telecomsnews.gr
Image default
NEWS VODAFONE

Vodafone Giga Network: Άριστη ποιότητα συνομιλίας και κορυφαία αξιοπιστία υπηρεσιών φωνής μέσω του δικτύου 4G

Εξαιρετικές υπηρεσίες φωνής και κορυφαία ποιότητα κλήσεων προσφέρει το Vodafone Giga Network στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από την έκθεση της umlaut για την εγχώρια αγορά τηλεπικοινωνιών. Σε σύγκριση μάλιστα με τις μετρήσεις για την περασμένη χρονιά, η ποσοστιαία βελτίωση του δείκτη ποιότητας φωνής του δικτύου της Vodafone έφτασε το 20%.

Σύμφωνα λοιπόν με την έκθεση Mobile Benchmark Greece για το 2020, το δίκτυο 4ης γενιάς της Vodafone προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες φωνής και αναβαθμισμένη ποιότητα κλήσεων. Ειδικά στις αστικές περιοχές, ο δείκτης αξιοπιστίας κλήσης φωνής ξεπέρασε το 99%. Πολύ καλές ήταν οι επιδόσεις φωνής του δικτύου της Vodafone πανελλαδικά, καθώς οι μετρήσεις διενεργήθηκαν όχι μόνο στα μητροπολιτικά κέντρα, αλλά σε μεγάλο τμήμα της επικράτειας καθώς και σε δρόμους που συνδέουν τα αστικά κέντρα.

Αν αναρωτιέσαι τι προσφέρει το 4G δίκτυο στις φωνητικές κλήσεις, η απάντηση βρίσκεται στην κωδική ονομασία “VoLTE”. Η προηγμένη υπηρεσία Voice over LTE (VoLTE) –για να το πούμε απλά– αξιοποιεί το δίκτυο 4G για τη μεταφορά φωνής, προσφέροντας κορυφαία ποιότητα κλήσεων και βέβαια, χωρίς να καταναλώνεις τα data του πακέτου σου.

Το εξίσου εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του δικτύου της Vodafone που αναδείχτηκε από τη μελέτη της umlaut, είναι ότι προσφέρει κορυφαίο χρόνο αποκατάστασης της κλήσης, επίσης με αισθητή βελτίωση σε σύγκριση με τις μετρήσεις του 2019, κατά τουλάχιστον 50%. Ο “χρόνος αποκατάστασης κλήσης φωνής” είναι το διάστημα που απαιτείται από τη στιγμή που ο χρήστης συμπληρώσει τον αριθμό που καλεί, μέχρι να αποκατασταθεί η κλήση. Ο δείκτης δηλαδή καταγράφει τον ακριβή χρόνο (σε δευτερόλεπτα) που απαιτείται για να ξεκινήσει η συνομιλία από τη στιγμή που θα πατήσεις το κουμπί της κλήσης. Όπως αναφέρει η έκθεση της umlaut, στο δίκτυο της Vodafone αυτό γίνεται ταχύτατα. Πατάς «Κλήση» και μιλάς!

Οι μετρήσεις ποιότητας πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας από τις 7 έως τις 25 Φεβρουαρίου 2020 από την umlaut, μια διεθνώς γνωστή εταιρεία συγκριτικής αξιολόγησης δικτύων κινητής. Οι εκτεταμένες και «εξαντλητικές» μετρήσεις της umlaut διενεργούνται σε όλη τη χώρα: από τις μητροπολιτικές περιοχές και τις μικρότερες πόλεις, έως τις εθνικές οδούς και τις μεγάλες οδικές αρτηρίες. Συνολικά, τα στελέχη της umlaut κάλυψαν 7.342 χιλιόμετρα, πραγματοποιώντας 18.652 διαφορετικές μετρήσεις σε περιοχές που καλύπτουν τον μισό και πλέον πληθυσμό της χώρας. Ο ορισμός των διαδρομών και των σημείων που γίνονται οι μετρήσεις γίνεται με πλήρως αντικειμενικά κριτήρια, ενώ η μεθοδολογία των μετρήσεων, ο τρόπος βαθμολόγησης, όπως και τα αποτελέσματα δημοσιεύονται ανοικτά στην ιστοσελίδα της umlaut.

Περισσότερες πληροφορίες για τις μετρήσεις, αλλά και τα αναλυτικά αποτελέσματα του mobile benchmark Greece 2020 μπορείς να βρεις εδώ.

Giga επικοινωνία για όλους

Οι διακρίσεις αυτές όμως και το προβάδισμα στους πλέον αντιπροσωπευτικούς δείκτες υπηρεσιών φωνής, δεν είναι αρκετές για την ομάδα της Vodafone. Το Giga Network συνεχίζει να εξελίσσεται και να εκσυγχρονίζεται διαρκώς, με στόχο να μεταμορφώσει την επικοινωνία σου σε Giga.

Related posts

Sold out στο Amazon από την πρώτη ημέρα για το νέο laptop HONOR MagicBook

tele

Το λέιζερ των Αμερικανών που καταρρίπτει drones

tele

Τα Huawei Masterclasses σε καλούν στον μαγικό κόσμο της mobile φωτογραφίας

tele

Φίοντορ: Το ανθρωποειδές ρομπότ που θα ταξιδέψει στο διάστημα

tele

How does No Man’s Sky perform on the Xbox One X?

tele

Το πανάλαφρο business laptop με την τεράστια μπαταρία

tele

Δωρεάν απεριόριστα data για 10 ημέρες από την Cosmote

tele

Να πώς μπορείτε να μπλοκάρετε όλες τις ανεπιθύμητες κλήσεις στο iPhone

tele

Ώρα να γνωρίσουμε και να καλωσορίσουμε τα… 3D επιτραπέζια

tele

Το YouTube Music παρουσιάζεται στην Ελλάδα

tele

Το Instagram πληρώνει τους TikTokers για να ενισχύσει την απάντησή του

tele

Google και Tinder ερευνώνται για παραβίαση προσωπικών δεδομένων

tele