telecomsnews.gr
Image default
NEWS

To απόλυτο password που «σπάει» σε 41 χρόνια – Οι τύποι κωδικών που πρέπει να αποφύγετε

Η δημιουργία password είναι μια διαδικασία η οποία μπορεί να γίνεται γρήγορα, όμως είναι αρκετά κρίσιμη, καθώς τυχόν παραβίαση του κωδικού, θα εκθέσει τα προσωπικά δεδομένα. Αρκετοί άνθρωποι λοιπόν, «πονοκεφαλιάζουν» για να βρουν τον σωστό συνδυασμό, ειδικά από την στιγμή που θα πρέπει να τον θυμούνται.

Έτσι, οι συμβουλές μιας TikToker έχουν γίνει viral, καθώς περιγράφει τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να δημιουργήσετε το τέλειο password, με τους επίδοξους χάκερς «να χρειάζονται 41 χρόνια» για να αποκτήσουν τους κωδικούς πρόσβασης σας.

Κωδικός

Σύμφωνα με την thesun.co.uk η TikToker Katlin γνωστή με το ψευδώνυμο cybersecuritygirl, ανέβασε στο TikTok ένα βίντεο, στο οποίο υποστηρίζει ότι οι χάκερς χρειάζονται ένα δευτερόλεπτο για να σπάσουν ένα password που περιέχει έξι ή επτά χαρακτήρες και περίπου μία ώρα για ένα κωδικό με οκτώ χαρακτήρες.

Προτείνει λοιπόν, να δημιουργήσετε ένα password με 11 χαρακτήρες, όπου πρέπει να περιέχει γράμματα, χαρακτήρες, σύμβολα και να αποκλείει γνωστές λέξεις ή ονόματα. Με αυτό τον τρόπο «οι χάκερς θα χρειαστούν 41 χρόνια για να αποκτήσουν τον κωδικό σας» και ταυτόχρονα να έχουν πρόσβαση σε όλα τα προσωπικά σας δεδομένα.

Οι τύποι κωδικών που πρέπει να αποφύγετε

Το βρετανικό Uswitch αναφέρει ότι υπάρχουν ορισμένοι τύποι κωδικών που πρέπει να αποφύγετε, καθώς μπορεί μεν να απομνημονεύονται εύκολα, αλλά παραβιάζονται ακόμα πιο εύκολα…

Αρχικά, ένα κοινό λάθος που κάνουν πολλοί άνθρωποι, είναι να χρησιμοποιούν κοινές φράσεις ή μοτίβα με μια μικρή αλλαγή στο τέλος, καθώς θεωρούν ότι αυτή η παρέμβαση θα μπερδέψει τον χάκερ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι κωδικοί όπως «12345» ή «12345 μαζί με ένα όνομα».

Κωδικός

Με αυτό τον κωδικό, στην πραγματικότητα βοηθάτε τους χάκερ, καθώς με εξαίρεση το αρχικό σκέλος το οποίο σπάνε εύκολα και χωρίς κόπο, μπορούν να συγκεντρωθούν απόλυτα στο δεύτερο σκέλος του password και να βρουν πιο γρήγορα την πιθανή λύση.

Έπειτα, ένα ακόμα συνηθισμένο λάθος είναι η ενσωμάτωση προσωπικών στοιχείων στους κωδικούς, όπως η ημέρα γενεθλίων ή ονόματα αγαπημένων προσώπων.

Καθώς λοιπόν, δεν υπάρχει τέλεια λύση, το Uswitch προτείνει να χρησιμοποιούνται λέξεις ή φράσεις που μπορεί εύκολα να θυμάστε, αρκεί να περιέχουν ανάμεσα τους γράμματα, χαρακτήρες και αριθμούς. Παραδείγματος χάριν ένα δυνατό password είναι το εξής: «[email protected]!».

Related posts

LIECTROUX M7S PRO : Η εξαιρετική αυτή ρομποτική σκούπα έχει κόστος 165 ευρώ

NEWSROOM

Huawei patent fees : Από τα χαμηλότερα για 5G στη βιομηχανία των smartphones

NEWSROOM

FreeBuds 4i: Για να απολαμβάνεις την μουσική, όχι απλά να την ακούς!

NEWSROOM

Διανομέας δεν έμεινε ικανοποιημένη από το φιλοδώρημα και έφαγε την παραγγελία στην διαδρομή

NEWSROOM

Ενοίκια Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου: Ποιες επιχειρήσεις πληρώνουν μηδενικό ενοίκιο- Ποιες το 40%

NEWSROOM

Υπόθεση Νοvartis: Σταματούν προσωρινά οι ανακρίσεις- Σε καραντίνα η ανακρίτρια

NEWSROOM

Τρίτη νύχτα διαδηλώσεων στην Πολωνία μετά τη δημοσίευση του διατάγματος για τις αμβλώσεις

NEWSROOM

Το HarmonyOS 3.0 είναι ότι καλύτερο έχουμε δει σε OS, όσον αφορά τη διασύνδεση συσκευών

NEWSROOM

Πάνω από 200 εκ. κόμβοι στο Samsung SmartThings Find δίκτυο

NEWSROOM

Εικόνα της Αθήνας από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

NEWSROOM

Αυτές είναι όλες οι εφαρμογές που προτείνει η Apple στο iPhone – Απουσιάζουν σημαντικά apps

NEWSROOM

Metaverse: Θα μπορείς να διαπράξεις φόνο στο «μετασύμπαν»; – Πώς (και αν) θα τιμωρούνται τα αδικήματα

NEWSROOM