Η Apple πλέον επιτρέπει τη χρήση 3rd party μπαταριών στις επισκευές iPhones

Η Apple πλέον επιτρέπει τη χρήση 3rd party μπαταριών στις επισκευές iPhones
Χωρίς τυμπανοκρουσίες, η Apple ξεκίνησε την εφαρμογή μιας νέας πολιτικής της όσον αφορά τις επισκευές iPhones στα Apple Stores. Σύμφωνα με αυτήν, επιτρέπεται η χρήση 3rd party μπαταριών και οθονών σε μια συσκευή που επισκευάζεται, αρκεί το πρόβλημά της να μη σχετιζόταν με αυτά τα εξαρτήματα (μπαταρία ή οθόνη). Η νέα πολιτική ισχύει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με το MacRumors, αν η επισκευή αφορά μόνο τη μπαταρία, το κατάστημα επισκευών της Apple μπορεί να την αντικαταστήσει με μια γνήσια Apple μπαταρία, έναντι του αντίστοιχου τιμήματος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όμως, ο τεχνικός θα μπορεί να αντικαταστήσει ολόκληρη τη συσκευή, χρεώνοντας μόνο το κόστος της αντικατάστασης της μπαταρίας, κατά τη διακριτική του ευχέρεια. Αυτό χαροποίησε αρκετούς καταναλωτές και κατόχους iPhone, αν και δεν έλειψαν οι διαμαρτυρίες στη Γαλλία για την εφαρμογή της πολιτικής αυτής, από αρχές που ανησυχούν για την αξιοπιστία των 3rd party εξαρτημάτων.

Το επιχείρημα των τελευταίων είναι πως οι 3rd party μπαταρίες έχουν υψηλότερο ρίσκο ανάφλεξης σε περίπτωση που χτυπηθούν ή τρυπηθούν. Σύμφβωνα με το iGeneration, η Apple ανέστειλε την εφαρμογή της νέας πολιτικής, αν και δεν είναι ξεκάθαρο το αν η αναστολή αφορά μόνο τη Γαλλία ή και άλλες χώρες.

[]

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top