Παρουσιάστηκε το iOS 13 με Dark Mode

Παρουσιάστηκε το iOS 13 με Dark Mode
Το συνέδριο προγραμματιστών WWDC 2019 ήταν, φυσικά, η καλύτερη αφορμή για την παρουσίαση και της νέας έκδοσης λογισμικού της Apple, που δεν είναι άλλη από το iOS 13.

Η νέα version φέρνει αλλαγές όπως το dark mode που εγκαινιάζει ένα νέο look στο λειτουργικό, ενώ, παράλληλα, υπόσχεται ταχύτερη απόκριση και βελτιώσεις στο κομμάτι της λειτουργικότητας. Επιπλέον, συναντάμε ένα νέο swiping πληκτρολόγιο, αλλά και βελτιώσεις μεταξύ άλλων σε Apple Maps, Mail και Safari,νέα εργαλεία για φωτογραφίες και video κ.ά.

Το dark mode αποτελεί ιδανική λύση για περιβάλλοντα με χαμηλό φωτισμό, χωρίς να κουράζετε τα μάτια σας ή αυτούς που είναι γύρω σας. Έχετε τη δυνατότητα ακόμη και να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία μία συγκεκριμένη ώρα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι διαθέσιμες νέες ταπετσαρίες βελτιστοποιημένες για το Dark Mode, ενώ υπάρχει και ένα API για να μπορέσουν οι προγραμματιστές third-party να το ενσωματώσουν στις εφαρμογές τους.

Ανανεωμένο είναι και το Photos tab του λειτουργικού, ενώ νέα εργαλεία σας επιτρέπουν να επεξεργάζεστε έξυπνα τις φωτογραφίες σας προσθέτοντας φίλτρα και βελτιώνοντας στοιχεία τους. Σχεδόν ό,τι μπορείτε να κάνετε με μία φωτό, ωστόσο, μπορείτε να το κάνετε και με ένα video, τη στιγμή που σημαντικές βελτιώσεις υπάρχουν, φυσικά, και στην εφαρμογή Camera.

Παρουσιάστηκε το iOS 13 με Dark Mode
Στον τομέα της ιδιωτικότητας και της ασφάλειας μπορείτε πλέον να ελέγχετε τα δεδομένα τοποθεσίας που γίνονται διαθέσιμα στις εφαρμογές, έχοντας νέα λεπτομερή στοιχεία ελέγχου. Μπορείτε να επιλέξετε να παρέχετε (ή όχι) πρόσβαση στην τοποθεσία σας σε μία εφαρμογή είτε γενικά είτε κάθε φορά που θα τη χρησιμοποιείτε, ενώ λαμβάνετε ειδοποιήσεις κάθε φορά που ένα app χρησιμοποιεί το location σας. Αλλαγές στα API σάς βοηθούν να αποτρέπετε την πρόσβαση εφαρμογών στην τοποθεσία σας χωρίς τη συγκατάθεσή σας, χρησιμοποιώντας Wi-Fi και Bluetooth.

Επιπλέον, το πληκτρολόγιο QuickType περιλαμβάνει τώρα το QuickPath, ώστε να μπορείτε να σύρετε το δάκτυλό σας από το ένα γράμμα στο επόμενο χωρίς να το αφαιρέσετε από το πληκτρολόγιο για την εισαγωγή μίας λέξης.

Παρουσιάστηκε το iOS 13 με Dark Mode
Οι ολοκαίνουριοι χάρτες της Apple έχουν βελτιωμένες και πιο ρεαλιστικές λεπτομέρειες για δρόμους, παραλίες, πάρκα και κτίρια καθώς και επιλογή Street View, ενώ υπάρχουν βελτιώσεις και στη Siri, τις υπενθυμίσεις, νέα Memoji και αλλαγές στα μηνύματα.

Το iOS 13 θα είναι διαθέσιμο για iPhone 6s ή νεότερο και iPod touch (7th generation) από το Σεπτέμβριο, ενώ η iOS 13 beta 1 for developers είναι ήδη διαθέσιμη και η open beta θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο μήνα.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top