telecomsnews.gr
Image default
MOBILE

Original vs fake Airpods Pro: Πώς να ξεχωρίσετε τα γνήσια ακουστικά!

Του Πάρη Χαβιάτσου

Fake airpods, αυτή η μάστιγα. Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, θα βρίσκονται από κάτω. Είτε μιλάμε για τα airpods πρώτης γενιάς, τα airpods 2, ή τα airpods pro. Ebay, Amazon και Facebook Marketplace ασφυκτιούν από αντίγραφα των ασύρματων ακουστικών της Apple. Η παγίδα είναι καλοστημένη. Η πιστότητα αγγίζει το άριστο. Μόνο ένα έμπειρο μάτι μπορεί να ξεχώρισει τα αυθεντικά από τα αντίγραφα. Η τιμή είναι χαμηλότερη από τα κανονικά, τόσο ώστε να μην κινούνται υποψίες.

Στο παρόν άρθρο θα συγκρίνουμε ένα γνήσιο ζευγάρι airpods pro με ένα πολύ πιστό αντίγραφο τους. Όπως θα διαπιστώσετε και εσείς, οι διαφορές είναι ελάχιστες και αυτός είναι ο λόγος που είναι τόσο συχνό το φαινόμενο εξαπάτησης.

#1 ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

Δεν θα σας παρεξηγήσω αν σας φαίνονται ολόιδια. Για την ακρίβεια είναι, αν εξαιρέσει κανείς την απόχρωση. Κάποιος πολύ παρατηρητικός θα πρόσεξε ότι το ένα κουτί δεν είναι τελείως λευκό αλλά ελαφρώς γκρι. Αυτό είναι το κουτί των fake ακουστικών. Κατά τα άλλα, διαστάσεις, σχήματα, γράμματα, όλα μοιάζουν σαν 2 σταγόνες νερό.

#2 ΘΗΚΗ

Εδώ τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Οι θήκες έχουν ίδιο μέγεθος, χρώμα και σχήμα. Υπάρχουν 2 βασικές διαφορές στις οποίες θα εστιάσουμε.

Καταρχάς τα γράμματα στο πίσω μέρος των θηκών είναι πιο έντονα τονισμένα στην περίπτωση του κλώνου αλλά κι αυτό είναι μια διαφορά που μόνο αν έχεις και τις 2 θήκες, μπορείς να την αντιληφθείς.

Η βασική διαφοροποίηση και μία από τις πιο … SOS διαφορές μεταξύ γνησίων και replica airpods pro είναι το led στο μπροστινό μέρος της θήκης.

Στα original ακουστικά, το led είναι μια μικρή οθόνη. Αν το ψηλαφίσεις με το δάχτυλο είναι εντελώς λείο, όπως και η υπόλοιπη θήκη. Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει.

Αντίθετα, σε όλα τα αντίγραφα, το led είναι μια τρύπα. Αν φέρεις το δάχτυλο πάνω στο led, νιώθεις το κενό που υπάρχει.Αυτός είναι και ο λόγος που, όπως μπορεί να έχετε παρατηρήσει ήδη, το led στη θήκη του κλώνου είναι μαύρο ένω στη θήκη των γνησίων, γκρι.

#3 ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Το επίπεδο αντιγραφής είναι εκπληκτικό. Έχω επιλέξει τα δεξιά ακουστικά από κάθε ζευγάρι και όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και εσείς, πρακτικά δεν υπάρχει τρόπος να τα ξεχωρίσεις, εκτός κι αν γνωρίζεις εκ των προτέρων ποιο είναι το γνήσιο και ποιο το αντίγραφο.

#4 EAR TIP TEST

Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα και τη συνεργασία με το κινητό και στα 2 ζευγάρια χρησιμοποιήθηκε το iPhone 12 Pro Max.

Kαι στις 2 περιπτώσεις, τα ακουστικά αναγνωρίστηκαν ως «Airpods Pro» και η σύνδεση ήταν άμεση. Από το Pop Up Message μέχρι και τις λειτουργίες (noise cancellation, spatial audio), όλα ήταν πανομοιότυπα ανάμεσα στα 2 ζευγάρια.

Eκεί που ξεχωρίζουν τα original από τα fake είναι στο ear tip test (δοκιμή εφαρμογής άκρων). Τα αντίγραφα θα ολοκληρώσουν το τεστ ακόμα κι αν τα αφαίρεσεις από τα αυτιά.Από την άλλη, τα γνήσια πρέπει να παραμείνουν στα αυτιά καθόλη τη διάρκεια του τεστ, σε αντίθετη περίπτωση θα διακοπεί και θα εμφανιστεί το μήνυμα της φωτογραφίας.

#5 SERIAL NUMBER

Για το τέλος άφησα τη βασικότερη διαφορά, τον σειριακό αριθμό. Η πρώτη σας κίνηση εφόσον σκοπεύετε να αγοράσετε τα ακουστικά από έναν ιδιώτη είναι να ζητήσετε το serial number, να τον εισάγετε στο https://checkcoverage.apple.com/gr/el και να δείτε αν αντιστοιχεί σε υπαρκτό προϊόν.

Αν δείτε το μήνυμα της παρακάτω εικόνας, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα airpods pro που είχατε σκοπό να αγοράσετε, είναι κλώνος.

Μια επιπλέον διαφορά που αφορά τον σειριακό αριθμό είναι ότι τα γνήσια airpods, διαθέτουν μοναδικό αριθμό ανά ακουστικό. Υπάρχουν συνόλικα 3 σειριακοί αριθμοί, ο ένας είναι κοινός στη συσκευασία και στη θήκη και είναι αυτός που λαμβάνεται υπόψην για θέματα εγγύησης και οι άλλοι 2 που είναι των 2 ακουστικών.

Αντίθετα, στους περισσότερους κλώνους υπάρχει ένας σειριακός αριθμός που είναι κοινός σε συσκευασία, θήκη και ακουστικά. Στην περίπτωση μας, το serial number GXDD4G1ZLKKT, αφενός δεν αντιστοιχεί σε αληθινό προϊόν, σύμφωνα με το site της Apple, αφετέρου εμφανίζεται σε όλα τα σημεία.Related posts

Το Android 10 στο Nokia 8.1

tele

Νέα πανίσχυρα Lenovo ThinkBook στη CES 2021

tele

Τι είναι η νέα πορτοκαλί κουκκίδα που εμφανίζεται (μερικές φορές) στο iOS 14;

tele

Έρχεται 13άρι tablet Huawei MatePad με 120Hz οθόνη και PadOS

tele

Διαθέσιμα στην αγορά τα CAMERA GLASS COVER IPHONE XR/X/XS/XS MAX CONVERT

tele

Unboxing και hands-on με το OnePlus 9 Pro!

tele

Νέο Huawei MatePad Pro 2 με το M-Pencil

tele

Παρουσιάστηκε το Honor Play 5 με το Dimensity 800U

tele

Τα απίστευτα Huawei laptops σε προσφορά για όλα τα Χριστούγεννα!

tele

Η ενημέρωση ασφαλείας του Μαΐου για τα Galaxy S21 έχει ήδη ξεκινήσει

tele

Τα νέα Galaxy Note 10 & 10+ ήρθαν στη WIND

tele

Παρουσιάστηκε το Sony Xperia 5 στην IFA 2019

tele