telecomsnews.gr
Image default
TECH VODAFONE

Vodafone Institute: Τα αποτελέσματα της μελέτης «Προς μία Ψηφιακή Ευρώπη»

Tο Vodafone Institute δημοσιεύει τα αποτελέσματα μιας διεθνούς μελέτης, που διεξήχθη από την Ipsos, με θέμα «Προς μία Ψηφιακή Ευρώπη» που διερευνά τον βαθμό αποδοχής των νέων τεχνολογιών σε χώρες της Ευρώπης, σε σχέση με κράτη της Ασίας, αλλά και των ΗΠΑ.

Η μελέτη θα παρουσιαστεί στη διάσκεψη κορυφής «Προς μία Ψηφιακή Ευρώπη» με τη συμμετοχή της Καγκελαρίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου Vodafone Nick Read θα διεξαχθεί στο Βερολίνο, στις 19 Φεβρουαρίου 2019.

Σύμφωνα με την μελέτη, σε διεθνές επίπεδο οι εργαζόμενοι αισθάνονται ότι δεν διαθέτουν τις ψηφιακές δεξιότητες που απαιτούνται για τις μελλοντικές θέσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, η έκθεση «Βιομηχανία και Απασχόληση», η οποία αποτελεί το δεύτερο μέρος της μελέτης, στην οποία συμμετείχαν 9000 άτομα από 9 διαφορετικές χώρες, εξετάζει κατά πόσον τα διάφορα επίπεδα ψηφιοποίησης συσχετίζονται με τη στάση του πληθυσμού απέναντι στην ψηφιακή τεχνολογία. Τα κυριότερα ευρήματα που προέκυψαν από την μελέτη, είναι:

  • Το 85% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι ψηφιακές δεξιότητες είναι απαραίτητες στην εργασία του, το 56% αναγνωρίζει ότι αυτές θα πρέπει να διευρυνθούν, ενώ μόνο το 29% θεωρεί τις δεξιότητές του επαρκείς.
  • Το 78% των ερωτηθέντων στην Κίνα και το 70% στη Βουλγαρία διαπιστώνει την ανάγκη να διευρύνει τις ψηφιακές του δεξιότητες, σε αντίθεση με το 42% των ερωτηθέντων στις ΗΠΑ, το 42% στο Ηνωμένο Βασίλειο και το 43% στη Γερμανία.
  • Μόνο το 32% των Ευρωπαίων ερωτηθέντων απέκτησε τις ψηφιακές του δεξιότητες στην εργασία του ή κατά τη διάρκεια των σπουδών του, ενώ το 67% δήλωσε ότι χρειάστηκε να τις μάθει με αυτοδιδασκαλία.
  • Το 83% των ερωτηθέντων από την Ινδία και το 76% από την Κίνα λαμβάνουν μέχρι πέντε ή περισσότερες ώρες ψηφιακής κατάρτισης κάθε εβδομάδα, έναντι ποσοστού χαμηλότερου από 50% για τους ερωτηθέντες από τη Δυτική Ευρώπη.
  • Στην Κίνα, το 53% των ερωτηθέντων δαπανά μία έως πέντε ώρες από το δικό του ωράριο εβδομαδιαίως για να βελτιώσει τις ικανότητές του, ενώ το 14% αφιερώνει περισσότερο χρόνο. Στη Γερμανία, μόνο το 35% και το 6% αντίστοιχα των ερωτηθέντων, θα έκανε το ίδιο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς που ερωτήθηκαν στο πλαίσιο της μελέτης, δύο είναι οι παράγοντες που εξηγούν γιατί οι Ευρωπαίοι αισθάνονται λιγότερο πρόθυμοι να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους. Πρώτον, οι προσπάθειες του εργαζομένου για απόκτηση νέων δεξιοτήτων δεν συνοδεύονται από επαρκή αναγνώριση ή οικονομική επιβράβευση και δεύτερον, στην Ευρώπη εξακολουθεί να επικρατεί η ιδέα ότι ένα άτομο καταλαμβάνει μια θέση εργασίας εφ’ όρου ζωής. Αντίθετα, ο εργαζόμενος πληθυσμός στην Κίνα και την Ινδία φαίνεται να ωφελήθηκε άμεσα από την ταχεία ανάπτυξη της ψηφιοποίησης τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Joakim Reiter, πρόεδρος της συμβουλευτικής επιτροπής του Vodafone Institute και διευθυντής εξωτερικών υποθέσεων του ομίλου Vodafone, δήλωσε σχετικά: «Η ψηφιοποίηση αλλάζει ραγδαία τον κόσμο της εργασίας και τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής καταδεικνύουν ότι οι ψηφιακές δεξιότητες είναι πλέον απαραίτητες για κάθε θέση εργασίας. Ωστόσο, η επέκταση των ψηφιακών δεξιοτήτων πρέπει να συμβαδίζει με τον συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο της τεχνολογίας, ο οποίος απαιτεί σημαντικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο διδάσκουμε τις ψηφιακές δεξιότητες στα σχολεία, στα πανεπιστήμια αλλά και στον εργασιακό χώρο».

Το τρίτο μέρος της μελέτης θα επικεντρωθεί στη «Διακυβέρνηση» και θα δημοσιευθεί παράλληλα με τη διάσκεψη κορυφής «Προς μία Ψηφιακή Ευρώπη», στις 19 Φεβρουαρίου, η οποία θα προσφέρει μια πλατφόρμα συζήτησης μεταξύ υψηλόβαθμων εκπροσώπων επιχειρήσεων και πολιτικών προσωπικοτήτων, ώστε να σκιαγραφηθεί το όραμα της ΕΕ για την ψηφιακή εποχή.

-- Vodafone Institute: Τα αποτελέσματα της μελέτης «Προς μία Ψηφιακή Ευρώπη» - --.

Related posts

H On Demand υπηρεσία Nick+ του Nickelodeon στο Vodafone TV

tele

Black Friday στα καταστήματα Vodafone και στο Vodafone eShop

tele

Ακαδημία ρομποτικής από το Πολιτιστικό Πάρκο

tele

Τεχνητή Νοημοσύνη που κατανοεί την ψυχολογική σας κατάσταση

tele

Εγκαινιάστηκε το δίκτυο οπτικών ινών μέχρι το σπίτι της Vodafone στο Βύρωνα

tele

The best free PS4 games to eat up your time without draining the bank

tele

Το Ίδρυμα Vodafone και το Girl Effect συνδέουν 7 εκατ. ευάλωτες έφηβες

tele

Καλοκαιρινές εκπτώσεις Vodafone έως 50% σε Αξεσουάρ, 4G Smartphones & Tablet

tele

Η Facebook εξαγοράζει την start-up CTRL-labs που ειδικεύεται στο brain-computing

tele

Kaspersky Lab: Διασφάλιση των βιονικών τεχνολογιών για άτομα με αναπηρίες

tele

Vodafone,EE και Lebara οι χειροτερες εταιρειες κινητης τηλεφωνιας στην Αγγλια

tele

Ανακοίνωση Vodafone για αναπάντητες κλήσεις SPAM

tele