telecomsnews.gr
Image default
NEWS

SpaceX – Προσγειώθηκε το σκάφος με τους τουρίστες του διαστήματος

Το κουαρτέτο των πρώτων τουριστών του διαστήματος με σκάφος της SpaceX προσθαλασσώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (τοπική ώρα) στον Ατλαντικό Ωκεανό, στα ανοικτά των ακτών της Φλόριντας, έπειτα από τρεις ημέρες στο διάστημα, γεγονός που σήμανε ότι στέφθηκε από επιτυχία η πρώτη αποστολή σε τροχιά στην ιστορία χωρίς τη συμμετοχή κανενός επαγγελματία αστροναύτη ή κοσμοναύτη.

Η προσθαλάσσωση έγινε την προβλεπόμενη ώρα, στις 19:00 (ώρα ανατολικής ακτής των ΗΠΑ· στις 02:00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τα πλάνα που αναμεταδόθηκαν απευθείας από την εταιρεία του μεγιστάνα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων Ίλον Μασκ (Tesla). Τέσσερα μεγάλα αλεξίπτωτα επιβράδυναν την κάθοδο της κάψουλας στα 24,14 χιλιόμετρα την ώρα. Αναμενόταν να ανακτηθεί πολύ γρήγορα από πλοία της SpaceX και η έξοδος των τεσσάρων αναμενόταν να έχει ολοκληρωθεί σε περίπου μια ώρα. Πλάνα από το εσωτερικό της κάψουλας τους εικόνιζαν ήρεμους, προσδεδεμένους ακόμη στα καθίσματά τους.

Splashdown! Welcome back to planet Earth, @Inspiration4x! pic.twitter.com/94yLjMBqWt

— SpaceX (@SpaceX) September 18, 2021

Η κάψουλα ονόματι Resilience εισήλθε στην ατμόσφαιρα με τις θερμοκρασίες λόγω της τριβής να φθάνουν στο εξωτερικό της τους 1.927° Κελσίου. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι επιβαίνοντες φόραγαν στολές ικανές να τους κρατήσουν δροσερούς αν η καμπίνα των επιβατών θερμαινόταν υπερβολικά.

Η αποστολή, που βαπτίστηκε Inspiration4, αναχώρησε την Τετάρτη από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ, με επαναχρησιμοποιούμενο πύραυλο δύο σταδίων Falcon 9 της SpaceX. Μέσα σε τρεις ώρες, η κάψουλα είχε φθάσει σε ύψος τροχιάς, στα 585 χιλιόμετρα, πιο μακριά από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό κι από το τηλεσκόπιο Χαμπλ, πιο μακριά από οποιαδήποτε άλλη διαστημική αποστολή μετά το τέλος αυτών στη Σελήνη, δηλαδή του προγράμματος Apollo της NASA, το 1972.

Congratulations @Inspiration4x!!!

— Elon Musk (@elonmusk) September 18, 2021

Η αποστολή ήταν η πρώτη του εγχειρήματος του κ. Μασκ στον τομέα του τουρισμού στο διάστημα. Χαρακτηρίζεται άλμα μπροστά έναντι των ανταγωνιστών του στο πεδίο. Απευθύνεται σε ανθρώπους ικανούς να πληρώσουν μια μικρή περιουσία για την εμπειρία και για να αποκτήσουν διαπιστευτήρια ερασιτέχνη αστροναύτη.

– ΑΠΕ – ΜΠΕ

Related posts

Teardown του OnePlus 9 Pro αποκαλύπτει το module της Hasselblad, μέτρια επισκευασιμότητα

NEWSROOM

Έφυγε από τη ζωή ο Λάρι Κίνγκ

NEWSROOM

SpaceX – Τι προβλέπει το πρόγραμμα για τους ερασιτέχνες αστροναύτες

NEWSROOM

Κυβερνοασφάλεια στην υγεία: H μεγάλη πρόκληση στη μετά-COVID εποχή

NEWSROOM

Windows 11: Η «μπλε οθόνη του θανάτου» γίνεται μαύρη [Photo]

NEWSROOM

Ανταγωνιστικό το Realme Book Slim, με 2K οθόνη, 11th Gen i5, και PC Connect

NEWSROOM

Όλα τα iPhone 14 με 120Hz ProMotion οθόνες, για να μην υποτιμηθούν τα Pro

NEWSROOM

Ισπανία: Στο επίκεντρο ο καταναλωτής με πρόσθετες εγγυήσεις στα smartphones και άλλα μετρά

NEWSROOM

Η OnePlus τα βάζει πάλι με τα μήλα

NEWSROOM

TikTok: Σχέδια για αγορές εντός της εφαρμογής στην Ευρώπη

NEWSROOM

Η Apple θα εξηγήσει στην WWDC 2021 πώς θα κάνει τα AirPods συμβατά με τον lossless ήχο

NEWSROOM

Αναζήτηση Google στο Android: Η μεγαλύτερη αλλαγή εδώ και χρόνια είναι γεγονός

NEWSROOM