telecomsnews.gr
Image default
NEWS

RELAY: Η έξυπνη εφαρμογή τηλεφωνικής επικοινωνίας για κωφούς

Το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών παρουσίασε την υπηρεσία RELAY μέσω της οποίας κωφοί και βαρήκοοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στην τηλεφωνική επικοινωνία.

Μέσω της εφαρμογής ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να λάβει άμεση διερμηνεία από και προς τη νοηματική γλώσσα και χειλεανάγνωση (Relay Service) χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του διερμηνέα στο σημείο εξυπηρέτησης.

Η διερμηνεία γίνεται εξ αποστάσεως μέσω άμεσης σύνδεσης με το Ίδρυμα σε ειδικά διαμορφωμένο για το σκοπό αυτό χώρο. Η Υπηρεσία παρέχεται δωρεάν 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο.

Όλοι οι διερμηνείς είναι επαγγελματίες

«Νιώθουμε ότι είμαστε ισότιμοι με τους ακούοντες. Μπορούμε να πάρουμε μόνοι μας τηλέφωνο και όχι να ζητάμε από κάποιον συγγενή, τη μητέρα μας, τον πατέρα μας ή τον αδερφό μας» ανέφερε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωφών, Κωνσταντίνος Σίσμης.

«Η αναπηρία δεν είναι αναποτελεσματικότητα. Η αναπηρία είναι διαφορετικότα. Η αναπηρία είναι κάθε μέρα στη ζωή μας. Είναι για όλους μας παρούσα μέχρι να τη συναντήσουμε. Κάποιοι νωρίτερα και κάποιοι αργότερα. Όσο πιο πολύ κανονικοποιούμε και καταλαβαίνουμε τι είναι αναπηρία, τόσο περισσότερο θα μπορούμε να εντάσσουμε τους συμπολίτες μας, όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται, στο κοινωνικό σύνολο και την αγορά εργασίας. Το relay είναι ένα εργαλείο ελευθερίας. Ένα εργαλείο που βοηθά την κοινωνική ενσωμάτωση όλων εκείνων που αντιμετωπίζουν προβλήματα κώφωσης ή βαρηκοΐας» τόνισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η υπηρεσία λειτουργεί καθημερινά, Δευτέρα έως Κυριακή, 24 ώρες. Όλοι οι διερμηνείς που εργάζονται σε βάρδιες είναι επαγγελματίες. Η εφαρμογή αυτή μπορεί να εγκατασταθεί σε κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό android και σε κινητά με λειτουργικό ios. «Οι κωφοί μπορούν να εξυπηρετούνται και να έχουν πρόσβαση μέσω του relay και να παρακαλέσουμε τους εργαζόμενους σε δημόσιο και iδιωτικό τομέα να εξυπηρετούν το relay» επεσήμανε η πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών, Βενέττα Λαμπροπούλου.

Οι κωφοί – βαρήκοοι μπορούν να εγκαταστήσουν την εφαρμογή ακολουθώντας τις οδηγίες που βρίσκονται στην αρχική σελίδα του Εθνικού Ιδρύματος Kωφών www.idrimakofon.gr και στη διεύθυνση www.myiris.gr.

Related posts

Έξι χαρακτηριστικά του iOS 16 που το Android τα έχει εδώ και καιρό

NEWSROOM

Κάμερα-focused τα Huawei Nova 10 με 50MP κύρια και Snapdragon 7 Gen 1

NEWSROOM

Νανοτεχνολογία: Πρωτοποριακή χρήση γραφενίου για την προστασία των έργων ζωγραφικής

NEWSROOM

Συναντήσεις του Διευθυντή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ομίλου Vodafone με υπουργούς

NEWSROOM

Μοναδικές Χριστουγεννιάτικες προσφορές σε COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟ

NEWSROOM

Επίσημο το launch event των OnePlus 9 με κάμερες από τη Hasselblad για τις 23 Μαρτίου

NEWSROOM

Αυτά είναι τα Xiaomi, Redmi, και Poco που ΔΕΝ θα πάρουν το MIUI 13.5

NEWSROOM

Πώς να μπλοκάρεις τηλεφωνικούς αριθμούς σε κινητό Android

NEWSROOM

Covid Free Wallet: Βίντεο με οδηγίες – Πώς να κατεβάσετε την ψηφιακή σας ταυτότητα στο κινητό

NEWSROOM

Το στοίχημα της Samsung με την τιμή του Galaxy S21 εκπληρώνεται

NEWSROOM

Το μέλλον των foldable είναι τα Samsung Flex, σε επτά διαφορετικές μορφές

NEWSROOM

Τάση μισθών στον κλάδο της τεχνολογίας και προσέλκυση νέων ταλέντων

NEWSROOM