telecomsnews.gr
Image default
MARKET

Vodafone Generation Next: Ψηφιακές δεξιότητες για 80.000 μαθητές στον 7ο κύκλο

Περισσότεροι από 78.500 μαθητές έχουν αποκτήσει μέχρι σήμερα πρόσβαση σε ψηφιακές δεξιότητες και γνώσεις γύρω από τις επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά μέσα από το πρόγραμμα Generation Next του Ιδρύματος Vodafone, που ολοκλήρωσε με επιτυχία τον έβδομό του κύκλο.

Το καινοτόμο πρόγραμμα Generation Next υλοποιείται εδώ και 3 χρόνια από το Ίδρυμα Vodafone, σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό SciCo – Επιστήμη Επικοινωνία και την ακαδημαϊκή συμβολή της Ελληνογερμανικής Αγωγής, παρέχοντας πρόσβαση στη γνώση σε δεκάδες χιλιάδες μαθητές, ενώ στο πλαίσιό του έχουν υλοποιηθεί συνολικά 289 καινοτόμα project από δημιουργικές ομάδες μαθητών από 82 διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας.

Ειδικότερα, το Ίδρυμα Vodafone προσάρμοσε το πρόγραμμα Generation Next στις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας και υλοποίησε τον 7ο κύκλο εξ αποστάσεως, επιτρέποντας σε όλους τους μικρούς «εξερευνητές» των επιστημών και της τεχνολογίας να συνεχίσουν να αναπτύσσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες με ασφάλεια από το σπίτι, μέσα από το προσβάσιμο και δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος.

Συγκεκριμένα, η ψηφιακή πλατφόρμα www.generationnext.vodafone.gr πρόσφερε εκπαιδευτικό περιεχόμενο γύρω από 7 διαφορετικές ενότητες STEM που αφορούν το App Development, την Αστρονομία, τον Ηλεκτρισμό, την Επιστήμη των Πολιτών (Citizen Science), τα «Μεγάλα Δεδομένα» (Big Data), τους αυτοματισμούς και τον πειραματισμό με Arduino. Μάλιστα, η ενότητα Do Ιt Yourself, ενισχύθηκε με νέα βίντεο, δίνοντας την ευκαιρία σε 110.000 μοναδικούς επισκέπτες να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν με απλά υλικά και από το σπίτι τους έξυπνες κατασκευές, όπως έναν ηλιακό φούρνο, ένα μικροσκόπιο ή έναν προτζέκτορα.

Επιπλέον, μέσω της πλατφόρμας, και για 4 εβδομάδες, υλοποιήθηκαν εβδομαδιαία online σεμινάρια App Development ανοιχτά σε μαθητές και καθηγητές όλης της χώρας. Τα σεμινάρια διαφοροποιούνταν ανά κοινό και συνολικά ξεπέρασαν τις 200 συμμετοχές.

Παράλληλα, και τα εξωσχολικά STEM εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν από απόσταση, με μαθητές και καθηγητές απομακρυσμένων περιοχών της χώρας να παρακολουθούν με ασφάλεια, από όλες τις γωνιές της Ελλάδας, διαδικτυακά μαθήματα διάρκειας 8 εβδομάδων. Έτσι, 200 μαθητές και 14 καθηγητές από την Κομοτηνή, την Πρέβεζα, την Καρδίτσα, τη Νεάπολη Αιτωλοακαρνανίας, την Καλαμάτα, την Κόρινθο, αλλά και τα νησιά της Ανάφης, της Σαντορίνης, της Καρπάθου, της Λέρου, της Λέσβου, της Λήμνου, της Κρήτης και της Κεφαλλονιάς, εκπαιδεύτηκαν διαδικτυακά στις βασικές θεματικές STEM και ανακάλυψαν πώς μπορούν εύκολα και διασκεδαστικά να εκπαιδευτούν με τη χρήση της τεχνολογίας.

Αξίζει να αναφερθεί, επίσης, ότι μέρος του εκπαιδευτικού υλικού του προγράμματος Generation Next εντάχθηκε στην Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η οποία έχει ως στόχο τη βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των πολιτών.

Related posts

WIND One Pro: Η επιχείρησή σου είναι όπου είσαι

tele

Προσφορές για την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών σε COSMOTE-ΓΕΡΜΑΝΟ

tele

Μέχρι το τέλος του έτους η αλλαγή μοντέλου λειτουργίας στον ΟΤΕ

tele

Webinar – Technology: The accelerator of economy!

tele

Η Vodafone φιλοδοξεί να αλλάξει το μέλλον της Ελλάδας με το Generation Next

tele

Χωρίς χρέωση από κινητά δίκτυα η πρόσβαση σε πλατφόρμες remote learning

tele

COSMOTE: Πανελλαδική κάλυψη του δικτύου NB-IoT

tele

Οι εκπτώσεις συνεχίζονται στη WIND!

tele

COSMOTE: Διευκολύνει την επικοινωνία κατοίκων και επισκεπτών στην Εύβοια

tele

Ξεκινά ο ανταγωνιστικός διάλογος για το UFBB

tele

Αποκλειστική συνεργασία Vodafone TV-HBO στην Ελλάδα, φέρνει και Amazon Prime

tele

Έρχεται στην Ευρώπη το 3rd party service της Apple

tele