telecomsnews.gr
Image default
MARKET

Webinar – Technology: The accelerator of economy!

Το 2ο του webinar ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει το clickevents.gr και αφορά, φυσικά, τον κλάδο της τεχνολογίας.

Θεωρητικά ο τίτλος μπορεί να φαίνεται κοινότυπος, αλλά στην πράξη οι άνθρωποι αντιπαθούν τις αλλαγές και η τεχνολογία, η οποία ως -εκ φύσεως- game changer, δεν είναι πάντα ευπρόσδεκτη όταν μπαίνει στην καθημερινότητα. Μερικές φορές μάλιστα εισβάλλει βίαια και δημιουργεί ανατροπές -που έρχονται για να μείνουν- όπως έγινε π.χ. με την πρόσφατη κρίση. Πως λέμε ουδέν κακόν αμιγές καλού;

Σε κάθε περίπτωση τις τελευταίες δεκαετίες, οι τεχνολογίες έρχονται με καταιγιστικό ρυθμό και ενίοτε το κοινό αδυνατεί να τις αφομοιώσει και να τις εντάξει στη ζωή του με την ταχύτητα που εμφανίζονται. Όπως έχουν πει χαρακτηριστικά είναι σαν να προσπαθείς να πιείς νερό από πυροσβεστικό κρουνό.

Αυτό ωστόσο μοιάζει να αλλάζει. Με την πρόοδο των γενεών, οι άνθρωποι που μεγάλωσαν και έζησαν τις συνεχόμενες αλλαγές -αλλά και ανατροπές- είναι πλέον έτοιμοι -από επιθυμία ή από ανάγκη- όχι μόνο να βάλουν την τεχνολογία στη ζωή τους, αλλά και να δημιουργήσουν νέα οικοσυστήματα που θα παράγουν νέες αξίες. Στο πρόσφατο lockdown διαπιστώσαμε ότι το αίμα που έτρεχε στις φλέβες της οικονομίας ήταν στην πλειονότητά του ψηφιακό. Η κοινωνία του Gbits λειτούργησε και όλοι -θέλοντας και μη- τείνουν προς αυτήν. Τι σημαίνει αυτό για την επόμενη ημέρα και πως θα μπορούσε να συμβάλει στην ανάκαμψη της οικονομίας που είναι η επόμενη μεγάλη μάχη;

Η αλήθεια είναι ότι μιλώντας σήμερα για τεχνολογίες, αυτές ταυτίζονται σχεδόν με τις εξελίξεις στον ψηφιακό τομέα, δηλαδή τις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική, η οποία μάλιστα ανοίγει μία τελείως νέα οικονομία, την Οικονομία των δεδομένων. Αυτή που παράγει όχι μόνο αξία, αλλά έχει και τη δική της αποτίμηση.

Σε αυτή τη συνάντηση του ClickEvents, θα δούμε σε πιο βαθμό οι τεχνολογίες επιταχύνουν την παραγωγή αξίας για τους πολίτες, δημιουργούν νέα προϊόντα, επιταχύνουν τη διακίνηση της πληροφορίας, μειώνουν την ανάγκη των μετακινήσεων, περιορίζουν την σπατάλη πόρων, βοηθούν στην ανάκαμψη και δίνουν συνεχώς τροφή για σκέψη και καινοτομία στις νέες γενιές επιχειρηματιών.

Θα αναλύσουμε τους πυλώνες πάνω στους οποίους θα πατήσει το οικοδόμημα της νέας τεχνο-οικονομίας, τι αναμένουν οι συντελεστές της, αλλά και ποια είναι τα οφέλη για τους πολίτες.

Επειδή όμως το νόμισμα συνήθως έχει δύο όψεις, σίγουρα αξίζει να τις αναλύσουμε και τις δύο. Πόσο θα επηρεάσει τις θέσεις, αλλά και τις σχέσεις εργασίας η είσοδος της τεχνολογίας σε παραδοσιακές οικονομίες; Πόσο προσχηματική είναι η θεσμική προστασία των προσωπικών δεδομένων; Ποιες θέσεις εργασίας τείνουν να καταργηθούν και ποιες νέες δημιουργούνται; Πόσο κοντά είναι η έννοια του disruption με τον εκτροχιασμό;

Τέλος, θα προσπαθήσουμε να ζυγίσουμε όλα τα παραπάνω για να καταλήξουμε σε μία αποτίμηση και πολλές προβλέψεις.

Αρωγοί μας σε αυτή την προσπάθεια, μία έρευνα της Focus Bari για τη σχέση των Ελλήνων με την τεχνολογία και τη συμπεριφορά τους στη διάρκεια του lockdown, αλλά και οι φιλοξενούμενοι του ClickEvents, θεσμικοί αλλά και εκπρόσωποι από μεγάλες εταιρείες του χώρου οι οποίοι από την εμπειρία και τη θέση τους ο καθένας, θα μας δείξουν που οδηγεί η νέα λεωφόρος της τεχνο-οικονομίας.

Στην ουσία πρόκειται για μία ψηφιακή έρευνα για το παρόν και κυρίως για το μέλλον της τεχνολογίας η οποία θα ολοκληρωθεί on line τις επόμενες εβδομάδες.

Για δωρεάν εγγραφή στο webinar, πατήστε εδώ.

Related posts

Η COSMOTE έφερε ήδη το 5G στην Ελλάδα!

tele

Καλοκαιρινές εκπτώσεις στα καταστήματα COSMOTE & ΓΕΡΜΑΝΟΣ

tele

ΕΕΤΤ: Η πορεία της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα το α’ εξάμηνο του 2019

tele

Η COSMOTE διευκολύνει την επικοινωνία από και προς την Αλβανία

tele

Παρουσιάστηκε το Missing Alert App που βοηθά στον ταχύτερο εντοπισμό αγνοουμένων

tele

Κωτσόβολος: Μεγάλη προσοχή σε ηλεκτρονική απάτη

tele

Οι real(me) προσφορές Black Friday!

tele

Στο τέλος του 2019 σε κανονική λειτουργία το 112

tele

MediaMarkt: Παράδοση στις… πασχαλινές προσφορές!

tele

Nέα προγράμματα επικοινωνίας WIND Business με υπερ-υψηλές ταχύτητες 4G/5G/FIBER

tele

Ξεκινά η απόσχιση κλάδων και η δημιουργία 3 θυγατρικών στον ΟΤΕ

tele

Η COSMOTE διευκολύνει τους συνδρομητές της σε Ελασσόνα, Τύρναβο, Λάρισα

tele