telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Tencent – Αναβαθμίσεις και νέες εφαρμογές μόνο κατόπιν έγκρισης

Η Tencent δημιουργός λογισμικού στην Κίνα θα πρέπει να λαμβάνει έγκριση από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή πριν προχωρήσει σε κυκλοφορία νέων εφαρμογών ή αναβαθμίσεις ήδη υπαρχουσών.

Αυτό μετέδωσε σήμερα η δημόσια κινεζική τηλεόραση CCTV, ενώ είχε προηγηθεί νωρίτερα μέσα στη χρονιά έλεγχος της ρυθμιστικής αρχής ο οποίος εντόπισε σειρά παραβάσεων των κανονισμών σε θέματα ιδιωτικότητας σε αρκετές εφαρμογές της Tencent, η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη τεχνολογική εταιρεία της ασιατικής χώρας.

Προς το παρόν η έγκριση εφαρμογών της Tencent έχει ανακληθεί, ενώ το υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας-Πληροφορικής της χώρας θα πρέπει να ελέγχει οποιαδήποτε νέα εφαρμογή αλλά και τις αναβαθμίσεις πριν αυτές κυκλοφορήσουν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CCTV αυτή η διαδικασία θα γίνεται εντός επτά ημερών.

«Εργαζόμαστε συνεχώς στην ενίσχυση των χαρακτηριστικών προστασίας των χρηστών μέσω των εφαρμογών μας και επιπλέον έχουμε τακτική συνεργασία με διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες για να εξασφαλιστεί ότι έχουμε συμμορφωθεί με τους ρυθμιστικούς κανόνες. Οι εφαρμογές μας παραμένουν λειτουργικές και διαθέσιμες για download», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο δίκτυο CNBC

Πάντως, η μετοχή της Tencent στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ανέβηκε πάνω από 1% κατά την πρωινή συνεδρίαση.

Η εποχή των κανονισμών

Υπενθυμίζεται ότι η κινεζική κυβέρνηση εισήγαγε κατά τη διάρκεια της χρονιάς κανόνες σε μία αγορά η οποία ουσιαστικά αναπτυσσόταν συνεχώς, με γρήγορους ρυθμούς αλλά σχεδόν χωρίς οποιαδήποτε ρύθμιση. Πλέον οι τεχνολογικές εταιρείες της Κίνας ελέγχονται από το επίπεδο της μη δημιουργίας μονοπωλίων μέχρι τον τρόπο που μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι διάφοροι αλγόριθμοι.

Από τους κανονισμούς που εισήχθησαν φέτος ξεχωρίζει αυτός που αφορά στην προστασία των προσωπικών δεδομένων. Οι κινεζικές αρχές επικεντρώθηκαν στο πως οι εταιρείες συλλέγουν και επεξεργάζονται τα δεδομένα των χρηστών. Οι τελευταίες κυρώσεις εναντίον της Tencent ουσιαστικά εφαρμόζονται μέσω αυτής της νομοθεσίας.

Τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου της Tencent έδειξαν έσοδα 142,4 δισεκατομμυρίων γουόν, αυξημένα κατά 13% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Σύμφωνα με το Reuters πρόκειται για την πιο αργή ανάπτυξη εσόδων της κινεζικής εταιρείας από την εποχή που εισήχθη στο χρηματιστήριο το 2004.

Related posts

Ιστορικό κτίριο της Ρώμης μετατρέπεται σε Apple Store

NEWSROOM

Κλειστός ο σταθμός «Πανεπιστήμιο» από τις 11:00

NEWSROOM

Νανοτεχνολογία: Πρωτοποριακή χρήση γραφενίου για την προστασία των έργων ζωγραφικής

NEWSROOM

Οι επιχειρήσεις δηλώνουν αβεβαιότητα ανάκαμψης μετά από επίθεση Ransomware

NEWSROOM

Η πανδημία συνεχίζει να «πολιορκεί» την Αττική- Η γεωγραφική κατανομή των 510 νέων κρουσμάτων

NEWSROOM

ΕΕ – «Καμπανάκι» σε 19 κράτη-μέλη για τη νομοθεσία για ψηφιακή τεχνολογία και ΜΜΕ

NEWSROOM

Υπουργείο Μεταφορών: Οι πρωτοβουλίες για τη χρήση υδρογόνου

NEWSROOM

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Έκτακτη σύσκεψη – Στο τραπέζι η συνδρομή του στρατού

NEWSROOM

New York Times: Ο Τραμπ ήταν σε σοβαρή κατάσταση όταν είχε νοσήσει από κορωνοϊό

NEWSROOM

Android 12 : Όλες οι αλλαγές που έρχονται

NEWSROOM

Το ψηφιακό «δικαίωμα στη λήθη» τώρα και στη δημοσιογραφία- Η πρωτοβουλία της Boston Globe ανατρέπει τα δεδομένα

NEWSROOM

Alphabet: Περίπου 14.000 μετοχές πούλησε ο Σέργκεϊ Μπριν, πρώτη φορά από το 2017

NEWSROOM