Έφτασαν τα Huawei Freebuds Lite!

Unboxing και hands-on με τα Huawei Freebuds Lite!
Η νέα μόδα στο χώρο των ασύρματων bluetooth ακουστικών είναι αυτά του τύπου "buds", τα οποία πλέον σχεδόν μονοπωλούν το ενδιαφέρον των περισσότερων χρηστών. Είναι μικρά, ελαφριά, έχουν καλή αυτονομία και συνδέεονται εύκολα με το κινητό κάθε φορά που τα χρειαζόμαστε. Η πρόταση της Huawei, τα Freebuds Lite, έφθασαν στα χέρια μας και σας τα παρουσιάζουμε!

Τα Huawei Freebuds Lite έρχονται σε λευκό ή μαύρο χρώμα, με τη θήκη φόρτισής τους να είναι αρκετά ποιοτική, παρά την κατασκευή από πλαστικό. Είναι ματ, με ωραία αίσθηση στο χέρι και με στιβαρό, σχετικά, "καπάκι" που δε παρουσιάζει σημεία κόπωσης ακόμα και μετά από πολλά "άνοιξε-κλείσε". Έχει ένα ενδεικτικό LED στο εμπρός μέρος που ανάβει κόκκινο, πράσινο ή μπλε, ανάλογα με την κατάσταση μπαταρίας, φόρτισης, σύνδεσης Bluetooth. Στο πίσω μέρος βρίσκεται η microUSB θύρα για τη φόρτιση της θήκης και το μοναδικό πλήκτρο, που μετά το πρώτο pairing, μάλλον δε θα ξαναχρησιμοποιήσετε ποτέ.

Unboxing και hands-on με τα Huawei Freebuds Lite!
Ανοίγοντας το "κουτάκι" αποκαλύπτονται τα buds (και αν έχετε κάνει ήδη pair, τότε συνδέονται με το κινητό σας, αν κλείσετε το καπάκι αποσυνδέονται εκ νέου), τα οποία εφαρμόζουν άψογα στις υποδοχές τους και τοποθετούνται πανεύκολα με το σύστημα μαγνητών που τα έλκει μέσα σε αυτές, όταν τις πλησιάζουν. Το κάθε bud ζυγίζει μόλις 5,5 γραμμάρια και η θήκη ζυγίζει 45,5 γραμμάρια, ενώ πάνω στα buds υπάρχουν τα ειδικά πινάκια για τη φόρτιση και... τίποτα άλλο! Ένα μικρόφωνο υπάρχει στο κάτω μέρος εκάστου bud και ένα δευτερεύον κοντά στην εξωτερική πλευρά τους, για καλύτερο noise cancellation. Τα λαστιχένια "caps" τους έχουν τρύπες για να "αναπνέεουν" όταν ιδρώνετε (π.χ. στο γυμναστήριο) και στην εσωτερική μεριά των buds, ανάμεσα στα pins φόρτισης, υπάρχει ένας αισθητήρας εγγύτητας (υπέρυθρης ακτινοβολίας) ώστε τα Freebuds Lite να ξέρουν πότε τα φοράτε και πότε όχι. Έτσι, αν βγάλετε το ένα από τα δύο από το αυτί σας, σταματά αυτόματα η αναπαραγωγή της μουσικής, για παράδειγμα.

Πλήκτρα δεν έχουν, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορείτε να πραγματοποιήσετε ενέργειες μέσω των buds. Με double tap στην εξωτερική μεριά του δεξιού bud ξεκινά/σταματά η αναπαραγωγή μουσικής και απαντάτε σε μια κλήση ή την τερματίζετε, ενώ με double-tap στο αριστερό bud, ανοίγει ο Google Assistant, έτοιμος να δεχθεί τις φωνητικές εντολές σας. Όσον αφορά την αυτονομία τους, αγγίζει τις 3 ώρες, ενώ συνολικά, μαζί με τη μπαταρία της θήκης τους, αγγίζει τις 12 ώρες και η φόρτισή της θήκης απαιτεί 1 ώρα.

Τα Huawei Freebuds Lite είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά έναντι €99.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top