www.telecomnews.gr

A+ A A-

Unboxing και hands-on με το MLS MX Plus

Unboxing και hands-on με το MLS MX Plus
Οι συσκευές της MLS έχουν ισχυρό "πάτημα" στην αγορά και οι πωλήσεις τους αυξάνονται σταθερά τα τελευταία χρόνια, με κύρια πλεονεκτηματά τους την πλήρη υποστήριξη φωνητικών εντολών στα ελληνικά αλλά και τα πολλά σχετικά apps της MLS που μπορούν να βοηθήσουν το χρήστη να κάνει την καθημερινότητά του πιο... touch-free. Το MLS MX Plus είναι ένα από τα νεότερα μοντέλα της εταιρείας που απευθύνεται στη mid-range αγορά, με αρκετά καλά specs και το είχαμε στα χέρια μας για δοκιμή!

Το MX Plus έχει κατά βάση πλαστική κατασκευή, ωστόσο το φινίρισμα και το ωραίο, μπλέ (ή μαύρο) γυαλιστερό χρώμα του, του προσφέρουν μια ελκυστική όψη και ταυτόχρονα μπόλικο grip ώστε να μη γλιστράει από το χέρι του χρήστη. Στο πίσω μέρος έχουμε μια dual camera που εξέχει απειροελάχιστα και ακριβώς από κάτω, τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Η οθόνη του είναι IPS με διαγώνιο 5,99" και το "ήπιο", πλέον, 18:9 aspect ratio να έχει ως αποτέλεσμα μια ανάλυση των 1080x2160 pixels (FullHD+). H φωτεινότητα κυμαίνεται σε ικανοποιητικά επίπεδα, ακόμα και υπό ήλιο, ενώ στο εσωτερικό της συσκευής βρίσκουμε ένα 8πύρηνο chipset της MediaTek, συνοδευόμενο από 4GB RAM και 32GB αποθηκευτικού χώρου, ο οποίος επεκτείνεται μέσω microSD κάρτας. Το MX Plus δέχεται 2 κάρτες SIM (ή 1 SIM και 1 microSD) και φυσικά υποστηρίζει 4G δίκτυα, έχει Bluetooth 4.0, FM Radio, αλλά όχι και NFC. Στο κάτω μέρος του βρίσκουμε μια USB Type-C θύρα (ευχάριστη προσθήκη) και την έξοδο του ήχου.

Unboxing και hands-on με το MLS MX Plus

Τα μεγάλα πλεονεκτήματα των συσκευών της MLS, όπως προείπαμε, είναι τα apps της και η αναγνώριση ελληνικών φωνητικών εντολών. Έτσι, έχουμε όλα τα γνωστά apps (π.χ. Talk n Drive, Talk n SMS, Talk n Call, αλλά και πολλά ακόμη) με τα οποία μπορείτε να κάνετε σχεδόν τα πάντα, χρησιμοποιώντας μόνο τη φωνή σας! Παράλληλα, δε θα μπορούσε να λείπει και η γνωστή assistant της MLS, η MAIC, η οποία απαντά στις ερωτήσεις σας, λύνει τις απορίες σας και βρίσκει για εσάς τις πληροφορίες που χρειάζεστε μέσα στην καθημερινότητά σας, απλά... μιλώντας της στα ελληνικά! Προεγκατεστημένα βρίσκουμε και το MLS Safe, το οποίο αποτελεί έναν ασφαλή χώρο για τα δεδομένα σας, όταν μοιράζεστε τη συσκευή σας με κάποιον άλλο (φίλους, συναδέλφους, παιδιά κ.λπ.), αλλά και λοιπά, βοηθητικά tools που διατηρούν τη συσκευή σας σε άριστη λειτουργική κατάσταση και φροντίζουν για το backup των δεδομένων σας, αλλά και τα τακτικά software updates των apps της MLS. Τέλος, το MX Plus "τρέχει" το Android 7.0 Nougat, ωστόσο δε γνωρίζουμε ακόμη το αν και πότε θα λάβει το Android 8.0 Oreo.

Περνώντας στις κάμερες του MX Plus, έχουμε ένα dual setup στο πίσω μέρος με αισθητήρες 16+3,2MP και HDR, που μπορούν να κάνουν λήψεις 1080p video και ωραία portraits με bokeh effect, χάρη στη δευτερεύουσα κάμερα. Η selfie κάμερα έχει 13MP αισθητήρα και θα καλύψει άνετα τις απαιτήσεις σας. Ο ήχος είναι καθαρός και με αρκετά καλή ένταση, προερχόμενος από το κάτω μέρος της συσκευής. Όσο για την αυτονομία, τέλος, η μπαταρία των 3.000mAh αρκεί για μια μέρα τυπικής χρήσης, ενώ η φόρτιση γίνεται ταχύτατα χάρη στον 10W φορτιστή που βρίσκεται στη συσκευασία, μαζί με τα ακουστικά/hands-free και το καλώδιο USB.

Unboxing και hands-on με το MLS MX Plus

Το MLS MX Plus είναι ήδη διαθέσιμο στην ελληνική αγορά έναντι €299 και είναι μια αρκετή καλή mid-range πρόταση με all-around χαρακτήρα και δυνατότητες, αλλά και με "added value" την αναγνώριση της ελληνικής φωνής και των εντολών, αλλά και την MAIC. Όσοι έχουν συμβιώσει με μια συσκευή της MLS σίγουρα έχουν δει τη χρησιμότητα αυτών των apps και έτσι, η συσκευή αυτή μπορεί άνετα να βρεθεί στη λίστα τους, των "υποψηφίων" προς αγορά.

Δείτε το hands-on μας του MLS MX Plus

Τελευταία τροποποίηση από ZZW30: Σήμερα, 12:32.

Rate this item
(0 votes)
back to top