telecomsnews.gr
Image default
MOBILE

Lanmodo, ένα έγχρωμο σύστημα νυχτερινής όρασης για αυτοκίνητα

Ένα πολύ ιδιαίτερο gadget που απευθύνεται σε κατόχους αυτοκινήτων, είναι το σύστημα νυχτερινής όρασης της Lanmodo! Ουσιαστικά πρόκειται για μια νυχτερινή κάμερα 1080p που συνδέεται με μια οθόνη στην καμπίνα του οχήματος και μπορεί να σας προβάλλει με ευκρίνεια και σε έγχρωμη εικόνα οτιδήποτε βρίσκεται μπροστά ή πίσω σας, ακόμα κι αν επικρατεί απόλυτο σκοτάδι και τα φώτα σας είναι σβησμένα!

Το σύστημα της Lanmodo είναι universal, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο. Τροφοδοτείται μέσω του αναπτήρα του οχήματος με τάση 12V και περιλαμβάνει το αντίστοιχο καλώδιο, μια βεντούζα και ένα αντιολισθητικό pad για να επιλέξετε μια από τις δύο μεθόδους τοποθέτησής του και φυσικά, το κυρίως σώμα της συσκευής. Αυτό είναι μακρόστενο και θυμίζει το μεσαίο καθρέφτη του οχήματος, αλλά στη μια πλευρά του διαθέτει μια έγχρωμη οθόνη 8,2″ και στην άλλη, τη νυχτερινή κάμερα που αποτελείται από ένα αισθητήρα SONY MCCD, με 28MM 7G full glass HD optical φακό και δυνατότητα να “βλέπει” στο απόλυτο σκοτάδι μέσω υπερύθρων. Η ανάλυση βίντεο του αισθητήρα είναι 1080p στα 30 FPS και ο φακός έχει γωνία λήψης 36 μοιρών, ενώ η κάμερα μπορεί να “δει” έως και 300 μέτρα μπροστά από το όχημα.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν πλεονεκτήματα σε σχέση με τα ενσωματωμένα, εργοστασιακά συστήματα νυχτερινής όρασης που διαθέτουν ορισμένα σύγχρονα οχήματα. Είναι ασπρόμαυρα, συνήθως προβάλλουν σε ανάλυση 480p, έχουν μικρότερη γωνία λήψης και “βλέπουν” σε μικρότερη απόσταση. Φυσικά, το σύστημα της Lanmodo μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε όχημα, ακόμα και παλιάς τεχνολογίας και αυτό είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του.

Σε τι χρησιμεύει, όμως; Ουσιαστικά κάνει τη νύχτα, μέρα και σας επιτρέπει να βλέπετε ακόμα και σε σκοτεινούς δρόμους ή περιοχές με χαμηλή ορατότητα, όπου ακόμα και οι προβολείς του οχήματος δεν είναι αρκετοί για να εντοπίσετε εγκαίρως μια κακοτεχνία του δρόμου, ένα ζώο που ίσως πεταχτεί ή οτιδήποτε άλλο. Επίσης, τα φώτα του οχήματος συνήθως φωτίζουν σε απόσταση έως 100-150 μέτρων, ενώ με το σύστημα της Lanmodo μπορείτε να βλέπετε ακόμα και σε απόσταση 300 μέτρων, πεντακάθαρα και έγχρωμα. Ακόμα και σε περιπτώσεις ομίχλης βοηθά, καθώς οι υπέρυθρες τη διαπερνούν σε ένα βαθμό, σε αντίθεση με τα φώτα του οχήματος που αντανακλώνται στον οδηγό.

Επιπλέον, προαιρετικά, μπορείτε να επιλέξετε και την οπίσθια κάμερα νυχτερινής όρασης, για να βλέπετε τη νύχτα και πίσω σας με υψηλή ευκρίνεια, κάτι που θα σας διευκολύνει, μεταξύ άλλων, στο παρκάρισμα και την οπισθοπορεία. Η κάμερα αυτή συνδέεται μέσω ενός καλωδίου με την κυρίως συσκευή (παρέχεται) και είναι αδιάβροχη (IP67), τοποθετείται από εσάς ή έναν ειδικό στον πίσω προφυλακτήρα, έχει ανάλυση 720p και μεγάλη γωνία λήψης 170 μοιρών. Για μεγάλα οχήματα (π.χ. φορτηγά, λεωφορεία) παρέχεται μεγάλο καλώδιο μήκους 25 μέτρων, αλλά και ειδικός αντάπτορας 24 σε 12V.

Στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε κάποια πραγματικά παραδείγματα χρήσης της νυχτερινής κάμερας της Lanmodo, ενώ θα σας προτείναμε να δείτε και το παρακάτω video που περιγράφει τη λειτουργία της. Η εγκατάσταση είναι απλή και ζήτημα λεπτών, ενώ δεν ανοίγετε ούτε μια τρύπα στο εσωτερικό του οχήματός σας, άρα είναι εντελώς αναστρέψιμη, αν θέλετε να αφαιρέσετε την κάμερα και να την τοποθετήσετε σε άλλο όχημα.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.lanmodo.com.

Related posts

To Android 10 έρχεται σύντομα στην οικογένεια smartphones της Nokia

tele

Παρουσιάστηκαν τα Apple iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max

tele

Πότε θα έρθει το EMUI 10 στα πρώτα μοντέλα της Huawei

tele

HP Elite Dragonfly, το ελαφρύτερο επαγγελματικό convertible της αγοράς

tele

Samsung Galaxy S10 drop test από ύψος 4 μέτρων με θήκη Speck!

tele

Έρχεται αισθητήρας 108 MP από τη Samsung

tele

Παρουσιάστηκαν τα Google Pixel 4 και Pixel 4 XL

tele

Η Segway-Ninebot παρουσίασε ηλεκτρικό πατίνι που πηγαίνει.. μόνο του για φόρτιση

tele

Πρώτη ματιά στο Alcatel 3X 2019!

tele

Huawei Mate 30 series event: Δείτε το live streaming εδώ!

tele

Η Avira και η TP-LINK ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ασφάλεια του smarthome

tele

Η Huawei παρουσίασε το λογισμικό EMUI10

tele