Τέλος στην ανάπτυξη έξυπνων φακών μέτρησης γλυκόζης από την Alphabet

Τέλος στην ανάπτυξη έξυπνων φακών μέτρησης γλυκόζης από την Alphabet

H Alphabet, ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την ανάπτυξη εξελιγμένων φακών επαφής που θα μπορεί να καταγράφει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. 

Το πρόγραμμα αυτό είχε αρχίσει το 2014, με σκοπό να βοηθά τους διαβητικούς να διαχειρίζονται καλύτερα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους, ενσωματώνοντας αισθητήρες σε έναν φακό επαφής για την παρακολούθηση των επιπέδων γλυκόζης στα δάκρυα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρει το Reuters, η Verily, μία εταιρεία που παλαιότερα άνηκε στη Google X, έναν κλάδο έρευνας και ανάπτυξης πρωτοποριακών τεχνολογιών είχε συνεργαστεί με την Alcon της Novartis για το συγκεκριμένο project, με σκοπό τους την από κοινού ανάπτυξη ενός εξελιγμένου, έξυπνου φακού.

Η παύση των προσπαθειών που ανακοίνωσε η Alphabet δεν είχε δικαιολογηθεί πλήρως μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, αλλά σίγουρα δεν αποτελούν καλά νέα για τους διαβητικούς.

Αξίζει, πάντως να σημειωθεί ότι εκτός από το συγκεκριμένο φακό επαφής με το ενσωματωμένο chip μέτρησης γλυκόζης, η Alphabet σε συνεργασία με την Alcon της Novartis συνεργάζονται και πάνω στην ανάπτυξη και άλλων μορφών έξυπνων φακών επαφής, τόσο για όσους πάσχουν από πρεσβυωπία όσο και για εκείνους που αναρρώνουν μετά από μία εγχείριση αφαίρεσης καταρράκτη.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top