telecomsnews.gr
Image default
NEWS VODAFONE

Vodafone Giga Network: Άριστη ποιότητα συνομιλίας και κορυφαία αξιοπιστία υπηρεσιών φωνής μέσω του δικτύου 4G

Εξαιρετικές υπηρεσίες φωνής και κορυφαία ποιότητα κλήσεων προσφέρει το Vodafone Giga Network στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από την έκθεση της umlaut για την εγχώρια αγορά τηλεπικοινωνιών. Σε σύγκριση μάλιστα με τις μετρήσεις για την περασμένη χρονιά, η ποσοστιαία βελτίωση του δείκτη ποιότητας φωνής του δικτύου της Vodafone έφτασε το 20%.

Σύμφωνα λοιπόν με την έκθεση Mobile Benchmark Greece για το 2020, το δίκτυο 4ης γενιάς της Vodafone προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες φωνής και αναβαθμισμένη ποιότητα κλήσεων. Ειδικά στις αστικές περιοχές, ο δείκτης αξιοπιστίας κλήσης φωνής ξεπέρασε το 99%. Πολύ καλές ήταν οι επιδόσεις φωνής του δικτύου της Vodafone πανελλαδικά, καθώς οι μετρήσεις διενεργήθηκαν όχι μόνο στα μητροπολιτικά κέντρα, αλλά σε μεγάλο τμήμα της επικράτειας καθώς και σε δρόμους που συνδέουν τα αστικά κέντρα.

Αν αναρωτιέσαι τι προσφέρει το 4G δίκτυο στις φωνητικές κλήσεις, η απάντηση βρίσκεται στην κωδική ονομασία “VoLTE”. Η προηγμένη υπηρεσία Voice over LTE (VoLTE) –για να το πούμε απλά– αξιοποιεί το δίκτυο 4G για τη μεταφορά φωνής, προσφέροντας κορυφαία ποιότητα κλήσεων και βέβαια, χωρίς να καταναλώνεις τα data του πακέτου σου.

Το εξίσου εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του δικτύου της Vodafone που αναδείχτηκε από τη μελέτη της umlaut, είναι ότι προσφέρει κορυφαίο χρόνο αποκατάστασης της κλήσης, επίσης με αισθητή βελτίωση σε σύγκριση με τις μετρήσεις του 2019, κατά τουλάχιστον 50%. Ο “χρόνος αποκατάστασης κλήσης φωνής” είναι το διάστημα που απαιτείται από τη στιγμή που ο χρήστης συμπληρώσει τον αριθμό που καλεί, μέχρι να αποκατασταθεί η κλήση. Ο δείκτης δηλαδή καταγράφει τον ακριβή χρόνο (σε δευτερόλεπτα) που απαιτείται για να ξεκινήσει η συνομιλία από τη στιγμή που θα πατήσεις το κουμπί της κλήσης. Όπως αναφέρει η έκθεση της umlaut, στο δίκτυο της Vodafone αυτό γίνεται ταχύτατα. Πατάς «Κλήση» και μιλάς!

Οι μετρήσεις ποιότητας πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας από τις 7 έως τις 25 Φεβρουαρίου 2020 από την umlaut, μια διεθνώς γνωστή εταιρεία συγκριτικής αξιολόγησης δικτύων κινητής. Οι εκτεταμένες και «εξαντλητικές» μετρήσεις της umlaut διενεργούνται σε όλη τη χώρα: από τις μητροπολιτικές περιοχές και τις μικρότερες πόλεις, έως τις εθνικές οδούς και τις μεγάλες οδικές αρτηρίες. Συνολικά, τα στελέχη της umlaut κάλυψαν 7.342 χιλιόμετρα, πραγματοποιώντας 18.652 διαφορετικές μετρήσεις σε περιοχές που καλύπτουν τον μισό και πλέον πληθυσμό της χώρας. Ο ορισμός των διαδρομών και των σημείων που γίνονται οι μετρήσεις γίνεται με πλήρως αντικειμενικά κριτήρια, ενώ η μεθοδολογία των μετρήσεων, ο τρόπος βαθμολόγησης, όπως και τα αποτελέσματα δημοσιεύονται ανοικτά στην ιστοσελίδα της umlaut.

Περισσότερες πληροφορίες για τις μετρήσεις, αλλά και τα αναλυτικά αποτελέσματα του mobile benchmark Greece 2020 μπορείς να βρεις εδώ.

Giga επικοινωνία για όλους

Οι διακρίσεις αυτές όμως και το προβάδισμα στους πλέον αντιπροσωπευτικούς δείκτες υπηρεσιών φωνής, δεν είναι αρκετές για την ομάδα της Vodafone. Το Giga Network συνεχίζει να εξελίσσεται και να εκσυγχρονίζεται διαρκώς, με στόχο να μεταμορφώσει την επικοινωνία σου σε Giga.

Related posts

Το πρώτο πιλοτικό 5G δίκτυο σε λειτουργία στην Καλαμάτα από τη Wind

tele

Η Google προσφέρει δωρεάν την εφαρμογή βιντεοδιασκέψεων Google Meet λόγω κορονοϊού

tele

Ελληνική πρωτιά στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Microsoft Office Specialist στη Νέα Υόρκη

tele

Έκανε μια εταιρία κολοσσό και παραμένει στα «ψιλά» της Ιστορίας

tele

Ο καλός χάκερ που τα έβαλε με το σύστημα για το καλό των εργαζομένων

tele

Η Ηonor ενδυναμώνει τα άτομα με προβλήματα όρασης με το λανσάρισμα της AI εφαρμογής PocketVision

tele

20GB και 1000 λεπτά ομιλίας προς όλους δωρεάν από τη Vodafone

tele

H WIND προσφέρει δωρεάν επικοινωνία στους συνδρομητές της στα αποκλεισμένα χωριά Ξάνθης και Καστοριάς

tele

Wikipedia made in Russia θέλει να φτιάξει ο Πούτιν

tele

Αυτό είναι το παγκόσμιο σχέδιο δράσης για τη σωτηρία του ίντερνετ δια χειρός του θεμελιωτή του

tele

Τι σημαίνει για τον κόσμο ότι η Amazon παραδίδει πια μόνη της το 50% των δεμάτων

tele

To soundbar που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα το «πραγματικό» surround

tele