telecomsnews.gr
Image default
MARKET

How to: SMS μετακίνησης στο 13033 για… αρχάριους!

O κορονοϊός χαρακτηρίζεται από υψηλή μεταδοτικότητα και από απρόβλεπτη συμπεριφορά, δύο ιδιότητες του COVID-19 που έχουν προκαλέσει το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ραγδαία εξάπλωση του COVID-19 και στη χώρα μας, ανάγκασε την ελληνική κυβέρνηση να προβεί σε μια σειρά από περιοριστικά μέτρα, τα οποία έχουν ως στόχο να εξομαλύνουν την διασπορά του ιού.

Το μέτρο της μερικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, μπορεί να γίνεται δύσκολο αποδεκτό από τους περισσότερους από εμάς, ωστόσο είναι η μοναδική μας άμυνα απέναντι στον κορονοϊό. Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να αφήσουν την οικεία τους και να κυκλοφορήσουν νόμιμα με δύο τρόπους, είτε φέροντας το ειδικό έντυπο B1 (στο οποίο σημειώνουν έναν από τους έξι λόγους μετακίνησης μαζί με τα προσωπικά τους στοιχεία και μπορείτε να το βρείτε στο gov.gr), είτε να επιλέξουν τη δυνατότητα της αποστολής SMS στον αριθμό 13033. Την δεύτερη περίπτωση θα εξετάσουμε καλύτερα και πιο αναλυτικά παρακάτω…

Τι πρέπει να γράφει το SMS

Σε αυτό το μήνυμα θα πρέπει ο πολίτης να δηλώνει: Το ονοματεπώνυμο του, τη Διεύθυνση κατοικίας του και τον λόγο που αντιστοιχεί στην έξοδο από το σπίτι.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής: X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

5. Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση ή ανάλογες τελετές) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος.

6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Επειδή γνωρίζουμε ότι όλοι δεν μπορεί να είναι όλοι gurus της σύγχρονης mobile τεχνολογίας, ειδικότερα οι άνθρωποι που είναι μεγαλύτερης ηλικίας, σας ετοιμάσαμε ένα “εκπαιδευτικό” video το οποίο απεικονίζει τον τρόπο που γίνεται η διαδικασία της αποστολής του SMS στο 13033. Για το λόγο αυτό προτιμήσαμε να κάνουμε το video που ακολουθεί με ένα feature phone (χωρίς touchscreen με physical buttons) που ενδεχομένως να χρησιμοποιούν πολλά άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, η φραγή στους 5ψήφιους αριθμούς δεν αφορά τον αριθμό αίτησης μετακίνησης 13033. Η αποστολή & λήψη SMS από και προς το 5ψήφιο 13033 πραγματοποιείται ακόμη κι εάν υπάρχει φραγή δικτύου σε όλα τα 5ψήφια, ενώ είναι δωρεάν για όλους. Για SMS στο 13033 οι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας με συμβόλαιο πρέπει να βεβαιωθούν ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί φραγή στη σύνδεσή τους λόγω οφειλών, ενώ οι συνδρομητές καρτοκινητής να έχουν προβεί σε ανανέωση του χρόνου ομιλίας, τους τελευταίους 2 μήνες.

Related posts

Όμιλος ΟΤΕ: Προσφέρει 2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ελληνικών νοσοκομείων

tele

Aπεριόριστα data για 3 μήνες σε όλους τους συνδρομητές Vodafone με 5G συσκευή

tele

Η COSMOTE διευκολύνει την επικοινωνία των κατοίκων στην κεντρική Εύβοια

tele

i-bank Mobile Banking: Η Εθνική Τράπεζα στο κινητό σας

tele

20GB και 1000 λεπτά ομιλίας προς όλους δωρεάν από τη Vodafone

tele

Δωρεάν 15 GB για όλους τους συνδρομητές κινητής COSMOTE για 30 ημέρες

tele

Σε VDSL αναβαθμίζονται οι συνδέσεις των σχολείων

tele

Vodafone: Εμπορική διάθεση νέων φθηνότερων πακέτων δεδομένων

tele

Κορωνοϊός και εργασία από το σπίτι

tele

BOX: Νέα υπηρεσία online παραγγελίας φαγητού από τον Όμιλο ΟΤΕ

tele

Καλοκαιρινές εκπτώσεις στα καταστήματα COSMOTE & ΓΕΡΜΑΝΟΣ

tele

Παραμένουν ανοιχτά, με μειωμένο ωράριο, καταστήματα COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ

tele