telecomsnews.gr
Image default
TECH VODAFONE

Vodafone Institute: Τα αποτελέσματα της μελέτης «Προς μία Ψηφιακή Ευρώπη»

Tο Vodafone Institute δημοσιεύει τα αποτελέσματα μιας διεθνούς μελέτης, που διεξήχθη από την Ipsos, με θέμα «Προς μία Ψηφιακή Ευρώπη» που διερευνά τον βαθμό αποδοχής των νέων τεχνολογιών σε χώρες της Ευρώπης, σε σχέση με κράτη της Ασίας, αλλά και των ΗΠΑ.

Η μελέτη θα παρουσιαστεί στη διάσκεψη κορυφής «Προς μία Ψηφιακή Ευρώπη» με τη συμμετοχή της Καγκελαρίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου Vodafone Nick Read θα διεξαχθεί στο Βερολίνο, στις 19 Φεβρουαρίου 2019.

Σύμφωνα με την μελέτη, σε διεθνές επίπεδο οι εργαζόμενοι αισθάνονται ότι δεν διαθέτουν τις ψηφιακές δεξιότητες που απαιτούνται για τις μελλοντικές θέσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, η έκθεση «Βιομηχανία και Απασχόληση», η οποία αποτελεί το δεύτερο μέρος της μελέτης, στην οποία συμμετείχαν 9000 άτομα από 9 διαφορετικές χώρες, εξετάζει κατά πόσον τα διάφορα επίπεδα ψηφιοποίησης συσχετίζονται με τη στάση του πληθυσμού απέναντι στην ψηφιακή τεχνολογία. Τα κυριότερα ευρήματα που προέκυψαν από την μελέτη, είναι:

  • Το 85% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι ψηφιακές δεξιότητες είναι απαραίτητες στην εργασία του, το 56% αναγνωρίζει ότι αυτές θα πρέπει να διευρυνθούν, ενώ μόνο το 29% θεωρεί τις δεξιότητές του επαρκείς.
  • Το 78% των ερωτηθέντων στην Κίνα και το 70% στη Βουλγαρία διαπιστώνει την ανάγκη να διευρύνει τις ψηφιακές του δεξιότητες, σε αντίθεση με το 42% των ερωτηθέντων στις ΗΠΑ, το 42% στο Ηνωμένο Βασίλειο και το 43% στη Γερμανία.
  • Μόνο το 32% των Ευρωπαίων ερωτηθέντων απέκτησε τις ψηφιακές του δεξιότητες στην εργασία του ή κατά τη διάρκεια των σπουδών του, ενώ το 67% δήλωσε ότι χρειάστηκε να τις μάθει με αυτοδιδασκαλία.
  • Το 83% των ερωτηθέντων από την Ινδία και το 76% από την Κίνα λαμβάνουν μέχρι πέντε ή περισσότερες ώρες ψηφιακής κατάρτισης κάθε εβδομάδα, έναντι ποσοστού χαμηλότερου από 50% για τους ερωτηθέντες από τη Δυτική Ευρώπη.
  • Στην Κίνα, το 53% των ερωτηθέντων δαπανά μία έως πέντε ώρες από το δικό του ωράριο εβδομαδιαίως για να βελτιώσει τις ικανότητές του, ενώ το 14% αφιερώνει περισσότερο χρόνο. Στη Γερμανία, μόνο το 35% και το 6% αντίστοιχα των ερωτηθέντων, θα έκανε το ίδιο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς που ερωτήθηκαν στο πλαίσιο της μελέτης, δύο είναι οι παράγοντες που εξηγούν γιατί οι Ευρωπαίοι αισθάνονται λιγότερο πρόθυμοι να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους. Πρώτον, οι προσπάθειες του εργαζομένου για απόκτηση νέων δεξιοτήτων δεν συνοδεύονται από επαρκή αναγνώριση ή οικονομική επιβράβευση και δεύτερον, στην Ευρώπη εξακολουθεί να επικρατεί η ιδέα ότι ένα άτομο καταλαμβάνει μια θέση εργασίας εφ’ όρου ζωής. Αντίθετα, ο εργαζόμενος πληθυσμός στην Κίνα και την Ινδία φαίνεται να ωφελήθηκε άμεσα από την ταχεία ανάπτυξη της ψηφιοποίησης τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Joakim Reiter, πρόεδρος της συμβουλευτικής επιτροπής του Vodafone Institute και διευθυντής εξωτερικών υποθέσεων του ομίλου Vodafone, δήλωσε σχετικά: «Η ψηφιοποίηση αλλάζει ραγδαία τον κόσμο της εργασίας και τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής καταδεικνύουν ότι οι ψηφιακές δεξιότητες είναι πλέον απαραίτητες για κάθε θέση εργασίας. Ωστόσο, η επέκταση των ψηφιακών δεξιοτήτων πρέπει να συμβαδίζει με τον συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο της τεχνολογίας, ο οποίος απαιτεί σημαντικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο διδάσκουμε τις ψηφιακές δεξιότητες στα σχολεία, στα πανεπιστήμια αλλά και στον εργασιακό χώρο».

Το τρίτο μέρος της μελέτης θα επικεντρωθεί στη «Διακυβέρνηση» και θα δημοσιευθεί παράλληλα με τη διάσκεψη κορυφής «Προς μία Ψηφιακή Ευρώπη», στις 19 Φεβρουαρίου, η οποία θα προσφέρει μια πλατφόρμα συζήτησης μεταξύ υψηλόβαθμων εκπροσώπων επιχειρήσεων και πολιτικών προσωπικοτήτων, ώστε να σκιαγραφηθεί το όραμα της ΕΕ για την ψηφιακή εποχή.

-- Vodafone Institute: Τα αποτελέσματα της μελέτης «Προς μία Ψηφιακή Ευρώπη» - --.

Related posts

H Vodafone Ελλάδας ολοκλήρωσε την εξαγορά της CYTA Hellas

tele

Τηλεσκόπιο Hubble: Ποια φωτογραφία «τράβηξε» την ημέρα που γεννήθηκες;

tele

Η LG παρουσίασε το σύστημα IVI με την πλατφόρμα webOS Auto στην IAA 2019

tele

Η αυτοματοποίηση φέρνει αύξηση του αριθμού των εργαζομένων

tele

H Microsoft προτείνει την αποθήκευση δεδομένων στο γυαλί

tele

Vodafone: Ανακοίνωση για διακοπή εμπορικής διάθεσης Napster

tele

Περισσότεροι από 260 εργαζόμενοι της Vodafone προσέφεραν 1.922 ώρες εθελοντισμού

tele

Vodafone: Ανακοίνωση για τη χρέωση Mobile Internet μετά την κατανάλωση των ενσωματωμένων MB

tele

Middle-Earth: Shadow of War gets rid of Microtransactions and Endgame grind

tele

Vodafone: Νέες Smart City υπηρεσίες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των πόλεων

tele

Ξεκινούν οι προπαραγγελίες για τα νέα iPhone 8 και 8 Plus από τη Vodafone

tele

Δεκαήμερο προσφορών έως -50% σε 4G Smartphone, Tablet, Αξεσουάρ από τη Vodafone

tele