Η EE και η Vodafone δύο από τους «χειρότερους» παρόχους κινητής τηλεφωνίας στο Ηνωμένο Βασίλειο

vodafone pinakidaΗ EE και η Vodafone είναι οι δύο από τις χειρότερες εταιρείες παροχής κινητής τηλεφωνίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά από μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Which? Magazine που διαπίστωσε ότι οι γίγαντες των τηλεπικοινωνιών «απέτυχαν στα βασικά της εξυπηρέτησης των πελατών».

Οι δύο εταιρείες σημείωσαν μολις 49 από τα 100 στην έρευνα ικανοποίησης πελατών, ενώ και οι δύο εταιρείες έλαβαν επίσης δύο αστέρια από πέντε για την αξία των χρημάτων και την εύκολη τεχνική υποστήριξη. Οι δύο γίγαντες χτύπησαν μόνο τη Lebara Mobile - η οποία χρησιμοποιεί το δίκτυο της Vodafone για την παροχή της υπηρεσίας της - με τρία σημεία, με την εταιρεία να βρίσκεται στο κάτω μέρος της έρευνας με βαθμολογία έγκρισης 46%.

Αντίθετα, σύμφωνα με το BBC, το δίκτυο χωρίς συμβόλαια GiffGaff υπερέβη την ψηφοφορία με 79 από τα 100 σημεία, κερδίζοντας τον ανταγωνισμό από τους O2, Three και Virgin Mobile για δεύτερη συνεχή χρονιά. Οι γίγαντες Asda και Tesco πήραν τη δεύτερη και την τρίτη θέση, αντίστοιχα, στην έρευνα ικανοποίησης πελατών.

Ο Alex Neill, διευθυντής επικοινωνιών για το Which ?, δήλωσε ότι τα ευρήματα δείχνουν ότι οι μεγάλοι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας εξακολουθούν να αποτυγχάνουν τα βασικά στοιχεία της εξυπηρέτησης πελατών.

"Οι τηλεπικοινωνίες αποτελούν ουσιαστικό κομμάτι της σύγχρονης ζωής και έτσι οι πάροχοι πρέπει να αρχίσουν να προσφέρουν στους πελάτες τους", ανέφερε σε επίσημο δελτίο Τύπου

mobile-network-provider-satisfaction-table-2016.jpgΤα αποτελέσματα συσσωρεύτηκαν από έρευνα των 4.101 μελών του βρετανικού κοινού το Φεβρουάριο του 2016. Οι συμμετέχοντες αξιολόγησαν τους παρόχους σε τέσσερα διαφορετικά θέματα, όπως η εξυπηρέτηση πελατών, η ευκολία επικοινωνίας, η αξία για τα χρήματα και τα κίνητρα.

Η βαθμολογία του πελάτη είναι ένας συνδυασμός του πόσο ικανοποιημένοι ήταν με τον παροχέα τους.

Τον Μάρτιο, το BBC ανέφερε ότι η Vodafone είχε δει 50% αύξηση στις καταγγελίες πελατών. Στη συνέχεια, η Vodafone ζήτησε συγγνώμη, υποστηρίζοντας ότι εργάζεται σκληρά για να βελτιώθει.

"Λόγω των νέων διαδικασιών που έχουμε θέσει σε εφαρμογή, με τη βοήθεια σημαντικών πρόσθετων πόρων τηλεφωνικού κέντρου, πιστεύουμε ότι οι πελάτες θα δουν βελτιώσεις τους επόμενους μήνες", δήλωσε εκπρόσωπος στο BBC.

Εν τω μεταξύ, η EE δήλωσε ότι η εταιρεία θα «έχει δεσμευτεί» για την παροχή καλύτερης πελατειακής εμπειρίας.

"Έχουμε επιστρέψει χιλιάδες θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και είχαμε περικοπή των καταγγελιών πελατών μας κατά το ήμισυ κατά το τελευταίο έτος για να ξεπεράσουμε τον μέσο όρο της βιομηχανίας", δήλωσε εκπρόσωπος της EE.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top