι λειτουργίες περιλαμβάνουν:

Προεπιλεγμένη κρυπτογράφηση endtoend για δωρεάν προσωπικές κλήσεις και συνομιλίες, χωρίς την ανάγκη για κάποια ειδική ρύθμιση: Κανείς δεν έχει πρόσβαση στις κλήσεις και τις συνομιλίες πέραν των συμμετεχόντων -ούτε καν το ίδιο το Viber.

Τα παραδομένα μηνύματα δεν αποθηκεύονται στο Viber και το αντίγραφο στο Cloud είναι απενεργοποιημένο ως προεπιλογή: Οι χρήστες που θέλουν να δημιουργήσουν αντίγραφα των συνομιλιών τους μπορούν να επιλέξουν να ενεργοποιήσουν στο cloud backup, αλλά το Viber δεν κρατά αντίγραφα των μηνυμάτων ή των κλήσεών τους.

Προστασία οθόνης: Το Viber προσφέρει κορυφαία προστασία οθόνης, επιτρέποντας στους χρήστες να στέλνουν αυτοκαταστρεφόμενα μηνύματα σε μια συνομιλία, αλλά και ολόκληρες συνομιλίες να παραμένουν κρυμμένες και να εμφανίζονται μόνο με τη χρήση κωδικού.

Μη κοινοποίηση δεδομένων στο Facebook: Το Viber έχει διακόψει κάθε επιχειρηματική σχέση με το Facebook. Καμία πληροφορία σχετικά με το χρήση δεν κοινοποιείται, ούτε θα κοινοποιηθεί ποτέ, στο Facebook.

«Η πρόσφατη, εξοργιστική ανανέωση στους όρους της πολιτικής ιδιωτικού απόρρητου του WhatsApp μετατρέπει τη λέξη “ιδιωτικότητα” σε ανέκδοτο. Η ανανέωση όχι μόνο δείχνει ότι η προστασία των δεδομένων δεν έχει καμία σημασία για το WhatsApp, αλλά μοιάζει και με νέο ρεκόρ στην ασέβεια προς τους χρήστες, ρεκόρ που σίγουρα θα ξανασπάσει στο μέλλον. Σήμερα είμαι πιο περήφανος από ποτέ με την πολιτική προστασίας δεδομένων που έχουμε στο Viber και καλώ όλους όσοι βλέπουν τους εαυτούς τους σαν κάτι παραπάνω από data προς πώληση σε όποιον πληρώνει περισσότερο να μεταφέρουν τα μηνύματα και τις κλήσεις τους στο Viber», σχολίασε ο Djamel AgaouaCEO της Rakuten Viber.

-- Αντίθετος με τη νέα πολιτική προσωπικών δεδομένων του WhatsApp, o CEO του Viber - --.

Related posts

Players discover unused bosses, enemies and NPCs in Bloodborne game files

tele

Η D-Link ανακοίνωσε τα πιο προσιτά της Routers WiFi 6

tele

Πέντε συμβουλές για την ασφαλή τηλεργασία από το σπίτι

tele

Νέα προγράμματα κινητής Cosmote Gigamax για ιδιώτες και επιχειρήσεις

tele

Μετατροπή των οικιακών συσκευών σε έξυπνες με την πρίζα Tapo

tele

Οι ψηφιακές πωλήσεις δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας

tele

Έμφαση στην ασφάλεια δίνει ο Google Chrome 75

tele

Η Wind Vision λανσάρει νέα υπηρεσία εγγραφής περιεχομένου

tele

To Facebook θέλει να κάνει τα Likes μία προσωπική υπόθεση

tele

Αγόρασε κλειδί Microsoft Office 2016 ή 2019 και πάρε δωρεάν κλειδί Windows 10!

tele

Ολοκληρώθηκε η δημοπρασία για τις άδειες κινητής τηλεφωνίας 5G

tele

Ντοκιμαντέρ για τις ψηφιακές επιθέσεις σε υγειονομικά ιδρύματα εν μέσω πανδημίας

tele