telecomsnews.gr
Image default
INTERNET

To Facebook εκπαιδεύει ένα νέο chatbot μέσω Reddit

Ένα νέο τρόπο αλληλεπίδρασης με τους χρήστες εξερευνά το Facebook, δημιουργώντας ένα νέο chatbot.

O ψηφιακός αυτός συνομιλητής θα πρέπει να παρουσιάζει όσο το δυνατόν πιο ανθρώπινα χαρακτηριστικά στον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρά με τους χρήστες, επομένως απαιτείται κατάλληλη προετοιμασία και εκπαίδευση της Τεχνητής Νοημοσύνης. Για το σκοπό αυτό, το Facebook έχει επιστρατεύσει -σύμφωνα με το BBC- το Reddit και συγκεκριμένα έχει βάλει την Τεχνητή Νοημοσύνη να διαβάσει περισσότερες από 1.5 δισεκατομμύρια αναρτήσεις εκεί. Ο απώτερος στόχος είναι ο ψηφιακός συνομιλητής να μπορεί να ανταποκρίνεται όπως ένας άνθρωπος, επιδεικνύοντας γνώσεις, κατανόηση και στοιχεία ξεχωριστής προσωπικότητας. Δεν είναι εύκολο να πετύχει κανείς αυτό το στόχο για ένα εργαλείο Τεχνητής Νοημοσύνης, αλλά ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να υπάρξει η κατάλληλη εκπαίδευση μέσα από ένα πεδίο γνήσιας ανθρώπινης αλληλεπίδρασης, όπως είναι το Reddit.

Το Facebook πάντως εκτιμά ότι υπάρχουν αρκετές αντικειμενικές δυσκολίες στην εκπαίδευση του εν λόγω chatbot, αφού το αποτέλεσμα δεν είναι πάντοτε το αναμενόμενο. Εδώ έρχεται η αιχμηρή γλώσσα, ή οι επιθετικές εκφράσεις που χρησιμοποιούν συχνά-πυκνά οι άνθρωποι στη μεταξύ τους επικοινωνία και έχουν ως αποτέλεσμα να δίνουν άσχημα παραδείγματα στην εκπαιδευόμενη Τεχνητή Νοημοσύνη. Ένας άλλος κίνδυνος είναι εκείνος της παραπληροφόρησης στην οποία μπορεί να συμμετέχει και ένα chatbot, μιμούμενο ανθρώπινες συμπεριφορές στο Διαδίκτυο.

Το chatbot φέρει το όνομα Blender και έχει ήδη αποτελέσει πεδίο μελέτης για τους ειδικούς της Τεχνητής Νοημοσύνης, οι οποίοι το συγκρίνουν με το chatbot Meena που έχει αναπτύξει η Google. Στη συγκριτική μελέτη των δύο chatbots, οι συνομιλητές εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η ψηφιακή οντότητα του Facebook ήταν εκείνη που παρουσίαζε τα πιο ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Θεωρείται ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα chatbot συγκεντρώνει πάνω του τόσο μεγάλο πλούτο επικοινωνιακών χαρισμάτων που βάζουν στο παρασκήνιο την Τεχνητή Νοημοσύνη και φέρνουν στην επιφάνεια σχεδόν ανθρώπινες ικανότητες συνομιλίας.

-- To Facebook εκπαιδεύει ένα νέο chatbot μέσω Reddit - --.

Related posts

Πέντε συμβουλές για την ασφαλή τηλεργασία από το σπίτι

tele

Μέτρα ηλικιακών περιορισμών στο YouTube, τι αλλάζει για τους ανηλίκους

tele

Cerberus: Το banking Trojan για Android που διατίθεται δωρεάν σε υπόγεια φόρουμ

tele

Αποκαλύφθηκε ευπάθεια που θέτει σε κίνδυνο πάνω από ένα δισεκατομμύριο συσκευές

tele

Ο καλύτερος τρόπος χρήσης των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης στην αναζήτηση εργασίας

tele

Αποκάλυψη zero-day ευπάθειας στον Google Chrome από την Kaspersky

tele

Η Wind ανανεώνει πλήρως την ιστοσελίδα της υπηρεσίας F2G

tele

Ευκολότερη μεταφορά αρχείων από το Facebook στο Google Photos

tele

Η Microsoft φέρεται έτοιμη να εξαγοράσει τη Nokia… ξανά;

tele

Πρόβλεψη για εκτόξευση των επενδύσεων σε εφαρμογές και υποδομές δικτύων 5G

tele

Αποκτήστε αυθεντικά κλειδιά για Windows 10 Pro/Office από 9,62€!

tele

Huawei Music: Πρόσβαση σε πάνω από 50 εκατ. τραγούδια, δωρεάν για 6 μήνες

tele