telecomsnews.gr
Image default
NEWS

Morgan Stanley – Το Starship της SpaceX «μεταμορφώνει» τις προσδοκίες των επενδυτών για το διάστημα

Η διαστημική εταιρεία SpaceX του Ιλον Μασκ έχει γίνει μια από τις πιο πολύτιμες ιδιωτικές εταιρείες στον κόσμο και η Morgan Stanley εκτιμά ότι οι ρουκέτες Starship που αναπτύσσει η εταιρεία θα έχουν ευρείας κλίμακας επιπτώσεις.

Το Starship είναι ο πύραυλος μαζικής χρήσης της επόμενης γενιάς που η SpaceX αναπτύσσει ώστε να είναι πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμος, προκειμένου να μπορεί μεταφέρει φορτία και ανθρώπους σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη. Η εταιρεία δοκιμάζει διάφορα πρωτότυπα σε εγκαταστάσεις στο νότιο Τέξας και έχει πραγματοποιήσει πολλές σύντομες δοκιμαστικές πτήσεις.

«Αυτή η τεχνολογική εξέλιξη έχει τη δυνατότητα να μετασχηματίσει τις προσδοκίες των επενδυτών γύρω από τη διαστημική βιομηχανία», έγραψε ο αναλυτής της Morgan Stanley, Άνταμ Τζόνας σε σημείωμα προς τους επενδυτές τη Δευτέρα.

Starship και Google

«Όπως είπε ένας πελάτης: “το να μιλάς για το διάστημα πριν το Starship είναι σαν να μιλάς για το διαδίκτυο πριν από την Google”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Τζόνας.

Η Morgan Stanley σημείωσε ότι οι τελευταίες απόψεις της για την SpaceX έρχονται ως απάντηση στο CNBC που αναφέρει ότι η αποτίμηση της εταιρείας έχει φτάσει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Αυτό που κάνει η SpaceX στις ακτές του Νότιου Τέξας προκαλεί κάθε προκαθορισμένη ιδέα για το τι ήταν δυνατό και το χρονικό πλαίσιο που ήταν δυνατό, όσον αφορά τους πυραύλους, τα οχήματα εκτόξευσης και την υποδομή υποστήριξης», τόνισε ο Τζόνας.

Κατά την άποψη της Morgan Stanley, η εταιρεία του Μασκ δημιούργησε έναν «διπλό σφόνδυλο» τεχνολογικής ανάπτυξης με τους επαναχρησιμοποιήσιμους πυραύλους και τους δορυφόρους Starlink. Η εταιρεία βασίζει το μεγαλύτερο μέρος της αξίας της SpaceX στα δυνητικά έσοδα του δορυφορικού ίντερνετ του Starlink, για το οποίο ο Μασκ είχε πρόσφατα δηλώσει ότι θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα έως και 30 δισ. δολάρια ετησίως.

Η Morgan Stanley αναμένει ότι η Starlink θα επενδύσει περίπου 33 δισεκατομμύρια δολάρια αυτή τη δεκαετία και θα καταστήσει τις ταμειακές ροές θετικές το 2031. Να σημειωθεί δε ότι πέρσι, η Morgan Stanley είχεπ προβλέψει ότι η SpaceX θα γινόταν εταιρεία 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων – σε μια εποχή που η αποτίμηση της SpaceX έφτασε τα 44 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Περισσότεροι από ένας πελάτες μας έχουν πει αν ο Έλον Μασκ θα γινόταν ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος … αυτό δε θα οφειλόταν στην Τesla. Άλλοι είπαν ότι η SpaceX μπορεί τελικά να είναι η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο – σε οποιονδήποτε κλάδο », κατέληξε ο Τζόνας.

Related posts

Το Xiaomi Mi Smart Band 6 πλέον παρακολουθεί την ποιότητα της αναπνοής στον ύπνο

NEWSROOM

Άνοδος στη μετοχή των Zoom και Peloton λόγω «Όμικρον»

NEWSROOM

Τα πιο γρήγορα ως προς την φόρτιση smartphones του κόσμου

NEWSROOM

Κατασκευή του φοιτητικού νανοδορυφόρου AcubeSAT στο ΑΠΘ 

NEWSROOM

Samsung Galaxy Watch 4 με μπαταρίες από Κίνα

NEWSROOM

WIND: Άντλησε €525 εκατ. από τις διεθνείς αγορές με ομόλογο πενταετούς διάρκειας

NEWSROOM

Στα 205 τα δείγματα με μεταλλαγμένο στέλεχος κορωνοϊού στην Ελλάδα

NEWSROOM

Άνοιξε το λιανεμπόριο, αλλά 44 κλάδοι είναι ακόμη στην ουρά

NEWSROOM

«Άγνωστο αντικείμενο» προσεγγίζει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

NEWSROOM

Έρευνα: Η συχνή χρήση smartphone κάνει τους έφηβους παχύσαρκους

NEWSROOM

Οι εκπληκτικές δυνατότητες της κάμερας του Xiaomi Mi 11 Ultra (video)

NEWSROOM

Ενα ελληνικό mobile game στα κορυφαία της Google

NEWSROOM