www.telecomnews.gr

A+ A A-

Τα Samsung Galaxy S9 και S9+ ανακοινώθηκαν! Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Τα Samsung Galaxy S9 και S9+ ανακοινώθηκαν! Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!
Ύστερα από μήνες φημών και leaks, η Samsung προέβη στην επίσημη αποκάλυψη των Galaxy S9 και Galaxy S9+. Δεδομένης της μεγάλης επιτυχίας που σημείωσαν τα Galaxy S8 και Galaxy S8+ της προηγούμενης χρονιάς, η Samsung ενσωματώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που έκαναν τους προκατόχους να φθάσουν στην κορυφή, υιοθετώντας παράλληλα την κυρίαρχη ιδέα να τα βελτιώσει σημαντικά στη νέα γενιά.

Εκ πρώτης όψεως, δεν άλλαξαν και πολλά ως προς το design σε σχέση με πέρυσι, με τα S9 και S9+ να διαθέτουν το γνωστό σε όλους μας bezel-less design και Super AMOLED Infinity Displays. Εκεί όμως που διαφοροποιούνται είναι στην αλλαγή θέσης του σαρωτή αποτυπωμάτων. Στην ουσία πρόκειται για μια ανανέωση ενός ήδη επιτυχημένου design, παρά υιοθέτηση ενός νέου εξαρχής. Όχι βέβαια, ότι κάτι τέτοιο τα καθιστά λιγότερο εξαιρετικά. Το αντίθετο μάλιστα.

Τα μικρά bezels και οι curved Infinity Displays, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα. Δίνουν premium αίσθηση στο χέρι κάτι απαραίτητο για να δικαιολογήσει την υψηλή τιμή που ζητά φέτος η Samsung. Ο σαρωτής αποτυπωμάτων έχει μετακινηθεί πλέον και βρίσκεται κάτω από την κάμερα, για να εμποδιστεί το τυχαίο άγγιγμα των φακών. Ως προς το design επίσης, θα πρέπει να αναφερθεί ότι βλέπουμε οι γωνίες να είναι λιγότερο στρογγυλεμένες, δεν φθάνει βέβαια στα επίπεδα του Note 8, κινείται κάπου μεταξύ S8 και Note 8. Τα Galaxy S9 και S9+ διαθέτουν οθόνες των 5.8 και 6.2 ιντσών. Η τεχνολογία δεν έχει αλλάξει.

Και οι δυο είναι HDR-ready, με Super AMOLED panels και ανάλυση 1440 x 2960 pixels. Στο εσωτερικό των συσκευών συναντάμε το κορυφαίο Snapdragon 845 CPU, με 4GB RAM για το S9 και 6GB για το S9+. Φέρουν επίσης, 3.5mm jack, πιστοποίηση IP68, παρουσιάζοντας αντοχή στο νερό και στη σκόνη. Μια περιοχή όμως στην οποία δεν συναντάμε κάτι καινούργιο, είναι η μπαταρία, καθώς διαθέτουν μπαταρίες των 3000 και 3500 mAh. Οι νέες συσκευές φέρουν πλέον και στερεοφωνικά ηχεία με την ίδια να αναφέρει ότι το νέο configuration είναι κατά 1.4x κατά μέσο όρο πιο δυνατό από τα S8. Και όπως και πέρυσι, τα ηχεία έχουν βελτιστοποιηθεί από την AKG και υποστηρίζουν Dolby Atmos.

The camera, reimagined

Τα Samsung Galaxy S9 και S9+ ανακοινώθηκαν! Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Ο τομέας της κάμερας στις νέες συσκευές, είναι αρκετά βελτιωμένος, με την Samsung να δίνει ιδιαίτερο βάρος σε αυτόν τον χώρο. Έχουμε πλέον την δυνατότητα καταγραφής super slow-mo video και μεταβαλλόμενα διαφράγματα. Όπως και το Galaxy S8, το Galaxy S9 διαθέτει κάμερα μονού φακού, ενώ το S9+ εξοπλίζεται με σύστημα διπλής κάμερας στα πρότυπα του Note 8, που συνδυάζει τον κανονικό φακό με εκείνον που είναι γνωστός ως telephoto για καλύτερα πορτραίτα και οπτικό zoom. Το μεγαλύτερο όμως νέο χαρακτηριστικό, είναι το μεταβαλλόμενο διάφραγμα, που μπορεί να βρεθεί και στην κάμερα του S9 αλλά και στον κύριο φακό του Galaxy S9+.

