telecomsnews.gr
Image default
INTERNET

Viber: Διακοπή κάθε επιχειρηματικής σχέσης με το Facebook

Η Rakuten Viber ανακοίνωσε ότι θα διακόψει κάθε επιχειρηματική σχέση με το Facebook, λόγω των παραβιάσεων δεδομένων του δεύτερου και την αποτυχία του να αντιμετωπίσει τη βίαιη ρητορική.

Ως αποτέλεσμα της παραπάνω απόφασης το Viber προχωρά σε λήψη μέτρων για τη διακοπή της διαφημιστικής δαπάνης και την εξάλειψη κάθε σημείου επαφής μεταξύ των δύο πλευρών, με απώτερο στόχο την προστασία του ενός δισεκατομμυρίου χρηστών της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων.

Παράλληλα, η εφαρμογή θα αφαιρέσει τα Facebook Connect, Facebook SDK και GIPHY, αλλά και θα διακόψει κάθε διαφημιστική δαπάνη στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, δίνοντας περαιτέρω ώθηση στο κίνημα #StopHateForProfit που καλεί σε μποϊκοτάρισμα του εν λόγω γίγαντα της τεχνολογίας.

Εν μέσω των διαμαρτυριών που ξέσπασαν σε όλες τις ΗΠΑ τις περασμένες εβδομάδες, μια ομάδα έξι οργανισμών, μεταξύ των οποίων η Anti-Defamation League και ο NAACP, κάλεσαν όσους διαφημίζουν στο Facebook να διακόψουν τις δαπάνες τους στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, ως αντίδραση στην αδυναμία της εταιρείας να προστατέψει τους χρήστες από τη βίαια ρητορική. Μετά από μια σειρά περιστατικών κακής χρήσης δεδομένων, μεταξύ των οποίων το διαβόητο σκάνδαλο Cambridge Analytica όπου η εταιρεία πολιτικών συμβούλων αλίευσε με ακατάλληλο τρόπο δεδομένα από περίπου 87 εκατομμύρια χρήστες του Facebook, το Viber θεωρεί πως το ατόπημα του Facebook με τη βίαια ρητορική είναι το νερό που ξεχείλισε το ποτήρι. Έτσι λοιπόν, η εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων ωθεί το κίνημα #StopHateForProfit ένα βήμα πιο μακριά, διακόπτοντας κάθε επιχειρηματική σχέση με το Facebook.

O Διευθύνων Σύμβουλος του Viber, Djamel Agaoua, δήλωσε: «Το Facebook συνεχίζει να δείχνει πως δεν καταλαβαίνει το ρόλο του στον σημερινό κόσμο. Από την κακή διαχείριση δεδομένων από την εταιρεία και την έλλειψη προστασίας της ιδιωτικότητας στις εφαρμογές της, μέχρι την εξοργιστική του στάση να αποφύγει να πάρει μέτρα που είναι απαραίτητα για να προστατέψουν το κοινό από βίαια και επικίνδυνη ρητορική, το Facebook το παράκανε. Δεν είμαστε διαιτητές της αλήθειας, αλλά ισχύει ότι κάποιοι άνθρωποι υποφέρουν από την διάδοση βίαιου περιεχομένου και οι επιχειρήσεις οφείλουν να λάβουν μια ξεκάθαρη στάση».

Οι ενέργειες ώστε να απομακρυνθούν τα σημεία επαφής με το Facebook από το Viber αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί ως τις αρχές Ιουλίου 2020. Η διακοπή διαφημιστικής δαπάνης στο Facebook τίθεται σε ισχύ άμεσα.

-- Viber: Διακοπή κάθε επιχειρηματικής σχέσης με το Facebook - --.

Related posts

Cosmote: Δωρεάν για 3 μήνες η υπηρεσία Office 365 Business Premium

tele

Έρευνα της Focus Bari για την επόμενη ημέρα της πανδημίας

tele

Αποκτήστε αυθεντικά κλειδιά για Windows 10 Pro/Office από 9,62€!

tele

H Vodafone παρουσιάζει το μέλλον των ψηφιακών υποδομών στον Πειραιά

tele

Νέα προγράμματα κινητής Cosmote Gigamax για ιδιώτες και επιχειρήσεις

tele

To πρόγραμμα με ντοκιμαντέρ της Cosmote TV ελεύθερο για το ελληνικό κοινό

tele

Παγίδες πίσω από χιλιάδες ψεύτικες προσφορές αεροπορικών εισιτηρίων και καταλυμάτων

tele

O Facebook Messenger for Kids αποτυγχάνει στο σκοπό του

tele

Διαθέσιμες στην Ελλάδα οι Ομαδικές Βιντεοκλήσεις στο Viber

tele

Destiny 2: Forsaken – Official New Weapons And Gear Trailer

tele

Δημιουργία του πρώτου online παρατηρητηρίου για κακόβουλα λογισμικά Android

tele

Η Zoom επιλέγει την Oracle ως προμηθευτή λύσεων υποδομής Cloud

tele