Να πως έχει υποδεχθεί μέχρι στιγμής η Ελλάδα τα ηλεκτρικά πατίνια... (pics)

Να πως έχει υποδεχθεί μέχρι στιγμής η Ελλάδα τα ηλεκτρικά πατίνια... (pics)
Έχουμε γράψει γι'αυτά πολλάκις, σας έχουμε δείξει πως λειτουργούν και "ακολουθούμε" την πορεία τους κατά την πρώτη περίοδο της ύπαρξής τους στη χώρα μας. Τα ηλεκτρικά πατίνια (e-scooters) δεν είναι μια μόδα που θα παρέλθει, έχουν αλλάξει την καθημερινότητά μας ήδη και θα αλλάξουν για πάντα την μετακίνηση στα αστικά κέντρα.

Η εταιρεία ενοικιαζόμενων e-scooters Lime είναι αυτή με την πλέον έντονη δραστηριότητα στη χώρα μας αυτή τη στιγμή (η έτερη είναι ηHive) και χιλιάδες πολίτες έχουν κάνει έστω μια βόλτα με ένα από τα πατίνια της. Δυστυχώς, παρ'ότι πολλοί αναγνωρίζουν τα πλεονεκτήματα του μεταφορικού, αυτού μέσου, η έλλειψη κανόνων χρήσης, η έλλειψη μέτρων προστασίας και κυρίως, η έλλειψη παιδείας, έχουν ως αποτέλεσμα κάποια ατυχήματα αναβατών αλλά και πολλά "θύματα" e-scooters, τα οποία έχουν βρεθεί από τον πάτο του Θερμαϊκού κόλπου μέχρι και πάνω σε... ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ αλλά και σε... χημική τουαλέτα, σε στιγμές μεγάλης έμπνευσής και επίδειξης πολιτισμού των χρηστών (ή των μη χρηστών) τους...

Σήμερα η Lime εξέδωσε Δελτίο Τύπου με το οποίο ανακοίνωσε πως περιορίζει την ταχύτητα των e-scooters της στα 20 Km/h για την μείωση πιθανότητας ατυχήματος, ενώ παράλληλα θα απαγορεύσει (με τεχνητά μέσα) την κυκλοφορία τους σε ορισμένες λεωφόρους ενώ θα παρέχει δωρέαν κράνος στους χρήστες. Μια κίνηση που σίγουρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αν και αυτό που χρειάζεται είναι η απαγόρευση χρήσης από ανήλικους, σε πρώτη φάση, αλλά και η εκπαίδευση των χρηστών, έστω και σύντομη.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top