telecomsnews.gr
Image default
MOBILE

Unboxing και hands-on με τα Honor Magic Earbuds!

Η νέα μόδα στο χώρο των ασύρματων bluetooth ακουστικών είναι τα true wireless “buds”, τα οποία πλέον σχεδόν μονοπωλούν το ενδιαφέρον των περισσότερων χρηστών. Είναι μικρά, ελαφριά, έχουν καλή αυτονομία και συνδέεονται εύκολα με το κινητό κάθε φορά που τα χρειαζόμαστε. Τα νέα Honor Magic Earbuds, όμως, έχουν και true noise cancellation οπότε ενδιαφέρουν σίγουρα πολλούς από εσάς… πάμε να τα δούμε!

Τα Honor Magic Earbuds έρχονται σε λευκό ή μπλε χρώμα, με τη θήκη φόρτισής τους να είναι αρκετά ποιοτική, με glossy φινίρισμα (πλαστικό). Έχει ωραία αίσθηση στο χέρι και στιβαρό “καπάκι” που δε παρουσιάζει σημεία κόπωσης ακόμα και μετά από πολλά “άνοιξε-κλείσε”. Έχει ένα ενδεικτικό LED στο εμπρός μέρος που ανάβει σας δείχνει την κατάσταση μπαταρίας/φόρτισης και ακόμα ένα στο εσωτερικό που επίσης δείχνει την κατάσταση φόρτισης αλλά και σύνδεσης. Στο πίσω μέρος βρίσκεται η USB Type-C θύρα για τη φόρτιση της θήκης και το μοναδικό πλήκτρο, που μετά το πρώτο pairing, μάλλον δε θα ξαναχρησιμοποιήσετε ποτέ.

Ανοίγοντας το “κουτάκι” αποκαλύπτονται τα buds (και αν έχετε κάνει ήδη pair, τότε συνδέονται με το κινητό σας, αν κλείσετε το καπάκι αποσυνδέονται εκ νέου), τα οποία εφαρμόζουν άψογα στις υποδοχές τους και τοποθετούνται πανεύκολα με το σύστημα μαγνητών που τα έλκει μέσα σε αυτές, όταν τις πλησιάζουν. Το κάθε bud ζυγίζει σχεδόν 5 γραμμάρια και η θήκη ζυγίζει σχεδόν 50 γραμμάρια, ενώ πάνω στα buds υπάρχουν τα ειδικά πινάκια για τη φόρτιση.

Ένα μικρόφωνο υπάρχει στο κάτω μέρος εκάστου bud και ένα δευτερεύον κοντά στην εξωτερική πλευρά τους, ενώ ένα τρίτο στο εσωτερικό δημιουργεί το “τρίγωνο” που αναγνωρίζει ιδανικά τη φωνή σας και παρέχει noise cancellation. Τα λαστιχένια “caps” τους έχουν τρύπες για να “αναπνέεουν” όταν ιδρώνετε (π.χ. στο γυμναστήριο) και στην εσωτερική μεριά των buds, ανάμεσα στα pins φόρτισης, υπάρχει ένας αισθητήρας εγγύτητας (υπέρυθρης ακτινοβολίας) ώστε τα ακουστικά να ξέρουν πότε τα φοράτε και πότε όχι. Έτσι, αν βγάλετε το ένα από τα δύο από το αυτί σας, σταματά αυτόματα η αναπαραγωγή της μουσικής, για παράδειγμα.

Πλήκτρα δεν έχουν, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορείτε να πραγματοποιήσετε ενέργειες μέσω των buds. Με double tap στην εξωτερική μεριά του bud ξεκινά/σταματά η αναπαραγωγή μουσικής και απαντάτε σε μια κλήση ή την τερματίζετε, ενώ μπορείτε να ρυθμίσετε το touch area μέσω του AI Life app της Honor ώστε το tap στο αριστερό bud να εκτελεί διαφορετική εντολή απ’ότι το δεξί.

Τα δύο κύρια χαρακτηριστικά τους είναι το noise reduction και το noise cancellation. Όσον αφορά το πρώτο, λειτουργεί πολύ καλά αν αναλογιστούμε πως δεν παύουν να είναι “ψείρες”. Ακόμα και ενώ τρέχετε ή αν είστε σε “κόντρα άνεμο” ο συνομιλητής μπορεί να σας ακούσει, χάρη στα 3 μικρόφωνα που αναγνωρίζουν τη φωνή σας όσο το δυνατόν καλύτερα.

Δεύτερον, το noise cancellation. Είναι ένα χαρακτηριστικό που παλιότερα βρίσκαμε μόνο σε πολύ ακριβά ακουστικά αλλά πλέον είναι πιο προσιτό στους χρήστες. Εν ολίγοις, το ακουστικό λαμβάνει τις συχνότητες των ήχων του περιβάλλοντος και παράγει “αντίστροφες” συχνότητες μέσα στο αυτί, ουσιαστικά ακυρώνοντας τους θορύβους με ένταση έως και 35db. Αυτό το mode ενεργοποιείται με long tap στο εξωτερικό μέρος ενός εκ των δύο buds (για περίπου 3″) και με τον ίδιο τρόπο απενεργοποιείται. Έτσι, μπορείτε να απολαμβάνετε σχεδόν απόλυτη ησυχία σε ένα γραφείο με αρκετά άτομα, να ακούτε πολύ πιο καθαρά τη μουσική σας χωρίς θόρυβο από το περιβάλλον, να έχετε την… ησυχία σας μέσα σε κάποιο ΜΜΜ κ.λπ. Και όταν θέλετε να μιλήσετε με κάποιον ή να ακούσετε τι σας λέει, απλώς χρειάζεται long tap για απενεργοποίηση του noise cancellation, χωρίς να βγάλετε το ακουστικό από το αυτί σας.

Όσον αφορά την αυτονομία τους, αγγίζει τις 3-3,5 ώρες αναπαραγωγής μουσικής και 2-2,5 ώρες ομιλίας, επαναφορτίζονται σε 1 ώρα μέσα στη θήκη τους ενώ συνολικά, μαζί με τη μπαταρία της θήκης τους, αγγίζει τις 12 ώρες και η φόρτισή της θήκης απαιτεί 2 ώρες περίπου (5 Watts φόρτιση).

Τα Honor Magic Earbuds είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά έναντι €109.

Αρχικό review: Getelectric.gr

Related posts

Μεγάλη αύξηση των πωλήσεων smartwatches για το B’ τρίμηνο του 2019

tele

Tα scores του iPhone 11 Pro στο Geekbench

tele

Παρουσιάστηκαν τα LG G8X ThinQ και LG Dual Screen στην IFA 2019

tele

Παρουσιάστηκαν τα Samsung Galaxy Buds+ με αυτονομία 11 ωρών

tele

Τα Xiaomi Scooters στο MatShop.gr

tele

Lenovo ThinkPad X1 Fold: Ο πρώτος foldable υπολογιστής στον κόσμο

tele

Unboxing και hands-on με το Sonos ROAM!

tele

100W fast charging στον Snapdragon 875!

tele

Hands-on με το Samsung Galaxy Z Fold 2!

tele

Προσφορές Huawei για τη Black Friday που θα σας τρελάνουν!

tele

100 ευρώ φθηνότερα τα νέα MateBook D14 και D15 της Huawei!

tele

Εντυπωσιακός ο νέος video editor στο Google Photos

tele