telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Έσοδα 82 εκατ. ευρώ για την Creta Farms- To EBITDA στα 4,6 εκατ. ευρώ

Στο ποσό των 82 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συνολικές πωλήσεις της Creta Farms το 2020 ενώ τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) για την ίδια περίοδο διαμορφώθηκαν στα 4,6 εκατ. ευρώ. Επίσης, ενισχύθηκε η ρευστότητα της εταιρείας με 13 εκατ. ευρώ ταμειακά διαθέσιμα στο τέλος του 2020.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, οριστικά έχει γυρίσει σελίδα η Creta Farms, κατορθώνοντας με τη στήριξη του νέου στρατηγικού επενδυτή IMPALA INVEST BV, μέσα σε μόλις λίγους μήνες, να ανακάμψει δυναμικά στην εγχώρια αγορά, προσφέροντας ξανά στους Έλληνες καταναλωτές μία ευρεία γκάμα προϊόντων κορυφαίας ποιότητας. Χάρη στις κεφαλαιακές επενδύσεις του ομίλου IMPALA INVEST BV και την προσωπική δέσμευση του βασικού μετόχου Δημήτρη Βιντζηλαίου να επαναφέρει την αξία στην Creta Farms, ήδη εντός του 2020 αποκαταστάθηκε πλήρως η εμπιστοσύνη των τραπεζών και της αγοράς, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Συνολικά μέσα στους τελευταίους δώδεκα μήνες η Creta Farms χρηματοδοτήθηκε με τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ καταβολή κεφαλαίου από την IMPALA INVEST BV, 4 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες και 4 εκατ. ευρώ σε εμπορεύματα από τον στρατηγικό επενδυτή. Στη διάρκεια του 2020, o όμιλος Impala Invest BV, προχώρησε αποφασιστικά στην υλοποίηση μιας δυναμικής στρατηγικής εξυγίανσης και ανάκαμψης της Creta Farms, επενδύοντας στους δύο πυλώνες που καθιέρωσαν την Creta Farms ως ηγέτιδα εταιρεία στη μακρόχρονη πορεία της: την καινοτομία και τους εργαζόμενους της.

Προτεραιότητα του νέου επενδυτή ήταν να ανακτήσει η Creta Farms τις αποκλειστικές διεθνείς πατέντες παραγωγής που είχε αναπτύξει, δίνοντας έτσι τέλος στην καταχρηστική και παράνομη μεταφορά που είχε γίνει το 2015 από τους δύο πρώην μετόχους της σε προσωπική εταιρεία τους στην Κύπρο.

Παράλληλα η Creta Farms αποκατέστησε πλήρως την τακτική μισθοδοσία του προσωπικού της, μετά από μία τριετία απαξίωσης από την προηγούμενη ιδιοκτησία, ενώ ήδη προχώρησε και σε αύξηση του αριθμού των εργαζομένων της. Η εταιρεία σήμερα έχει 600 εργαζόμενους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι στην Κρήτη.

«Η Creta Farms έχει γυρίσει οριστικά σελίδα. Η μαύρη εποχή της κακοδιαχείρισης και της απαξίωσης από το προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς έχει τελειώσει και η Creta Farms είναι πλέον μέλος ενός μεγάλου ομίλου με σημαντικό αποτύπωμα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και με εξωστρεφή προσανατολισμό. Το μέλλον της είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ισχυρή αναπτυξιακή πολιτική του Ομίλου μας και η Creta Farms θα έχει στρατηγικό ρόλο στα μακροπρόθεσμα σχέδια μας» δηλώνει ο Δημήτρης Βιντζηλαίος, κύριος μέτοχος της Impala Invest.

«Προφανώς οι όποιοι ισχυρισμοί της προηγούμενης ιδιοκτησίας για την τρέχουσα κατάσταση της εταιρείας είναι παντελώς ανυπόστατοι και απέχουν παρασάγγας από την πραγματικότητα. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να υπονομεύει την αξία της Creta Farms και να καπηλεύεται την προσπάθεια των εργαζόμενων της», τονίζει ο κ. Βιντζηλαίος.

– Έσοδα 82 εκατ. ευρώ για την Creta Farms- To EBITDA στα 4,6 εκατ. ευρώ – -.

Related posts

AbbVie: Έλαβε Πιστοποίηση ως εργοδότης επιλογής από το Great Place to Work

NEWSROOM

Apple και Google: Σκοτώνουν τις ελπίδες των τρίτων εφαρμογών!

NEWSROOM

Τρίκαλα: Εξερράγη ένα Xiaomi Redmi Note 9 – Ζητά αποζημίωση η γυναίκα

NEWSROOM

Αυστηρό lockdown στην Αττική: Κλείνουν λιανεμπόριο και σχολεία έως τις 28 Φεβρουαρίου

NEWSROOM

Στα ύψη οι απώλειες για τους κλάδους καταλυμάτων και εστίασης- Έφτασαν τα 3,2 δισ. ευρώ το γ’ τρίμηνο

NEWSROOM

H Δύση κατηγορεί την Κίνα για κυβερνοεπιθέσεις μέσω λογισμικού της Microsoft

NEWSROOM

Η Qualcomm δείχνει τη δύναμη της, 5 στα 10 flagships του AnTuTu έχουν SD888

NEWSROOM

Τηλεργασία: Ήρθε, μένει και οι εταιρείες τεχνολογίας το αποδέχονται

NEWSROOM

Galaxy S21 Ultra: Λαμβάνει καλύτερες φωτογραφίες σάντουιτς από το iPhone

NEWSROOM

Θα επικεντρωθεί η Huawei στο ένα flagship τον χρόνο; Τα P50 το 2021 και τα Mate 50 το 2022;

NEWSROOM

Τα 20 iPhone και Android passcodes που χρησιμοποιούνται πιο συχνά

NEWSROOM

Σταθερά τα πράγματα στα mid-range με τα Top 5 να μένουν ίδια στο AnTuTu

NEWSROOM