Το διάφραγμα μπορεί να μεταβληθεί από τα f/1.5 στα f/2.4 για καλύτερο slow motion video ή λήψη φωτογραφιών το βράδυ. Όταν για παράδειγμα, θελήσετε να τραβήξετε μια φωτογραφία σε περιβάλλον με αμυδρό φως, το διάφραγμα ανοίγει για να επιτρέψει να εισέλθει περισσότερο φως, αυξάνεται η ταχύτητα κλείστρου και δεν θα ανησυχείτε για θολές φωτογραφίες. Επίσης το feature είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την εγγραφή video με ψηλά frame rates, καθώς το κλείστρο χρειάζεται να λειτουργεί σε μεγάλη ταχύτητα, που έχει ως αποτέλεσμα λιγότερο φως να λαμβάνει η κάμερα. Έτσι η λήψη slow-mo videos σε σκοτεινά περιβάλλοντα είναι μια σκληρή δοκιμασία, ιδιαίτερα όσον αφορά τις κάμερες των smartphones.

Τα Samsung Galaxy S9 και S9+ ανακοινώθηκαν! Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Αλλά γιατί όμως η Samsung δεν επέλεξε ένα f/1.5 aperture, αντί του μεταβαλλόμενου; Όταν το περιβάλλον δεν φωτίζεται καλά μια κάμερα με σταθερό διάφραγμα, βασίζεται στα ISO και στα shutter speed controls για να διασφαλίσει σωστή έκθεση της σκηνής. Με το μεταβαλλόμενο διάφραγμα του S9, η κάμερα θα μπορεί να μεταβεί από τα f/1.5 στα f/2.4, ανάλογα τη σκηνή, κάτι που θα διασφαλίσει καλύτερες φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η εγγραφή του αποκαλούμενου super slow-mo video, είναι ακόμη ένα χαρακτηριστικό που κάνει τις νέες συσκευές να ξεχωρίζουν. Επιτρέπει στους χρήστες να προβούν στην εγγραφή video ως 960fps. Είναι διαθέσιμο στην ανάλυση των 720p, όπως και στο Xperia Premium XZ αν και στα S9, υπάρχει το automatic motion detection, που επιλέγει το κατάλληλο μέρος του clip σε slow motion χωρίς να χρειάζεται να κάνετε σχεδόν τίποτα.

Όπως άλλωστε επιβάλλουν και οι τάσεις σήμερα, οι μπροστινές κάμερες των Galaxy S9 μπορούν να δημιουργήσουν τα λεγόμενα AR Emoji, πρόκειται στην ουσία για 3D avatars που θα μοιάζουν με τον χρήστη. Η διαδικασία είναι σχετικά εύκολη, απλά λαμβάνετε μια φωτογραφία του εαυτού σας και και η συσκευή δημιουργεί ένα avatar. Αν δεν σας ικανοποιεί το αποτέλεσμα, μπορείτε να το προσαρμόσετε να μοιάζει περισσότερο σε εσάς. Και το καλύτερο, μόλις δημιουργήσετε το 3D avatar, τα S9 αυτόματα δημιουργούν animated emoji stickers, που είναι προσβάσιμα μέσω του πληκτρολογίου και μπορείτε να τα στείλετε σαν stickers μέσων διαφορετικών messaging apps.


Το θέμα είναι υπό ανάπτυξη ...

[]

Τελευταία τροποποίηση από Baladis G. K.: Σήμερα, 21:07.

Rate this item
(0 votes)
back to top