www.telecomnews.gr

A+ A A-

Εσείς ξέρετε πως λειτουργεί η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) στο Huawei P20 Pro;

Εσείς ξέρετε πως λειτουργεί η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) στο Huawei P20 Pro;
Από τον περασμένο Σεπτέμβριο που παρουσιάστηκε το Kirin 970 chipset της Huawei, ένας νέος όρος έχει εισέλθει στο καθημερινό μας, τεχνολογικό λεξιλόγιο: Η Τεχνητή Νοημοσύνη, εν συντομία AI (Artificial Intelligence). Οι ναυαρχίδες της εταιρείας πλέον έχουν εξελιγμένες δυνατότητες AI και αυτό φαίνεται σε αρκετές λειτουργίες τους, κυρίως, όμως, κατά τη φωτογράφηση με τις κάμερές τους.

Πως, όμως, λειτουργεί η AI στο Huawei P20 Pro και το P20, σε επίπεδο software και hardware; Ας το κάνουμε breakdown σε 6 διαφορετικά βήματα...

1o βήμα: Ανοίγετε την κάμερα της συσκευής ώστε να φωτογραφίσετε ένα αντικείμενο, ένα πρόσωπο, ένα τοπίο. Ο επεξεργαστής αναγνωρίζει αυτόματα μεταξύ 19 διαφορετικών "σκηνών", το δικό σας και προσαρμόζει τις επί μέρους ρυθμίσεις (έκθεση, φωτεινότητα, κορεσμός κ.λπ.) ώστε η τελική φωτογραφία να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ομορφιά που βλέπετε με τα μάτια σας και θέλετε να δείξετε και στους υπόλοιπους. Είτε πρόκειται για ένα λουλούδι, για ένα πρόσωπο, για ένα ηλιοβασίλεμα, για μια γάτα ή ένα σκύλο (μάλιστα το P20/P20 Pro μπορεί να αναγνωρίσει 35 διαφορετικές ράτσες σκύλων!), μπορείτε να είστε σίγουροι πως η φωτογραφία θα είναι εξαιρετική.

Εσείς ξέρετε πως λειτουργεί η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) στο Huawei P20 Pro;

2ο βήμα: Συχνά θέλουμε να τραβήξουμε μια selfie αλλά με αρκετά άτομα μαζί, με αποτέλεσμα να μη χωράνε όλοι στο "κάδρο" και να χρειαζόμαστε ένα μακρύ selfie stick, ή αναγκαστικά να δίνουμε το κινητό σε κάποιον άλλο για να τραβήξει τη φωτογραφία. Η AI στα P20 και P20 Pro αναγνωρίζει τις selfies που χρειάζονται περισσότερο... χώρο και αυτόματα προβάλλει ένα πλαίσιο που σας βοηθά να τοποθετηθείτε σωστά και να βγάλετε την καλύτερη δυνατή selfie, χωρίς να κρύβετε και το περιβάλλον που είναι εξ'ίσου σημαντικό στο τελικό αποτέλεσμα.
Εσείς ξέρετε πως λειτουργεί η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) στο Huawei P20 Pro;

3ο βήμα: Η σταθεροποίηση video είναι πλέον "must" σε κάθε high-end συσκευή, καθώς συχνά τραβάμε videos εν κινήσει και το τελικό αποτέλεσμα δεν ικανοποιεί, αν είναι "κουνημένο". Και εδώ η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά καθώς αναγνωρίζει την κίνηση και σταθεροποιεί αυτόματα το πλάνο, ώστε να μη χρειάζεστε καν τρίποδο η gimbal!
Εσείς ξέρετε πως λειτουργεί η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) στο Huawei P20 Pro;

4ο βήμα: Η νυχτερινή φωτογράφηση παραμένει, ακόμα και σήμερα, το πιο δύσκολο έργο για την κάμερα ενός smartphone. Πολλές κάμερες που δείχνουν σε γενικές γραμμές "καλές", όταν έρθει η ώρα να φωτογραφίσουν σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, αποκαλύπτουν τις αδυναμίες τους. Τα P20 και P20 Pro, όμως, εξοπλίζονται με τους φωτεινούς φακούς Summilux και μεγάλου μεγέθους αισθητήρες, ενώ σε συνδυασμό με τη δυνατότητα μακράς έκθεσης, επιτυγχάνουν εξαιρετικές νυχτερινές φωτογραφίες, ακόμα και χωρίς τρίποδο.

5ο βήμα: Οι περισσότεροι χρήστες που ασχολούνται αρκετά με την κάμερα της συσκευής τους, βρίσκονται με μερικές... χιλιάδες στιγμιότυπα στη gallery τους μετά από λίγους μήνες. Χώρος μπορεί να υπάρχει άπλετος γι' αυτές, όμως τι γίνεται με την οργάνωσή τους; Εδώ αναλαμβάνει και πάλι η AI που, χωρίς να συνδεθείτε στο cloud, μπορεί να ταξινομήσει αυτόματα τις εικόνες ανάλογα με το θέμα τους και να προσθέσει ετικέτες ώστε να τις βρίσκετε ευκολότερα, χωρίς να ψάχνετε με τις... ώρες!

Εσείς ξέρετε πως λειτουργεί η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) στο Huawei P20 Pro;

6ο βήμα: Οι υψηλές επιδόσεις είναι το ιερό δισκοπότηρο των hardcore χρηστών που επιζητούν τον ισχυρότερο επεξεργαστή, εδώ και δεκαετίες, είτε αναφερόμαστε σε smartphones, είτε όχι. Το Kirin 970 συνδυάζεται με 6GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ στο εσωτερικό του chipset βρίσκεται μια ξεχωριστή NPU (μονάδα επεξεργασίας νευρωνικών δικτύων) που ουσιαστικά προσφέρει τις AI δυνατότητες στα P20 και P20 Pro. Αναλύει τις συνήθειές σας κατά τη χρήση και έτσι ξέρει που πρέπει να δώσει περισσότερο "βάρος" ώστε να έχετε τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις, ενώ οι υπηρεσίες και τα apps που δε χρησιμοποιείτε συχνά απομακρύνονται από την προσωρινή μνήμη. Αντίθετα, μόνο τα apps που σας ενδιαφέρουν είναι πάντα έτοιμα να τρέξουν, κάτι που έχει θετική επίπτωση και στην αυτονομία, καθώς δε σπαταλάτε περιττή ενέργεια. Σε βάθος χρόνου, η συσκευή είναι εξ' ίσου γρήγορη με την πρώτη μέρα που την πιάσατε στα χέρια σας...

Περισσότερες πληροφορίες για τα Huawei P20 και P20 Pro θα βρείτε εδώ.

Rate this item
(0 votes)
back to top