www.telecomnews.gr

A+ A A-
NEWSROOM

NEWSROOM

ΟΤΕ: Διακρίσεις για την προετοιμασία των ανθρώπων του για τη νέα ψηφιακή εποχή

  • Published in NEWS

ote HR Awards 2018Τέσσερις διακρίσεις για πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στον ψηφιακό του μετασχηματισμό και την προετοιμασία των ανθρώπων του για τη νέα ψηφιακή εποχή, απέσπασε ο Όμιλος ΟΤΕ στα HR Awards 2018, το θεσμό που αναδεικνύει καινοτόμες πρακτικές, δράσεις και πολιτικές στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού.

Στο «ευρωπαϊκό alexa» ποντάρει η MLS

  • Published in NEWS

mls building«Την ευκαιρία της ζωής της» θα αναζητήσει η MLS μέσα από το λανσάρισμα του «ευρωπαϊκού alexa», δηλαδή της πρώτης ευρωπαϊκής πλατφόρμας πάνω στην οποία θα μπορούν να δημιουργούνται προϊόντα voice activate smart speakers. Τέτοιες πλατφόρμες στο εξωτερικό έχουν δημιουργήσει κολοσσοί, όπως η Amazon, η Google, η Apple και η Microsoft.

Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής διοργανώνει το 2ο Athens Game Festival

  • Published in NEWS

athens gaming festivalΕυτυχή συγκυρία χαρακτήρισε την ανακοίνωση της διοργάνωσης του δεύτερου Athens Game Festival ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς. Αυτό κατά το χαιρετισμό του στην παρουσίαση του επερχόμενου φεστιβάλ, στην αίθουσα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Βραβεύθηκε στις Κάννες η Wind Vision για καινοτομία στην εμπειρία τηλεθεατή

  • Published in NEWS

wind visionΤο βραβείο UX (User Experience) απέσπασε η WIND VISION στα Content Innovation Awards, που πραγματοποιήθηκαν χθες βράδυ στις Κάννες. Η τηλεοπτική πλατφόρμα που ανέπτυξε η ZAPPWARE για λογαριασμό της WIND ξεχώρισε στο διεθνή διαγωνισμό ως η πιο συναρπαστική καινοτομία στην εμπειρία του τηλεθεατή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Telekom Albania: Μονομαχία Σέρβων, Τσέχων, Βούλγαρων και Π. Βαρδινογιάννη

  • Published in NEWS

telekom albaniaΤα πολιτικά μηνύματα από τα Τίρανα αναμένουν οι διεκδικητές της Telekom Albania, που ελέγχεται μετοχικά από τον ΟΤΕ (κατέχει το 99,97% των μετοχών) αλλά επιχειρησιακά «λογοδοτεί» κατευθείαν στη μητρική Deutsche Telekom.

Η Ελλάδα μόνη χώρα της Δ. Ευρώπης χωρίς εικονικούς παρόχους

  • Published in NEWS

mvnosΠαρά το γεγονός πως η Ευρώπη πρωτοπορεί στην ανάπτυξη εικονικών παρόχων κινητής τηλεφωνίας (MVNO), η Ελλάδα μαζί με δύο πρώην κομμουνιστικές χώρες (Βουλγαρία και Κροατία) δεν διαθέτουν ούτε έναν!

Ποια τέλη καταργούνται και πότε σε σταθερή και κινητή τηλεφωνία

  • Published in NEWS

mobile lifestyleΔεν καταργείται το τέλος αποσύνδεσης λόγων διακοπής ή καταγγελίας σύμβασης σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας ορισμένου χρόνου, δηλαδή αν ο καταναλωτής διακόψει ένα μονοετές ή διετές συμβόλαιο πριν λήξει. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που φέρνει ο Γενικός Κανονισμός Αδειών αυτό συμβαίνει μόνο στην περίπτωση που η σύμβαση έχει λήξει, ενώ σε κάθε περίπτωση ήταν πολύ χαμηλότερο από την επιβάρυνση που είχαν οι καταναλωτές λόγω της επιδότησης συσκευής ή παγίου που είχαν λάβει. Τα περισσότερα συμβόλαια είναι είτε με επιδότηση παγίου, είτε με επιδότηση συσκευής και αν ο καταναλωτής τα διακόψει πρόωρα θα επιβαρυνθεί με την αναπόσβεστη αξία της προσφοράς.

Ευκαιρίες από την ανάπτυξη του FinTech στην Ελλάδα

  • Published in TOP STORIES

fintech1

Η ελληνική οικονομία και οι επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν από την ανάπτυξη ενός κλάδου που αναπτύσσεται ραγδαία διεθνώς, του λεγόμενου FinTech, δηλαδή της παροχής χρηματοοικονομικών προϊόντων με χρήση καινοτόμων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών. Μάλιστα, η ραγδαία ανάπτυξη των ηλεκτρονικών συναλλαγών τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με την έκρηξη της ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking) και των συναλλαγών μέσω φορητών συσκευών (η χρήση του mobile banking τριπλασιάστηκε στη χώρα μας μεταξύ 2015 και 2017), μπορεί να στηρίξει θεσμικές παρεμβάσεις και άλλα κίνητρα για την ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος εταιρειών που θα εξειδικεύονται στο συγκεκριμένο κλάδο.

Subscribe to this RSS feed